trendyol.com'da sağ üst köşede yer alan "Trendyol'da Satış Yap" butonu ile satış yapabileceğiniz modelleri görebilirsiniz. Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak için “Pazaryeri'ne Başvur” butonuna tıklayarak Satıcı Başvuru Formu' na ulaşabilirsiniz. Açılan başvuru formunda ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir.
Trendyol'da satış yapmak için başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman mağaza kira ücreti ya da hizmet bedeli adı altında bir ücret talep edilmez. Sadece online başvuru yaparak ücretsiz olarak Trendyol'da mağazanızı açabilir ve satıcı olabilirsiniz.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
İlgili 43 soru bulundu
Vergi Levhası Olmadan Trendyol'da Satış Yapılabilir Mi? Şirket kurmak için vergi levhası almanız gerekmektedir. Trendyol'da da şirketiniz olmadan satış yapamazsınız. Ayrıca Trendyol'un başvuru esnasında sizden istediği belgeler arasında vergi levhası da bulunmaktadır.
Şirket olmadan Trendyol'da satış yapamazsınız.
Trendyol'un sitesi üzerinde “Satıcı Başvurusu” sayfasına giderek, ”Satışa Başla” butonuna bastığınızda başvuru sayfasına yönleniyorsunuz. Bu sayfa üzerinde gerekli olan bilgilerin girişini yaptıktan sonra talebiniz değerlendirilmeye alınıyor.
Trendyol satıcısı olmak için; Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Başka bir deyişle Trendyol'da vergi mükellefi olmadan satış yapmak ne yazık ki mümkün değildir.
Trendyol Kategori Oranları aşağıdaki gibidir;
Elektronik %6 – %25. Ev ve Yaşam %5 – %23. Giyim %17 – %20. Kozmetik ve Kişisel Bakım %5 – %17.
İnternet üzerinden satış yapmak gibi bir hedefiniz varsa ve Trendyol'da bir mağaza açmak istiyorsanız Trendyol üzerinden yaptığınız satışların faturasını kesmeniz gerekiyor. Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Limited şirket kurmanın gereklilikleri asgari olarak 10.000 TL sermaye ve 1 ortaktır. Anonim şirket kurmak için en az 50.000 TL sermaye gerekir. Trendyol'da satış yapmaya başlamak için ilk defa şirket kuracaksanız şahıs şirketi ya da limited şirket sizin için daha uygundur.
Başka bir ifadeyle ise Trendyol markasız ürün yüklemeye müsaade etmemektedir. Yani üretimini yaptığınız veya ürettirerek kendi markanız altında satışa sunduğunuz ürünleri Trendyol'da satmak istediğinizde, markanızı tescil ettirmeniz gerekir.
Trendyol'da KOBİ olabilmek için mağaza açmak gerekmektedir. Ücretsiz mağaza açmak için başvuru yapılması ve Trendyol'un talep ettiği belgelerin sisteme yüklenmesi gerekir. Trendyol ekibi tarafından başvurunuz onaylandıktan sonra KOBİ olabilir, ürünlerinizi yükleyerek satmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol'da satış yapabilmek için öncelikle şirket statüsüne sahip olmalı ve ürün kategorinize uygun bir satış mağazası açmalısınız. Bireysel olarak açmış olduğunuz şahıs firması, noterden çıkartacağınız imza beyannamesi, vergi levhası ile trendyol mağazası açmak için başvurunuzu iletebilirsiniz.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Basit usuldeyıllık gelir vergisi, E-Ticaret satıcılarının yılda bir kereye mahsus olmaküzere ödemekle yükümlü oldukları vergi çeşididir. Yıl sonunda E-Ticaretsatıcılarının kazançlarına göre yüzde 15 ila yüzde 35 arasında bir oran olarakhesaplanır.
*Alış,Satış ve Kargo Fiyatlarına KDV dahildir.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Trendyol'da şirket olmadan satış yapmak istiyor olabilirsiniz ya da Trendyol'da şirket olmadan nasıl satış yapılabilir bunun yollarını arıyor olabilirsiniz ama maalesef bu mümkün değil. Trendyol'da şirket olmadan satış yapmak diye bir şey yok.
Ancak genel olarak basit usul işletmeler için internetten satış yapılabilmesi yasal değildir. Internet üzerinden alım satım işlemi yapılabilmesi için basit usul değil, gerçek usul vergilendirme ile mükellef olunması gerekiyor.
Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Trendyol siparişlerinizin faturasını oluşturmak için satıcı panelindeki Sipariş & Kargo sekmesinde Fatura İşlemleri butonu altında yer alan Fatura Oluştur butonuna tıklamalısınız . Açılan ekranda Hızlı Fatura Oluştur butonuna tıklayarak faturanızı oluşturabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri