Trapez sac nedir sorusunun yanıtını, galvanizli ince sacdan ya da alüminyumdan üretilen ve boyanarak raflardaki yerini alan dış cephe kaplama malzemesi olarak vermek mümkün. Yüksek dayanıklılığa sahip olan trapez sac, klasikleşen şekli ile de uygulandığı yapıların endüstriyel bir tasarıma sahip olmasını sağlar.
Cevap: Trapez sac boyalı ya da boyasız olarak alüminyumdan üretilen bir üründür. Duvar ve çatı uygulamalarında kullanılır. Ciddi bir dayanıklılık sağlayan bu saclar çok tabakalı ya da ısı yalıtımsız olarak tercih edilen sac türlerinden biridir.
Trapez sacın ana avantajı, 50 yıla kadar olan uzun kullanım ömrüdür. Bu tür bir çatı, örneğin ahşabın aksine, yaz aylarında da kurulabilmesidir. Böylece, ömrünün sonunda geri dönüştürülebilmesi ile birlikte mükemmel bir kalite / fiyat oranı sunar.
Çatı kaplama malzemeleri arasında en iyi bilinen ve en çok tercih edilen malzeme, kiremittir. Braas Kiremit de yüksek üretim teknolojisi, sağlamlığı ve estetik profil yapısı sayesinde dünyanın farklı iklim kuşaklarında kullanılan, güvenilir bir çatı kaplama malzemesi olarak tercih edilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Bir membran sarsıntı çatının ömrü de yaklaşık 30 yıldır, ancak kaliteli malzemelere yatırım yaparsanız ve doğru koşullara sahip bir bölgede yaşarsanız muhtemelen 50 yıla kadar çıkabilirsiniz. Biraz daha fazla dayanıklılık arıyorsanız, kiremit çatı (40-50 yaş) ve dik dikişli metal çatı (50 yıl) doğru seçimdir.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
0.40 mm kalınlığında boyalı 1 m2 trapez sac fiyatı ortalama 72,50₺'dir. 0.50 trapez sac fiyatları ortalama 110₺'dir. Trapez sac ürünleri en az 2 m2 olarak dilinip teslim edilmektedir. Örneğin 6 metre boyalı trapez sac fiyatları 400₺ ile 800₺ arasındadır.
Korozyon ve Paslanma – Düzenli olarak neme maruz kaldığında, trapez saclar paslanabilir ve bu da metal çatının yapısının gitgide zayıflamasına neden olur.
Sacın ısı iletkenlik değerinin yüksek olması sebebiyle çalışanların trapez sacın altında sıcaktan bunalmamaları için izolasyon şarttır. Bu noktada en iyi izolasyonu izoköpük sprey poliüretan sağlamaktadır. İçerdiği kimyasal sayesinde ortamda serin bir hava yaratır ve doğal rengi ile ferah bir çalışma ortamı sunar.
Genellikle omuz bölgesine dahil oldukları düşünülse de, aslında sırt kaslarının önemli bir parçasıdır. Doğru sırt çalışmalarıyla, zaten kolaylıkla aktive olabilen ve gelişebilen bir kas grubu olan trapezler, vücudun güçlü ve iri görünmesi için büyük bir öneme sahiptirler.
Güçlü bir görüntü isteyenleriniz için, trapez gerçekten önemlidir. Gelişmiş bir üst sırt istiyorsanız yeteri kadar çalışmalı ve en önemlisi dengeli çalışmalısınız. Genelde üst trapez önden daha güzel bir görüntüye sahip olduğundan, ilginin bir çoğunu toplamaktadır.
Uzun Ömür: Galvanizli trapez sac, dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Paslanmaz çelikle kaplı olduğundan dolayı dış etkenlere karşı dayanıklıdır.
Trapez Sac Ağırlıkları 1 m2 net kapatır.
Trapez sac tek katlı montajı sırasında rüzgârın tersi yönünde montaj yapılması gerekmektedir. Çatı kaplama için trapez sac montajı yapılırken, bağlantı noktaları için dik ve contalı pullar tercih edilmelidir. Çatı trapez sac montajında boş aşık sırası bırakmamaya dikkat edilmelidir.
Trapez Sac 5 m2 ağırlığı 19,5 kg dır. 5 metre uzunluk net 5 m2 kapatmaktadır. Sacn tek başına en ölçüsü 108 cm dir.
Sac kalınlığı 0,40 mm dir. Trapez Sac 6 m2 ağırlığı 23,4 kg dır. 6 metre uzunluk net 6 m2 kapatmaktadır. Sacn tek başına en ölçüsü 108 cm dir.
Sac kalınlığı 0,45 mm dir. Trapez Sac 3 m2 ağırlığı 13,2 kg dır. 3 metre uzunluk net 3 m2 kapatmaktadır. Sacn tek başına en ölçüsü 108 cm dir.
Trapez sacların genişliği 50-160 cm olup, uzunlukları çelik için 12 m, alüminyum için 7 m'ye kadardır. En küçük yaprak uzunlukları sırasıyla 60 ve 45 cm'dir.
Çatı su yalıtımı, membran adı verilen su geçirmez malzeme ile yapılır. Çatı izolasyonu olarak tanımlanan bu uygulama ile membran çatı kaplama yapılarak çatıda oluşabilecek su sızıntılarının önüne geçilmiş olur.
Buna bağlı olarak da yalıtım performansı daha yüksek olur. İki malzeme arasında karşılaştırma yapıldığında, taşyününün 3.0 ila 3.3 arasında bir R değerine sahip iken camyünü R değerinin 2.2 ila 2.7 arasında olduğu görülür. Bu değerlere göre taşyünü, camyününe oranla biraz daha etkili bir yalıtım malzemesidir.
Cam Yünü Çatı Şiltesi
Kullanılmayan çatı arası ısı yalıtımında, döşemeye serilmek suretiyle uygulanır. Şiltelerin üzeri her hangi bir malzeme ile örtülmemeli, alimunyum folyo kaplı şilteler, folyolu yüzleri daima sıcak tarafta kalacak şekilde serilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri