Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Trendyol'da satış yapmak için başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman mağaza kira ücreti ya da hizmet bedeli adı altında bir ücret talep edilmez. Sadece online başvuru yaparak ücretsiz olarak Trendyol'da mağazanızı açabilir ve satıcı olabilirsiniz.
Trendyol Komisyon Kesintisi= ( Ürün Satış Fiyatı / 100 ) x Komisyon oranı formülü ile; (200/100) x 16 formülü ile komisyon tutarı 32 TL olarak bulunacaktır. Kargo ücreti de dahil edildiğinde satıcının alacağı; Hakkediş Tutarı= 200 – 32 – 15 formülü ile bulunacak ve satıcıya 153 TL ödeme yapılacaktır.
Trendyol Kategori Oranları aşağıdaki gibidir;
Elektronik %6 – %25. Ev ve Yaşam %5 – %23. Giyim %17 – %20. Kozmetik ve Kişisel Bakım %5 – %17.
İlgili 30 soru bulundu
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer. Düşülen miktar, ay sonunda toplu olarak faturalandırılır.
Vergi Levhası Olmadan Trendyol'da Satış Yapılabilir Mi? Şirket kurmak için vergi levhası almanız gerekmektedir. Trendyol'da da şirketiniz olmadan satış yapamazsınız. Ayrıca Trendyol'un başvuru esnasında sizden istediği belgeler arasında vergi levhası da bulunmaktadır.
Limited şirket kurmanın gereklilikleri asgari olarak 10.000 TL sermaye ve 1 ortaktır. Anonim şirket kurmak için en az 50.000 TL sermaye gerekir. Trendyol'da satış yapmaya başlamak için ilk defa şirket kuracaksanız şahıs şirketi ya da limited şirket sizin için daha uygundur.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Trendyol Güçlü Kadınlar Desteği Neleri Kapsar? Kadın KOBİ'lere verilen bu destek kapsamında satıcılara yüzde 80 indirimli komisyon desteği sağlanmaktadır. Kadın girişimci programı kapsamında altın kategorisinde 0 gün, diğer tüm kategorilerde ise 14 gün vade imkanı ile ödeme yapılabilir.
Yani Trendyol diğer alışveriş sitelerinin aksine mağaza ücreti olmadan yalnızca satış yaptığınız ürün başına komisyon ücreti alarak kişilere bir avantaj sunmaktadır.
Trendyol'da Satış Yapmak Karlı Mı? Trendyol, yüksek trafikli bir platform olduğu için doğru stratejilerle oldukça karlı satışlar yapabilirsiniz.
Başka bir ifadeyle ise Trendyol markasız ürün yüklemeye müsaade etmemektedir. Yani üretimini yaptığınız veya ürettirerek kendi markanız altında satışa sunduğunuz ürünleri Trendyol'da satmak istediğinizde, markanızı tescil ettirmeniz gerekir.
Trendyol'da satış yapmak için bir şirkete, bir vergi numarasına ihtiyacınız var. Trendyol'da satış yapmak için Trendyol'un sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Trendyol'un sistemine kayıt olmak içinse satıcı paneline girip satıcı sözleşmesinin çıktısını alıp imzalayıp Trendyol ofisine göndermeniz gerekiyor.
– Trendyol anlaşmalı kargo kullanan satıcılar için sipariş başına KDV dahil fiyatlar; 0-59,99 TL arası siparişlerinizde 9,99 TL, 60-99,99 TL arası siparişlerinizde 23,49 TL, TL'dir.
Trendyol Mağaza Kapatma Cezası Var mı? Trendyol para cezasının yanında mağaza kapama veya hesabı silme ve askıya alma cezaları ihlal puanının 48'e ulaşması durumunda gerçekleşir. Bu puandayken hesabınız süresiz satışa kapatılabileceği gibi; 12 ise 2, 24'te 5 ve 36 puanda 7 gün askıya alınır.
* Ürünlerinizi iade ederken faturanızı bulamıyorsanız; - Bireysel faturalı alışverişleriniz için bir kağıda ad soyad, sipariş no ve iade nedeninizi yazıp iade paketinin içine koymanız yeterli. - Kurumsal faturalı alışverişleriniz için iade faturası kesip sisteme yüklemelisiniz.
İlgili kargo firması kayıtlı kullanıcı ise ve faturayı alacak olan taraf ta kayıtlı kullanıcı ise e fatura düzenleme zorunluluğu vardır.
Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirketi tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Girişimciler, Trendyol mağaza açmak ücretli mi şeklinde soruları sıklıkla araştırırlar. Ancak satıcı hesabı açılışı sırasında Trendyol'da mağaza açma maliyeti diye bir gideriniz olmaz. Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Trendyol'da şirket olmadan satış yapmak istiyor olabilirsiniz ya da Trendyol'da şirket olmadan nasıl satış yapılabilir bunun yollarını arıyor olabilirsiniz ama maalesef bu mümkün değil. Trendyol'da şirket olmadan satış yapmak diye bir şey yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri