Trendyol Satıcı Olmak İçin Gerekenler Trendyol'da satıcı olmak için mağaza açma başvurusu yapmanız ve başvurunun ardından evraklarınızı Trendyol'a göndermeniz gerekir. Trendyol satıcısı olmak için satabileceğiniz ürün stoğunun bulunması ve operasyonel süreçleriniz için yeterli kapasiteye sahip olmanız gerekmektedir.
Trendyol'da satış yapmak için başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman mağaza kira ücreti ya da hizmet bedeli adı altında bir ücret talep edilmez.
Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez. Yalnızca başvuru yapıp mağaza açtıktan sonra sisteme yüklediğiniz ürünlerin satışından komisyon kesintisi yapar.
Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirketi tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Şirket bilgileriniz bulunuyorsa aşağıdaki başvuru adımlarını takip ederek Trendyol'da satışa başlayabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Çünkü, Trendyol satıcıları, yaptıkları her satışın faturasını kesmek ve istenirse faturayı Trendyol'a ibraz etmek zorundadır.
Şirket açmadan satış yapmak istediğinizde vergi mükellefi olmamanız sebebiyle fatura kesmeniz mümkün değildir. Diğer yandan herhangi bir vergi ödemek gerekmediği gibi vergi levhanız da olmayacaktır.
Trendyol satıcılardan, satış yapılan kategoriye göre %3 - %25 arasında komisyon almaktadır.
E-ticarette basit usul vergi olur mu diye merak edenler için basit usul e-ticaret konusunda mümkün olmamaktadır. E-ticaret ile uğraşan kişi ya da işletmeler gerçek usule göre vergilendirilmektedir. Basit usul internetten satış mümkün görünmemektedir.
Trendyol'da KOBİ olabilmek için mağaza açmak gerekmektedir. Ücretsiz mağaza açmak için başvuru yapılması ve Trendyol'un talep ettiği belgelerin sisteme yüklenmesi gerekir. Trendyol ekibi tarafından başvurunuz onaylandıktan sonra KOBİ olabilir, ürünlerinizi yükleyerek satmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol tarafından aksi bildirilmediği sürece her hafta çarşamba günü 10.00'de o hafta için ödenecek tutar hesaplamanız tamamlanır, perşembe günü hesabınıza iletilir.
Trendyol Kategori Oranları aşağıdaki gibidir;
Elektronik %6 – %25. Ev ve Yaşam %5 – %23. Giyim %17 – %20. Kozmetik ve Kişisel Bakım %5 – %17.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Yetkili Satıcı Etiketi
Bu etiketi alabilmek için Trendyol ekipleriyle iletişime geçerek talebinizi bildirmelisiniz.Trendyol ekipleriyle, sattığınız markaya ait yetkili satıcı belgelerinizi paylaşmalısınız. Yapılan kontroller sonrasında Yetkili Satıcı Onayı aldığınızda etiket ilgili markaya ait tüm ürünlerinize eklenir.
Vergi Levhası Olmadan Trendyol'da Satış Yapılabilir Mi? Şirket kurmak için vergi levhası almanız gerekmektedir. Trendyol'da da şirketiniz olmadan satış yapamazsınız. Ayrıca Trendyol'un başvuru esnasında sizden istediği belgeler arasında vergi levhası da bulunmaktadır.
Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Günde yaklaşık 550 bin ürün satışı gerçekleştiren Trendyol'un yıllık ürün satış adedi ise 200 milyon.
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer. Düşülen miktar, ay sonunda toplu olarak faturalandırılır.
Trendyol'da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman "mağaza kira ücreti", "müşteri hizmetleri ücreti", " pazarlama bedeli", "banner gösterim bedeli" vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Sadece online başvuru yaparak Trendyol satıcısı olabilirsiniz.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Yapılan yasal değişiklikle, 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere evlerde üretilen malların internetten satışında esnaf muaflığı tanındı.
İnternetten faturasız ürün satmak 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 353. maddesindeki usulsüzlük cezaları çerçevesinde yaptırımlara tabidir. Fatura, malın satışını ispatlayan bir belge niteliği taşıması sebebiyle tüketici açısından haklarını savunmaya yardımcı değerli bir evraktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri