21- Makas kullanımı sırasında makası mümkün olduğunca çok açmalıdır. Kısa aralıklarla makası açıp kapatarak kesim yaparsanız kumaş kenarlarında sökülmeler artar.
Triko elbise kısaltma işleminde doğru boyu belirlemek, kesim işlemi, dikiş ve bitirme aşamalarını dikkatli ve hassas bir şekilde uygulayarak elbisenizi kısaltabilirsiniz. Bu işlemi yaparken elbisenizin kumaş yapısına ve detaylarına dikkat etmek önemlidir.
3. triko kestirilmez. uzun bir triko kazak için bir terziden bunu duydum. içine katlanması gerekir, çünkü bir ilmek bile atarsa sökülür. fakat böyle bir elbisenin alt kısmını içine katlar da dikerseniz modeli bozulur, kat yapar. fakat bedenini bir beden büyük alıp biraz yüksek sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.
Tekstil sektöründe çok fazla kullanılan bu kumaş çeşidinden üretilen kıyafetler dört mevsim rahatlıkla giyilebilir. Triko kumaşlar vücuda çok uyum sağlamasının yanı sıra yumuşak bir kullanım sağlamaktadır.
Bu nedenle giyim sektöründe en sık tercih edilen kumaşlardan birisidir. Aralıklı örgü yapısı sayesinde yeterince hava alan bir özelliğe sahiptir. Cilt sağlığına uygun bir kumaş olarak bilinmektedir. Çünkü triko kumaş özellikleri arasında sağlık açısından en önemli unsur hammaddesidir.
İlgili 35 soru bulundu
Triko elbiseler kış aylarında tercih edilir çünkü sıcak tutar. Triko elbiseler, özellikle daha rahat ve günlük giyim için uygun olan birçok farklı stile, kesime sahip olabilir. Şifon elbise ise ince ve hafif bir kumaştan yapılmış elbisedir. Genellikle yaz aylarında tercih edilir çünkü serinletici bir etkiye sahiptir.
Yün trikoları ters yüz ütülemek en iyisidir. Giysiye ütüyle sadece hafif bir baskı uygulayınız. Ağır baskı giysinin parlamasına yol açabilir. Trikonun yanmasını önlemek için ütüyü trikonun üzerinde çok uzun süre bırakmayınız.
1- Triko kumaşlarda üretim aşamasında kesime gelmeden önce kumaşlar dinlendirilmelidirler. 2- Kumaşlara önce buhar verilerek ütülenmeli daha sonra yıkanarak çekme payları tespit edilmelidir. 3- Kesim yapılacak masalar yere 90 derecelik açı yapacak şekilde paralel olmalıdır.
Yünlü triko kıyafetlerinizi yıkarken ve durularken sirke kullanabilirsiniz. Böylece elektriğin oluşmasını daha en baştan engellemiş olursunuz. Kıyafetlerinizi yıkarken ve durularken sirke kullanırsanız koku kalacağından endişe etmeyin.
Bu kumaş türünün hava tutma özelliğinin olduğu söylenir. Bu nedenle terlemeye neden olabilir. Ancak kullanılan mevsimi de önemlidir. Triko kumaş yazın giyilir mi sorusuna hem evet hem hayır cevabı verilebilir.
Eğer makinede yıkarsanız, çıktığında çekmiş olabilir. Bazı yünlü triko ürünler boya verebilir, solma yapabilir. Bu yüzden koyu tonlu modelleri ilk önce soğuk suda bekletmeniz size avantaj sağlar.
Triko kumaşlar hassas yapıya sahiptir bu yüzden onları yıpratacak derecede yüksek ısıdan ve fazla deterjan kullanımından uzak durmalısınız. Triko kumaşlarınızı elinizde yıkamanız onların daha uzun süre sağlam kalmalarına yardımcı olacaktır.
Triko mevsimsizdir. Triko, yünün özel örgü makinelerinde işlenmesi ile oluşan bir kumaştır. İçeriğindeki yün sayesinde ısı konforu sağlan kumaş, aralıklı örgüsü ile yaz aylarında sizleri serin tutar. Örgü yapısı ile doğal ve zahmetsiz şıklık sağlayan triko parçalarınızı dört mevsim rahatça kullanabilirsiniz.
Triko kazaklar çamaşır makinesinde 30 derecede ve hassas programıyla yıkanmalıdır.
Trikolarınızı elde ya da makinada ise narin yıkama programında 30 derecede yıkayın.
Triko Elbise Altına Ne Giyilir? Triko elbisenin altına, çorap, bot ve dar bir kemer giyebilirsiniz. Görünümü daha da şık hale getirmek için aksesuarlar ekleyebilirsiniz. Triko elbisenizi deri ceket ve spor ayakkabı ile kombinleyerek spor bir hava oluşturabilirsiniz.
Ilık su ile doldurulan kovaya bir avuç kadar bebek şampuanı ekleyerek elinizle karıştırın. Kullandığınız kova veya leğenin içine dar gelen giysinizi yatırın ve tamamen şampuanlı suyun içine işlemesine özen gösterin. Yaklaşık bir saat kadar suyun içinde tutulmalıdır. Bu sayede bebek şampuanı kumaşı yumuşatacaktır.
Karbonat ve Sirke
Kıyafetinizi nazik hareketlerle çekerek genişlemesine yardım edin. Bir saat kadar suda beklettikten sonra bir miktar beyaz sirke karıştırdığınız bir litre su ile durulayın. Kıyafetinizin genişlediğini görebilirsiniz.
Vücuttaki statik elektriği atmanın en etkili yolu banyo yapmaktır. Vücudun tamamının su ile buluşmasıyla, vücutta biriken statik elektrik boşalır. Kişi banyo yaparak, bedenin tamamını yıkamış olur ve bu sayede vücuttaki statik elektrik vücuttan atılır.
Pamuk ve yün gibi ürünler ise teniniz ile havanın temasını mümkün olduğunca engeller, böylece vücut ısınız korunmuş olur. Yaz sıcaklarında ise hava geçirgenliği daha yüksek olan kumaş tipleri tercih edildiği için triko kumaşa sahip ürünler bahar ve kış aylarına daha uygun diyebiliriz.
Yani triko kumaş elde edebilmek için özel düz örme makinelere ihtiyaç vardır. İçeriğindeki pamuk ve yün nedeniyle ısı kaybı yaşatmadığı gibi geniş araklı dokuması sayesinde nefes alır ve terletmez. Yani kısaca triko kumaş yazın serin, kışın sıcak tutar diyebiliriz.
Triko, ısı tutma özelliği sayesinde özellikle kışlık giyimde tercih edilir. Ancak örme teknolojisindeki gelişmeler sayesinde ince ve hafif ipliklerle üretilen triko ürünler, yazın sıcak aylarında da kullanılmaktadır.
İlkbahar ve sonbahar, triko giyim eşyalarının mükemmel olduğu mevsimlerdir. İlkbahar aylarında hava hala serin olabilir. Bu nedenle hafif triko kazaklar veya hırkalar, ince bir katman ekleyerek vücut ısısını korumanıza yardımcı olur. Ayrıca, renkli trikolar bu mevsimde canlılık ve enerji ekleyebilir.
Kazaklar, yünlü kumaşlar sürtünme ve aşınma sonucu tüylenir. Özellikle temas edilen koltuk altı, boyun gibi kısımlarda daha çok tüylenme görülür.
Triko ürünler, askıya asılarak değil, daima katlanarak saklanmalıdır. Triko ürünler asıldığında esnemekte, mevcut şekillerini kaybetmektedir. Ayrıca triko ürünlerin küflenip eskimemesi için saklamadan önce mutlaka tamamen kuru olmasına dikkat edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri