Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
E-fatura sistemine geçmek için hem alıcı hem de satıcının elektronik faturalama sistemine sahip olması gerekiyor. Bu sisteme dahil olduğunuzda GİB sistemi tarafından algılanarak vergi kimlik numaranız ile kolay bir şekilde e-fatura oluşturabilirsiniz. E-Fatura sistemine dahil olmadan e-fatura gönderemezsiniz.
Trendyol'da fatura kesimi, elektronik ortam üzerinde bulunan tedarikçilerin müşterilere sağladığı e-fatura yolu ile gerçekleşiyor.
Trendyol üzerinden yapılan satış sonrasında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sağlanan online e-Fatura kesme portalı veya özel entegratörler tarafından entegre edilmiş e-Fatura uygulaması üzerinden fatura kesimi yapılabilir.
Kolayca e-Fatura kesebilmek için İnternet Vergi Dairesi sistemine giriş yaptıktan sonra Arşiv Portal bölümüne geçilir ve 'Belge İşlemleri' kısmından 'Fatura Oluştur' seçilir. Gerekli alanlar doldurulur, fatura oluşturulur ve taslaklara kaydedilir.
İlgili 31 soru bulundu
Özetle, 3. sorunun cevabında da belirttiğimiz gibi, herhangi bir firmaya 1 gün içerisinde KDV dahil 4.400 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine 1 gün içerisinde KDV dahil 5000 TL ve üzeri fatura kesecekseniz e-arşiv fatura kesmeniz gerekir.
Normal şartlar altında e-fatura kesme işlemi de tüm e-dönüşüm hizmetleri gibi ücretlidir.
Oluşturulan faturalar anında müşteriye gönderilebiliyor. Kağıt faturaya göre çok daha hızlı ve ekonomik olan e-fatura sistemi ile satıcıların işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Trendyol, E-Faturam hizmetini 32 TL'den başlayan fiyatlarla sunuyor.
İlgili kargo firması kayıtlı kullanıcı ise ve faturayı alacak olan taraf ta kayıtlı kullanıcı ise e fatura düzenleme zorunluluğu vardır.
Faturaport hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden "Siparişler" butonuna basınız. Açılan ekranda "e-Ticaret Ayarları" butonuna tıklayınız. Trendyol entegrasyonu için "Trendyol Pazar Yeri"sitesine giriniz. Hesap bilgilerime girdikten sonra açılan sayfada "Entegrasyon Bilgilerim" butonuna tıklayınız.
Trendyol Asistan> "Trendyol Siparişlerim" > "Faturama ulaşmak istiyorum" menülerini takip ederek faturanızı talep edebilirsiniz. - Faturanız sistemde kayıtlıysa mail adresinize gün içerisinde iletilecektir. - Faturanız sistemde kayıtlı değilse satıcıya fatura talebiniz iletilecektir.
Tüm muhasebesel işleriniz için Trendyol E-Faturam'ı kullanabilirsiniz. Trendyol'dan aldığınız siparişlerin faturalarını kesebileceğiniz gibi, Trendyol dışındaki diğer pazaryeri platformları, kendi web siteniz veya diğer ticari işlemleriniz için faturalarınızı oluşturabilirsiniz.
e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.
Müşterinin iadede fatura ibrazı zorunlu değildir.
2021 yılında cirosu en az 4 milyon TL olan firmaların yürürlükteki yasa gereğince vergi mükellefi olarak e-Fatura kesmesi gerekiyor. 2022 ve daha sonraki yıllarda cirosu en az 3 milyon TL olan vergi mükelleflerinin e-Fatura sistemine geçmesi gerekiyor.
Ticari firma olarak anonim şirket, limited şirket, gerçek/şahıs şirketi statüsünde bulunan ve e-fatura kullanmak isteyen herkes elektronik fatura uygulamasından yararlanabilir. İster şahıs ister sermaye şirketi olsun bir ciro ya da fatura kesim sınırlaması olmaksızın e-faturaya geçiş yapılabilir.
İlgili kod 53.20.09-KURYE FAALİYETLERİ (KARA, DENİZ VE HAVA YOLU İLE YAPILANLAR DAHİL, EVRENSEL HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ ALTINDA POSTACILIK FAALİYETLERİ HARİÇ) olmalıdır. Çalışacağınız e ticaret platformu sizin e fatura mükellefi olmanızı talep edecektir.
Yapılan mal ve hizmet alımlarında fiş veya fatura alınmaması kayıt dışı bir işlemdir. Alış-verişlerde belge düzenlenmemesi hem tüketici haklarının kullanımına engel olmakta, hem de vergi kanunları açısından vergi matrahının azaltılması sonucunu doğurmaktadır.
Yani Türk Borçlar Kanunu hükümleri açısından da malın tesliminden önce fatura düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır. Öte yandan Mali İdare uygulamaları da malın teslimi ya da hizmetin ifasından önce fatura düzenlenebileceğini ve bu konuda yasal bir engel bulunmadığını göstermektedir.
Müşterilerimizin iadesini gerçekleştirdiği ürünlere ait kargo ödemeleri Trendyol tarafından size faturalandırılır. Müşterimiz tarafından yapılan iade ve siparişlerin kargo bedelleri aynı faturada tarafınıza iletilir.
Gerçek kişilere ve E-Fatura mükellefi olmayan firmalara dijital ortamda iletilen elektronik fatura türüdür. Faturalar müşterilerinize e-posta yoluyla gönderilir. E-arşiv fatura düzenleyebilmeniz için öncelikli olarak E-fatura mükellefi olmanız gerekmektedir.
e-dönüşüm ile E-Fatura, E-Arşiv ve E-İrsaliye faturalarınızı elektronik ortamda gönderip alabilir, dilediğiniz zaman görüntüleyebilir ve saklayabilirsiniz. e-Dönüşüm ile satın aldığınız paketlerle hem Trendyol siparişlerinizi hem de diğer platformlara ait siparişlerinizi düzenleyebilirsiniz.
GİB tarafından yayınlanan tebliğe göre, 2020 ve 2021 yılında cirosu 4 milyon TL'yi aşan firmaların 1 Temmuz 2022'de e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmeleri zorunlu tutulmuştu. 2022 ve sonrası hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri ciroya sahip olan mükelleflerin e-fatura uygulamasına geçişleri zorunlu hale geldi.
e-Fatura mükellefi kâğıt fatura kesebilir mi? Eğer e-fatura sistemine geçiş yapmış olan bir firmaya fatura kesecekseniz, satış faturası olarak e-fatura düzenlemelisiniz. e-Faturaya kayıtlı olan bir firmaya kâğıt fatura kesilmesi durumunda bu fatura geçersiz kalır.
Düzenlemek istediğiniz e-belgelerde özel entegratör kullanımı zorunlu değildir. Ancak özel entegratörler, diğer iki e-belge düzenleme seçeneği olan entegrasyon ve GİB Portaldan daha avantajlıdır. GİB ve Entegrasyon seçeneklerinde mükellef, işlediği elektronik belgeleri kendisi saklamak zorundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri