Trendyol e-Faturam sistemi, ilk 5 ay boyunca kullanıcılarına ücretsiz ve sınırsız e-fatura oluşturma avantajı sunmaktadır. Satın aldığınız paketin ardından 5 ay boyunca istediğiniz kadar faturayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Oluşturulan faturalar anında müşteriye gönderilebiliyor. Kağıt faturaya göre çok daha hızlı ve ekonomik olan e-fatura sistemi ile satıcıların işlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Trendyol, E-Faturam hizmetini 32 TL'den başlayan fiyatlarla sunuyor.
Trendyol'da fatura kesimi, elektronik ortam üzerinde bulunan tedarikçilerin müşterilere sağladığı e-fatura yolu ile gerçekleşiyor.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Trendyol üzerinde satış yapan işletmeler, e-Fatura kesebilmek için öncelikle mali mühüre sahip olmalıdır. Mali mühür sahibi olabilmek için, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)'na başvurulması gerekir. Mali mühür, çok kısa bir zaman içerisinde temin edilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
Müşterinin iadede fatura ibrazı zorunlu değildir.
Trendyol e-Faturam servisi ile finansal süreçler elektronik ortama taşınarak e-fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliyeler elektronik ortamda hazırlanabilir. Hem kağıt maliyetinden hem de zamandan tasarruf sağlar. Dilediğiniz zaman görüntüleyebileceğiniz e-faturalarınızı 10 yıl boyunda arşivde saklayabilirsiniz.
İlgili kargo firması kayıtlı kullanıcı ise ve faturayı alacak olan taraf ta kayıtlı kullanıcı ise e fatura düzenleme zorunluluğu vardır.
e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.
Bir satışın gerçekleştiğine dair kanıt niteliğinde bir belge olan faturanın kesilmesi kanuni olarak zorunludur. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu 353. maddesine göre satış yapılmasına rağmen fatura kesilmemesi hem satış yapan hem de alıcı için cezai işlem uygulanmasını gerektirir.
Yürürlükteki kanunlar kapsamında e-fatura kullanması gereken kişilere e-fatura mükellefi denir. 2020 yılının Kasım ayında yapılan düzenlemeden önce, 2020 yılı ve sonrası brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan firmalar, e-fatura mükellefi olarak kabul edilirdi.
* Ürünlerinizi iade ederken faturanızı bulamıyorsanız; - Bireysel faturalı alışverişleriniz için bir kağıda ad soyad, sipariş no ve iade nedeninizi yazıp iade paketinin içine koymanız yeterli. - Kurumsal faturalı alışverişleriniz için iade faturası kesip sisteme yüklemelisiniz.
www.efatura.gov.tr internet adresindeki e-Fatura Portalı aracılığıyla ücretsiz e-Fatura hazırlayabilirsiniz. Faturaları, internet sitesine girerek manual olarak düzenlersiniz. Bu portal Maliye'nin, sistemi tanıtmak ve yaygınlaştırmak için fatura adedi yüksek olmayan işletmelere sunduğu bir çözüm.
E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5 Bin TL'yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler için 4.400 TL'yi aşması halinde, faturaların kağıt fatura yerine e-arşiv fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.
2023 yılında e-Fatura kesme ve düzenleme sınırı 4.400 TL olarak açıklanmııştır. Bununla birlikte 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla e-Belge düzenleme zorunluluğuna tabi olmayan mükelleflerin vergiye tabi olmayan kişilere düzenleyeceği e-Arşiv Fatura'lar için sınır 5.000 TL'dir.
İlgili kod 53.20.09-KURYE FAALİYETLERİ (KARA, DENİZ VE HAVA YOLU İLE YAPILANLAR DAHİL, EVRENSEL HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜ ALTINDA POSTACILIK FAALİYETLERİ HARİÇ) olmalıdır. Çalışacağınız e ticaret platformu sizin e fatura mükellefi olmanızı talep edecektir.
Tarafınıza iletilen kargo faturaları hazırlanırken, siparişin çıkış işlemi sırasında kargo firması tarafından sisteme işlenen desi bilgileri baz alınır. Sisteme girilen desi bilgileri, Trendyol anlaşmalı kargo fiyatlarına göre hesaplanır ve firmanıza fatura edilir.
Trendyol Asistan> "Trendyol Siparişlerim" > "Faturama ulaşmak istiyorum" menülerini takip ederek faturanızı talep edebilirsiniz. - Faturanız sistemde kayıtlıysa mail adresinize gün içerisinde iletilecektir.
Eğer siz ve müşteriniz e-fatura mükellefiyse fatura tipiniz e-fatura olacaktır. Siz e-fatura mükellefi olmayıp müşteriniz e-fatura mükellefiyse fatura tipiniz e-arşiv olacaktır.
Müşteri, fatura isteme nedenini seçerek siparişe ait fatura talebini oluşturur ve süreci mesajlarım bölümünden takip eder. Satıcı, Sipariş Soruları ekranında fatura talebini görür ve müşteriyle olan konuşmasında "Talebi Onayla" butonuna tıklar, açılan klasörden pdf formatındaki faturayı seçerek mesaj olarak iletir.
e-Fatura kullanmanın avantajları nelerdir? e-Fatura kullanımının bazı avantajları vardır. Bunlar arasında kağıt kullanımının azalması, iş süreçlerinin hızlanması, maliyet tasarrufu, faturaların kaybolma riskinin azalması ve kolay arşivleme gibi faktörler bulunur.
"Trendyol E-imza" Trendyol Go çalışanları için Logo İşbaşı programına bağlanabilmek için gereklidir. Trendyol E-fatura mükellefi olduğundan ve TRendyol GO çalışanları da sisteme bağlanmak zorunda olduğundan elektronik imza kullanmak zorundadırlar.
Faturaport hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden "Siparişler" butonuna basınız. Açılan ekranda "e-Ticaret Ayarları" butonuna tıklayınız. Trendyol entegrasyonu için "Trendyol Pazar Yeri"sitesine giriniz. Hesap bilgilerime girdikten sonra açılan sayfada "Entegrasyon Bilgilerim" butonuna tıklayınız.
Fatura, verilen hizmet veya yapılan iş karşılığında müşterinin ödemesi gereken tutarı gösteren ve zorunlu olarak düzenlenmesi gereken belgeye denir. Şirket olarak fatura kesmek, iş rutininizin ayrılmaz bir parçasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri