Triger kayışı sıyırma sebebi genellikle kullanım ömrü sebepli oluşan yıpranmadır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bakım sonra da zamanında değişim gerekir. Kullanıldıkça eskiyen bir yapıya sahip olan Triger kayışı zaman geçtikçe aşınmaya başlar.
Triger Kayışı Sıyırması
Bu tarz durumlarda sürücü marşa basıp aracını çalıştırmaya zorladıkça, açık kalan subaplara çarpan pistonlar da çeşitli hasarların oluşmasına neden olacaktır. Triger kayışı aşındıkça, motorun içinden belirli tıkırtı sesleri duyulmaya başlanabilir.
Triger Kayışı Koptuğunda Yapılacaklar
Aracınızı hemen sağa park ederseniz kaputu açtığınızda genellikle kayışın uç kısımları ya da kopan kayışın parçalarını görebilirsiniz. Bunun dışında, motordan farklı sesler gelmesi ve egzozdan siyah dumanlar çıkması da genellikle triger kayışında sorun olduğunun habercisidir.
Motor Arızası: Triger kayışı koparsa, valfler açık ya da kapalı durumda kalır. Bu ise beraberinde motor arızasını getirir. Motor çalışamaz ya da düzensiz olarak çalışır. Parçalarda Hasar Meydana Gelir: Triger kayışının kopması, diğer motor bileşenlerinin zarar görmesine yol açar.
Supap ve pistonların ilgili olduğu tüm parçalarda kasmalar meydana gelir ve bu kasmalardan kaynaklı zorlanmalar hasar verir. Zarar gören tüm parçaların değişmesi veya işlem görmesi gerekir. Ve bu da dolayısıyla çok büyük bir maddi masraf anlamına gelir.
İlgili 18 soru bulundu
600 TL - 4000 TL
Profesyonel ve güvenilir Triger Seti Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Triger Seti Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Triger Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılır? Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.
Triger kayışı gerektiği sürede değiştirilmezse kopar ve triger kayışı kopmuş bir aracın motoru çalışmayacağından araç da hareket edemez. Yani V kayışı konusunda gerekli bakımları ve değişimleri sağlamazsaniz aracınız sizi her an yarı yolda bırakabilir.
Triger kayışı ile birlikte neler değişir araştırmacıları için; su pompası, termostat veya radyatör gereçleri sayılabilir. Tüm bakım ve onarım işlemlerinde olduğu gibi kayış bakımları ve değişimi gibi kritik işlemlerde de uzman uygulayıcıların tercih edilmesi oldukça önemlidir.
Yumuşak olan ve triger kayışı üretiminde kullanılan malzeme gereğince, zaman içerisinde kilometreye bağlı olarak kopar. Bu durum bu süreç boyunca motor içindeki sürtünme ve ısınmadır. Zamanında değiştirilmeyen ve bakımı aksatılan triger kayışı da bir süre sonra kopabilir.
Triger, yani eksantrik zinciri koparsa ne olur diye düşünüyorsanız cevabı aracınızın çalışmamasıdır. Eksantrik zinciri, yani triger kayışı kopan aracın motoru düzgün çalışamaz.
Triger Kayışı Zamanında Değişmez İse Ne Olur? Triger kayışı triger zincirinden farklı olarak değişim zamanı geldiğinde ses yapmaz. Ömrü dolduğunda koparak subapların eğilmesine veya kırılmasına sebep olabilir. Böyle bir şey başınıza geldiğinde aracınız direkt olarak stop edecektir.
dikkat!!! sökülen bir triger kayışı asla yeniden takılmaz.....
Triger kayışı sıyırma sebebi genellikle kullanım ömrü sebepli oluşan yıpranmadır. Bu durumun önüne geçmek için öncelikle bakım sonra da zamanında değişim gerekir. Kullanıldıkça eskiyen bir yapıya sahip olan Triger kayışı zaman geçtikçe aşınmaya başlar.
Triger kayışı aşınmaya başladığında, motorun içinde bir tıkırtı sesi çıkarabilir. Bu sesi duyduğunuzda, en kısa sürede bir oto servisine uğramanız sizin için iyi olur. Tecrübeli bir motor ustası, sesin kaynağını ve sebebini size söylecektir. Çünkü motordan gelen her tıkırtı sesi triger kayışına işaret etmez.
Triger kayışı arızalanırsa, motorun valfleri doğru sırayla açılıp kapanmaz. Triger kayışı arızalı ise, motor çalışıp pürüzlü çalışabilir veya motor hiç çalışmayabilir.
Araçta meydana gelen arızalanmalar işlevini yitiren parçalardan ötürü oluşmaktadır. Bu oluşumları en aza indirmek ve genel performansı artırmak adına düzenli olarak triger kayışının değiştirilmesi gerekir. Triger kayışının değiştirilmesi performansının artmasına büyük oranda etki eden bir durum değildir.
Bu yüklü maliyetin altına girmemek için devirdaim pompasına bir periyot belirlememiz bizim için maddi anlamda bir artı olacaktır. Aracın triger seti değiştiğinde devirdaim pompasını da sete dahil edip değişimini sağlama çok mantıklı olacaktır.
Triger zincirinin ömrünü uzatmak için aracın motorunun yağ bakımları zamanında yapılmalıdır.
V-kayışı, motorun çalışmasına ve aracın hareket etmesine yardımcı olduğundan, herhangi bir araba motorunda önemli bir bileşendir. Ancak V kayışı koparsa, araba uzağa gidemez.
Triger seti motorda bulunduğu yer ve fonksiyonu açısından araçların ayrılmaz bir parçasıdır. Setin içinde kayışı, gergi bilyası ve devirdaim pompası bulunur. Krank mili ile eksantrikleri aynı hizada tutarak onların döndürülmesini sağlayan kayış, motorun çalışmasında çok önemli bir rol üstlenir.
Triger kayışı, Motorlarda silindir kapağında bulunan eksantrik ile motor bloğunun en alt kısmında yer alan krank mili çıkıntısı arasında çalışan, kasnaklar ve rulmanlar yardımı ile boylamasına yerleştirilen kayıştır.
Bu ses triger zincirinin zamanlama hatası motor ışığının yanmasına sebep olur. Triger zincir değişim zamanı, artan yakıt sarfiyatından da anlaşılabilir. Bozulan zamanlama neticesinde, yanma esnasında gerekli olan uygun hava-yakıt sistemi ortadan kalkar ve buna bağlı olarak yakıt sarfiyatı artar.
Poşetinin üzerindeki etiket birşey ifade etmiyor. Önemli olan parçanın üzerinde yazan tarihtir.
Otomobillerde ortak olan üç tür kayış vardır: fan kayışı, çok kamalı kemer ve zamanlama kayışı. Otomobil kayışının kurulum pozisyonu: otomobil uygulamasında, esas olarak otomobil motoru krank milinin kam, su pompası, jeneratör, klima kompresörü, hidrolik direksiyon pompası vb. 1.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri