Yoğurt makineniz yok ise hiç dert etmeyin, Labne peyniri yapımı yine de çok kolay, kullanacağınız pastörize günlük sütü yaklaşık 40-45 derece olacak kadar ısıtın, açık sütü ise iyice kaynattıktan sonra yine ılınması için bekletin.
Pastörize süt ile peynir ve yoğurt yapmak isteyenler, ilk denemelerinde başarısız olsa da bir daha denediğinde nefis bir sonuç alabilir. Pastörize sütten peynir yapımı ve pastörize sütten yoğurt yapımı mümkündür.
Labne Peyniri Nedir? Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir.
Ilık fırına kapakları açık mayalanmış sütü yerleştirin ve 7-8 saat mayalanmaya bırakın. Bu elde ettiğiniz yoğurda benzer ürünü, ince süzgeç veya tülbent yardımıyla 3-4 saat süzülmeye bırakın. Buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra labne tüketime hazırdır. 5-6 gün içinde tüketebilirsiniz.
Labne peyniri, pastörize süt ve yoğurt kültürünün kullanılmasıyla üretilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Evde peynir yapılamayan durumlarda yağı- tuzu azaltılmış peynirler akşamdan suda bekletilerek 8. ay itibariyle verilebilir ya da tuzsuz lor- labne peyniri tercih edilebilir.
Pınar markasının en çok tercih edilen ve bilinen ürünlerinden bir tanesi olan Labne Peynir içinde; pastörize inek sütü, laktik asit, tuz, bakteri kültürü bulunmaktadır.
Labne peyniri yerine süt kesiği kullanabilirsiniz gayet güzel oluyor. Evde labne yoksa sütü kestirip,aynı işlevi gördürebilirsiniz.
Labne peyniri beyaz renkli, yumuşak kıvamlı az tuzlu krem gibi akışkan bir peynirdir. Peynir alt suyundan elde edilen bu peynir, peynir altı suyundan daha yoğun bir kıvama sahiptir. Yoğurdun süzülmesiyle de hazırlanan labne peyniri, bağırsaklar için faydalı mineralleri yapısında barındırır.
Evde labne yapımı püf noktaları
Labne yaparken maya olarak kullanılacak peynirin çatalla iyice ezerek pürüzsüz kıvama getirilmesi çok önemli. İçine 1-2 kaşık ılık sütten alıp iyice çırpabilirsiniz. Mayalama aşaması aynen yoğurtta olduğu gibi yaklaşık 45 derecede en güzel mayayı tutuyor.
Türkiye'de de labne ürünü gıda sektöründe üretilen bir fermente süt ürünüdür. Bu ürünün üretimi yağ ve kurumadde standardizasyonu yapılarak ve yoğurt kültürü kullanılarak yapılmaktadır.
Labne peynirinin üretimi süt ve kremadan yapılan, yağ oranı düşük, tuzsuz bir peynir çeşididir. Sürülebilir olmasıyla krem peynir ile karıştırılabilmektedir fakat krem peynir değildir. Aksine krem peynir çok tuzlu ve yağlı bir peynirdir.
İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu madde bulunmayan %100 doğal sürülebilir bir krem peynirdir. Sıradan labne peynirlerinden çok farklı bir krem peynirdir.
Bebek yoğurdu yapımında mutlaka pastörize süt kullanılması gerekmektedir. Alerji riski taşıması sebebiyle ilk olarak 1 veya 2 çorba kaşığı verilmelidir.
Doğru şekilde pastörize edilen sütler, sağlık için herhangi bir tehlike oluşturmaz. Bu nedenle güvendiğiniz markaların pastörize sütlerini almayı tercih edin. Ayrıca sütte bulunan protein, kalsiyum ve doğal yağ, pastörizasyon uygulaması sırasında herhangi bir kayıp yaşamaz.
Özellikle kazein, yağ oranının yüksekliği ve kendine has lezzetinden dolayı dünyanın pek çok iyi peyniri koyun sütünden yapılmaktadır. Tarihte, keçi ve koyun sütünden sonra peynire kaynak olan inek sütü günümüzde peynir yapımında en çok tercih edilen süttür.
İhtiyacınız olan iki malzeme çiğ süt (mümkünse mandıra sütü) ve taze az tuzlu bir süzme peynir. Birazdan vereceğimiz ölçülerde yaklaşık 2 litre süt için geçerli.
Geleneksel fermente süt ürünü olan labne, yoğurttan peynir altı suyunun bir kısmının uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Bu yüzden konsantre yoğurt olarak da anılmaktadır. Asidik bir tada sahip olan labne; yumuşak, pürüzsüz ve sürülebilir bir yapıya sahiptir.
Labne peyniri, daha kalın, daha konsantre bir ürün için peynir altı suyunun çoğunu çıkarmak için yoğurdun süzülmesiyle üretilen bir tür yumuşak peynirdir.
"Mascarpone ve labne aynı mı?" sorusu için; Labne peynirinde yoğurt ve tuz kullanılırken mascarpone peynirinin tuz oranı çok düşüktür. Ayrıca mascarpone peynirinin %80'i süt yağından oluşur, bu nedenle tat olarak farklılardır.
İtalyan mutfağında tiramisu, çok yağlı ve yumuşak bir peynir olan mascarpone ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılır. Türkiye'de mascarpone peynirini bulmak çok zor olduğu için tariflerde genellikle tuzsuz labne peyniri kullanılır.
Ocaktan alıp mikserden hızlıca geçiriyoruz. Daha sonra 1 paket kremşantiyi döküp tekrar hızlıca mikserden geçiriyoruz. (ben pastada labne peynir sevmediğim için koymuyorum. Onun yerine kremşanti döküyorum hiç bir farklı yok. )
Almanya'da kullanılan Quark'tır. Bu peynir aslında daha çok kaymak tadında ve kıvamındadır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Pınar Beyaz peynir labne mi? pınar beyaz ile arasında bariz bir lezzet farkı vardır. beyaz, biraz daha kremamsı ve yoğun bir tada sahip, labne ise daha hafif lezzet ve kıvama sahip.
Ev yapımı labne peyniri tarifi ; Labne kelime olarak yoğurt anlamına gelir. Ortadoğu kültürüne has bir peynir çeşididir ve birçok tarifte kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri