Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Tıraş sonrasında cildinizi rahatlatmak ve daha ferah bir his yaşamak için, cildinizin yapısına uygun bir tıraş losyonundan ya da bakım yağından yardım almalısınız. Böylelikle cildinizin ihtiyaç duyduğu nem desteğini sağlayabilir, onu yatıştırabilir ve rahatlatabilirsiniz.
Tıraştan sonra ılık bir duş alın. Çünkü bu gözenekleri rahatlatır. Mutlaka tıraş köpüğü ve jeli kullanın. Daima jiletinizi kuru ve temiz bırakın.
Özellikle de jilet sonrası kaşıntı, kişi için olumsuz olmaktadır. Bu nedenle tıraş olduktan sonraki problemlerin son bulması için yüze sürülmesi gerekenler vardır. Bunlar; cilt tipine uygun nemlendirici kremler veya balsamlardır.
Yüzde veya vücutta jilet ile tıraş yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tıraş edilecek bölgenin kuru olmamasıdır. Yani jilet yaparken ne sürülmeli? Bunun için öncelikle tüylü bölge su ile nemlendirilir. Sonrasında tıraş jeli, sabun veya duş jeli kullanılır.
İlgili 45 soru bulundu
Kuru ciltle tıraş olmak tahriş riskini artırır; dolayısıyla tıraş etmeyi planladığınız bölgeyi 3-5 dakika ılık bir banyo veya duşla ıslatın ve tıraş olurken nemi korumak için tıraş jeli kullanın.
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
Tıraş olurken her ihtimale karşı yanınızda vazelin bulundurabilirsiniz. Eğer ufak bir kesik olursa hemen kesikten gelen ilk kanı silip vazelin sürebilirsiniz.
Hassas Cilt: Doğal olarak hassas cilde sahip olanlar, jiletin cildi tahriş etmesiyle kaşıntı yaşayabilir. Tıraş Yönü: Jileti tıraş yönünün tersine kullanmak, tüy köklerini tahriş ederek kaşıntıya yol açabilir. Kuru Cilt: Tıraş sonrası cilt nemlendirilmezse kuruyarak kaşınabilir.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Tıraş sonrasında çıkan pütürler de genellikle ölü deri ve kirin gözenekleri tıkaması ve kılların içe büyümesi sonucunda oluşur. Sivilce ve kıl dönmelerini önlemek için tıraş ve ağdanın ardından 2-3 gün boyunca bölgeyi ölü derileri uzaklaştıran narin bir ürünle yıkayın.
Tıraş sonrasında cilde bakım sağlar, dinlendirir ve besler. Sakal yapısının yumuşak ve canlı görünmesine yardımcı olur. Tıraş bölgesinde bulunabilecek açık yaraların olumsuz etkilenmesini engeller.
Tıraştan sonra kolonya kullanılır mı? Tıraş losyonu kolonyaya göre çok az alkol içerdiği ve daha besleyici içeriklere sahip olduğu için tercih edilir. Yani tıraştan sonra kolonya yerine losyon kullanmak cilt için çok daha faydalıdır.
Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Tıraş sonrası kuruyup kızaran cildinize, yatıştırıcı özellikleriyle bilinen doğal yağlarla müdahale edebilirsiniz! Zeytinyağı, çay ağacı yağı, E Vitamini yağı gibi yağlar tahriş olmuş cildinizi onarmak için harika bir çözüm yoludur.
Vazelin, cilt üzerinde bakteriler için bir üreme alanı yaratabilir. Hatta kıl köklerini tıkar ve sivilcelere zemin hazırlar. Bu yüzden tüylerin çoğalmasına neden olabilecek bir etkiye sahip değildir.
Ameliyattan ortalama 14 gün sonra deri yaması yatağına yapışmış ve deri yaması alınan alan da kendiliğinden iyileşmiş olur.
Tıraş yapıldıktan sonra cilt eğer tahriş olmuşsa öncelikle buz ile soğuk kompres yaparak cilt rahatlatılabilir. Soğuk kompres damarların büzüşmesine neden olduğu için hem kanamanın hem de şişliğin önüne geçilmiş olur. Ayrıca buz kompresi sinir uçlarını etkilediği için duyu azalması ve uyuşukluk hissi meydana gelir.
Tıraş sonrası oluşan tahriş ile kızarıklık için uygulanan en eski, en kolay yöntemlerden biri buz kompresidir. Soğuk kompres kızarıklık ile kaşıntıyı hafifletir. Kızarıklık için krem de kullanılabilir. Cilt tipine göre uygun krem seçilmelidir.
Kanayan damarı inceltmek için kesiğin üstüne 15-30 saniye boyunca buz tutun veya soğuk kompres yapın. Bu kanamayı tamamen durduracaktır. Bu aslında temel olarak gözenekleri sıkılaştırmak veya cildin tıraştan dolayı gerilmesini önlemek için soğuk su uygulamamızla aynı mantıktır.
Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. İlk seanstan itibaren kıllarda seyrelme ve incelme fark edilmeye başlanır. İlerleyen seanslarla birlikte kıllardaki sertlik azalır ve kıllara dokunduğunuzda daha yumuşak olduğunu hissedersiniz. Ortalama 8 seans sonra ise kıllarda %80-90 oranında bitiş elde edilir.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Doğru tıraş makinesi bakımı
Tıraş makinenizi temizleme ipuçları: Bıçakları bir kaç dokunuşun ardından akan suyun altına tutun ve suyun sıkışan kılları ve diğer parçaları giderilebilmesi için arkadan öne doğru akmasını sağlayın. Bıçakları kurutmak için fazla suyu silkeleyin.
Sıhhatler olsun kelimesi yıkananlara ya da tıraş olanlara söylenen bir söz öbeğidir. Halk arasında kimi zaman saatler olsun, kimi zaman ise sıhhatler olsun şeklinde kullanılan bir kelimedir. TDK sözlüğündeki en doğru kullanımı ise sıhhatler olsun şeklinde geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri