Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz yıllarda çıkarılan yasal düzenleme ile fahri olarak çalışan sözleşmeli personele kadro vermişti. 17 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme 2. kez fahri olanlara kadrolu olma ayrıcalığı verildi.
Diyanet-Sen'in uzun yıllardır atanabilmeleri için uğraştığı Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri ile ilgili Kanun Hükmünde Kararname 17 Eylül 2011 gün ve 28057 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu görevliler 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılır. Madde 9 - (1) Yeterli öğrencisi olmayan Kur'an kursu öğreticileri, öncelikle ihtiyaç olan aynı gruptaki kurslarda, bu mümkün değilse diğer gruplardaki Kur'an kurslarında görevlendirilir.
Fahri Kuran kursu öğreticileriyle konuşan Diyanet-Sen genel Genel Başkanı Ali Yıldız, “Fahri ve vekil hocalarımızın kadroya geçirilmesi konusunda sendikamız kurulduğu günden beri çaba sarf eden bir sendika. Nitekim bu çabalar sonucu çeşitli tarihlerde fahri ve vekil hocalarımız kadroya alındı.
Vakfa bağlı camilerde görev yapan veya yapmak isteyen gönüllü öğreticilere Kur'an-ı Kerim'i okuma, dini bilgi ve uygulama becerilerini geliştirme ve aynı zamanda bu bilgilerin öğretilmesi konusunda pedagojik rehberlik sağlamaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin atanmalarına dair Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlanmasının ardından ise, 1 yıl (365 gün) çalışmış olma şartının bir eğitim dönemi (8 ay) a indirilmesi konusunda girişimlerde bulunduk. Bu çabalarımız sonucu bir yıl çalışma şartı 8 aya indirildi.
Sonuç olarak, Kuran kursu öğreticisi öğretmen mi yoksa farklı bir unvan mıdır sorusuna cevap olarak; Kuran kursu öğreticisi, dini açıdan eğitim veren özel bir eğitimci olarak düşünülebilir.
Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz yıllarda çıkarılan yasal düzenleme ile fahri olarak çalışan sözleşmeli personele kadro vermişti. 17 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme 2. kez fahri olanlara kadrolu olma ayrıcalığı verildi.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
Sınava başvurmak isteyen adaylar 11 – 17 Ocak tarihleri arasında Başvururularını aşağıdaki bağlantıdan yapabileceklerdir.
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
2022 KPSS'den lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan alma şartı aranacak adayların, 26 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.
a) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) İmam hatip lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak, b) (Değişik:RG-8/2/2014-28907)(1) Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak, c) KPSS'den Başkanlıkça belirlenen puanı almış olmak, şartları aranır.
23/8/2011 tarihli ve 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesi ile fahri Kur'an Kursu Öğreticisi olarak çalışanlara, memur kadrolarına atanma hakkı verilmişti. Bu düzenleme sonrasında, aranan şartları sağlayanlar memur kadrolarına atandı.
Kuran kursu hocası olmak için 4 yıl imam hatip lisesinde eğitim alınmalıdır. İmam hatip lisesinden mezun olmayan kişiler ise 2 ya da 4 yıl boyunca İlahiyat alanında eğitim aldıktan sonra Kuran kursu öğreticisi olabilir.
Din hizmetleri sınıfı ön lisans ve lisans mezunu birinci dereceye gelmiş tüm personeline 3600 ek gösterge verilmiştir. Kur-an Kursu Öğreticisi din hizmetleri sınıfına girmektedir.
100 Saat x 8,03= 803,00 TL eder. Gelir Vergisi iadesi tam olarak verildiği takdirde 90,11 TL. Asgari Geçim indirimi olur. Fahri Öğretici tüm haklar verildiği takdirde alacağı toplam ücret azami 893,11 TL`dir.
Baraj puan 50'dir. Diyanetin açmış olduğu alıma başvuru için yeterlidir. Fakat İl Müftülüklerini yapmış olduğu vekil imam hatip, müezzin kayyımlık yada fahri kuran kursu öğreticiliği için minimum 60 puan almak gerekmektedir.
Cevap: Gönüllü, karşılıksız.
DİYANET PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 25.09.2023- 06.10.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2 bin 300 imam-hatip, 30'u görme ve işitme engelli öğrenciler için olmak üzere 100 Kur'an kursu öğreticisi ve 50 müezzin-kayyım alımı gerçekleştirilecek.
633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'da değişiklik öngören Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi ve Kuran kurslarına katılımdaki yaş sınırı kaldırıldı
Geçen sen 2022 temmuz ayında haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin usta öğretici ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret, 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmişti. Ek ders ücreti, öğretmenin sorumlu bulunduğu derslerin dışında gireceği dersler için alacağı ücrete denmektedir.
Maaşları Her Ayın 10 – 15 Arasında Hesaplara Yatırılmaktadır.
DHBT'nin açılımı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testidir. 2014 yılından önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başka bir isimle gerçekleştirilen sınav, 2014 yılında ÖSYM tarafından yapılmaya başlanmış ve DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi adını almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri