Genellikle çatı ve cephe kaplamalarında tercih edilen ve sağlam yapısı ile ekonomik çözümler sunan trapez sac endüstriyel, tarımsal veya depo binası gibi yapılar için sıklıkla tercih edilir.
Trapez saclar çatı ve cephede kullanılmaktadır. Ayrıca bu saclar dayanıklı, uzun ömürlü, ekonomik, çatlamaz, kırılmaz, paslanmaz, hafif ve pratik çatı örtüsü olması en önemli özelliklerindendir.
Çatı Kaplamaları: Galvanizli trapez sac, çatı kaplamalarında sıkça kullanılan bir malzemedir. Hafif olması, kolay monte edilebilmesi ve dayanıklı yapısı sayesinde çatılar için ideal bir seçenektir.
Boyalı galvaniz sac veya alüminyumdan üretilen trapez levhalar, yapıların, yalıtımsız çatı ve cephe kaplamasında, prefabrik yapı, silo, depo vb. yapımı ile iç ve dış cephe dekorasyonunda kullanılır.
Trapez Sac Nedir? Trapez Saclar, galvaniz sac veya alüminyumdan, coil coating boyalı veya boyasız olarak, değişik kalınlık ve formlarda üretilmektedir. Isı yalıtımsız tek kat veya iki trapez arasına ısı yalıtımı serilen çok tabakalı çatı ve duvar uygulamalarında kullanılır.
İlgili 26 soru bulundu
Diğer dış cephe malzemelerine kıyasla çok daha uzun süre dayanır. Hangi amaçla kullanıldığından bağımsız olarak 50 ila 70 yıl boyunca aynı kaliteye sahip olur. Trapez sacın ömrü, yağmur, kar, güneş gibi dış etkenlere maruz kalmadığı iç mekan uygulamalarında daha da uzar.
Boyalı Trapez sac Gebze , Boyalı Trapez Sac İstanbul
Galvanizli sac boya ile kaplanması ile ömrü 100 yıla yaklaşmaktadır.
Trapez (Oluklu) Galvanizli SAC fiyatı : 28,30TL/kg olarak fiyatlandırılmaktadır. Trapez 9002 SAC fiyatı : 30,30TL/kg olarak fiyatlandırılmaktadır.
Trapez sac, yüksek mukavemetli, galvanizli ince çelik sac veya alüminyum ile elde edilen özel bir boyama teknolojisiyle boyalı olarak ve doğrudan boyanmadan üretilir. Yaygın olarak oluklu levha olarak bilinir.
Bina yapınızın yeterli düzeyde hava akışı almasını sağlamak, trapez sac çatınızda karşılaştığınız yoğuşma miktarını büyük oranda düşürecektir. Bunun için basit ama pratik bir yöntem, hava sirkülasyonunu teşvik etmek için çatı mahyaları boyunca ve saçakların altına menfezlerin yerleştirilmesidir.
Piyasada diğer bir bilinen ismi de beton altı trapez sactır. Ürün kalıp iskelesi, beton, çelik tasarrufu sağlaması yanı sıra hızlı montajı ile de zamandan ve iş gücü açısından da avantaj sağlamaktadır. Beton ve çelik arasında kenetlenmeyi sağlayarak kayma gerilmelerini arttırmaktadır.
Trapez Sac Çatılar İçin Uygulama Detayı
Kuruma sonrası en az 2 kat Molümer PL05N yapıştırılan Molümer Geo pah bandı yüzeylerine sürülür. Tüm yüzeyi korozyona karşı korumak için Molümer 603, ısı yalıtımı sağlamak için Molümer Termal Çatı Kaplama Boyası uygulanabilir.
Çatı kaplama malzemeleri arasında en iyi bilinen ve en çok tercih edilen malzeme, kiremittir. Braas Kiremit de yüksek üretim teknolojisi, sağlamlığı ve estetik profil yapısı sayesinde dünyanın farklı iklim kuşaklarında kullanılan, güvenilir bir çatı kaplama malzemesi olarak tercih edilmektedir.
Trapez Sac 4 m2 ağırlığı 19,6 kg dır. 4 metre uzunluk net 3 m2 kapatmaktadır. Sacn tek başına en ölçüsü 108 cm dir. Sacın faydalı net kapatma alanı 1 metredir.
603 Su Bazlı Isı Yalıtımlı Trapez Sac ve Konstrüks
Polyester akrilik esaslı, kopolimer elastomerik ısı yalıtımlı su bazlı boyadır. Tavuk, civciv, büyükbaş hayvan çiftlik çatılarında yaz aylarında ısı izolasyonda kullanılır.
Sac kalınlığı 0,40 mm dir. Trapez Sac 6 m2 ağırlığı 23,4 kg dır. 6 metre uzunluk net 6 m2 kapatmaktadır. Sacn tek başına en ölçüsü 108 cm dir.
Sac kalınlığı 0,45 mm dir. Trapez Sac 3 m2 ağırlığı 13,2 kg dır. 3 metre uzunluk net 3 m2 kapatmaktadır. Sacn tek başına en ölçüsü 108 cm dir.
Trapez sacların genişliği 50-160 cm olup, uzunlukları çelik için 12 m, alüminyum için 7 m'ye kadardır. En küçük yaprak uzunlukları sırasıyla 60 ve 45 cm'dir.
DKP sac, soğuk olmasına rağmen kolay şekil alabilen, düşük karbon oranına sahip sıcak çeliğe verilen addır. Sıcak olarak işlenen demir, silindirler arasından geçirilerek inceltilir ve kullanıma hazır hale getirilir. Yüzeyine pürüzsüzlük kazandırmak için ise soğutma işlemi uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri