Trendyol satıcısı olmak için; Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Trendyol'da satış yapmak için bir şirket sahibi olmanız gerekir. Eğer şirketiniz yoksa, öncelikle şirket kurmalısınız. Şahıs, anonim ya da limited şirket türlerinden birini seçerek kuruluş gerçekleştirebilirsiniz. Şirketiniz olmadan fatura kesimi yapamaz, KDV kesemez ve vergi ödeyemezsiniz.
Trendyol'da satış yapmak için başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman mağaza kira ücreti ya da hizmet bedeli adı altında bir ücret talep edilmez. Sadece online başvuru yaparak ücretsiz olarak Trendyol'da mağazanızı açabilir ve satıcı olabilirsiniz.
Trendyol satıcılardan, satış yapılan kategoriye göre %3 - %25 arasında komisyon almaktadır.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
İlgili 15 soru bulundu
Günde yaklaşık 550 bin ürün satışı gerçekleştiren Trendyol'un yıllık ürün satış adedi ise 200 milyon.
Trendyol satıcısı olmak için; Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Trendyol tarafından aksi bildirilmediği sürece her hafta çarşamba günü 10.00'de o hafta için ödenecek tutar hesaplamanız tamamlanır, perşembe günü hesabınıza iletilir.
Trendyol, mağaza sahiplerinden yaptıkları satışlara göre komisyon bedeli almaktadır. Trendyol komisyon oranları ürün kategorisine göre %5 ve %30 arasında değişmektedir.
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer. Düşülen miktar, ay sonunda toplu olarak faturalandırılır.
Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Trendyolda ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak Trendyol satıcı başvurusu yapması gerekir. Trendyol satıcı başvurusu aşamasında; Trendyol Partner sayfasında yer alan “Trendyol'da Satıcı Olun” butonuna tıklayın.
Başka bir deyişle Trendyol'da vergi mükellefi olmadan satış yapmak ne yazık ki mümkün değildir.
Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
E-ticarette basit usul vergi olur mu diye merak edenler için basit usul e-ticaret konusunda mümkün olmamaktadır. E-ticaret ile uğraşan kişi ya da işletmeler gerçek usule göre vergilendirilmektedir. Basit usul internetten satış mümkün görünmemektedir.
Trendyol'da KOBİ olabilmek için mağaza açmak gerekmektedir. Ücretsiz mağaza açmak için başvuru yapılması ve Trendyol'un talep ettiği belgelerin sisteme yüklenmesi gerekir. Trendyol ekibi tarafından başvurunuz onaylandıktan sonra KOBİ olabilir, ürünlerinizi yükleyerek satmaya başlayabilirsiniz.
Satıcı anlaşmalı kargo modeli ile çıkan siparişleriniz için kendi ücrtelendirmeniz ile ilerleyebilirsiniz. Barem üstü faturalamada satıcı desi bilgisine göre tümünü öder; barem altı faturalamada satıcı barem fiyatına göre sabit fiyat öder, kalan kısmı Trenyol karşılar.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Trendyol komisyonlarını hesapla!
*Alış,Satış ve Kargo Fiyatlarına KDV dahildir.
Trendyol ve Hepsiburada gibi platformlarda gerçekleştirilen marka ihlali veya platform ile imzalanan sözleşmeye uygun davranılmaması, başkalarının satış yapmasının engellenmemesi gibi sözleşmeye aykırılıklar nedeniyle bu platformun sahibi olan tüzel kişiliklere ihtarname gönderilebilir.
Trendyol ödeme kredi kartı, banka kartı ve Trendyol Cüzdanım ile gerçekleştirmek mümkündür. Kart bilgilerinizi girdikten sonra eğer taksit yapılabilen ürünlerse taksit seçeneklerinden birini seçip alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. Sitede kapıda ödeme ve havale yoluyla ödeme seçenekleri bulunmamaktadır.
Komisyon faturaları her ayın 7,14,21,28,30/31. günlerinde düzenlenmektedir. Trendyol'da komisyon bedelleri aldığınız hizmetleri kapsamaktadır. Komisyon faturaları KDV dahil rakamlardan hesaplanarak tarafınıza faturalandırılır.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Şahıs şirket kurmanın maliyeti aşağıdaki gibidir:
Noterden şahıs imza beyannamesi 272 - 395 TL. Noterden muhasebeci vekaleti 490 - 520 TL. Mali Müşavir iş yeri açılış ücreti 500-850 TL.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri