Kaşmir, yün, akrilik, pamuk, alpaka ve sentetik dokulardan oluşan trikolar, sıcak tutması dolayısıyla genellikle kış ve sonbahar aylarında tercih edilir. Ancak ince dokulu örgülerden oluşan triko takımlar, yaz ve ilkbahar aylarında da son derece havalı ve şık bir şekilde kombinlenebilir.
Bu kumaş türünün hava tutma özelliğinin olduğu söylenir. Bu nedenle terlemeye neden olabilir. Ancak kullanılan mevsimi de önemlidir. Triko kumaş yazın giyilir mi sorusuna hem evet hem hayır cevabı verilebilir.
Hava tutma özelliği olan triko kumaşın ısı tutması da yüksek olacaktır. Bu nedenle triko kumaşlar genellikle kış mevsiminde kullanılmaktadır. Yaz mevsiminde kullanılan triko kumaşlar kişiyi daha çok terletecektir. Bu nedenle triko kumaşların terletmesi de normaldir.
Triko elbiseler kış aylarında tercih edilir çünkü sıcak tutar. Triko elbiseler, özellikle daha rahat ve günlük giyim için uygun olan birçok farklı stile, kesime sahip olabilir. Şifon elbise ise ince ve hafif bir kumaştan yapılmış elbisedir. Genellikle yaz aylarında tercih edilir çünkü serinletici bir etkiye sahiptir.
Triko kumaşlar genellikle kış ve sonbahar mevsimlerinde kullanıma uygun kumaş çeşitlerinden biridir. Triko kumaşlarınızı yazın giymek yerine kışın giymeyi tercih edebilirsiniz. Ancak yün ve pamuk içermeyen triko kumaşlar da mevcuttur. Bu tür kumaş çeşitlerini sıcak havalarda tercihinize göre kullanabilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
Pamuk ve yün gibi ürünler ise teniniz ile havanın temasını mümkün olduğunca engeller, böylece vücut ısınız korunmuş olur. Yaz sıcaklarında ise hava geçirgenliği daha yüksek olan kumaş tipleri tercih edildiği için triko kumaşa sahip ürünler bahar ve kış aylarına daha uygun diyebiliriz.
Çamaşır makinelerindeki klasik deterjanlar, yünlü kazaklar için uygun değillerdir. Yünlü kazaklar çamaşır makinesinde 30 derece ve hassas/narin yıkama programıyla yıkanmalıdır. Aksi takdirde yünlü kazaklar çekebilir. Triko kazaklar çamaşır makinesinde 30 derecede ve hassas programıyla yıkanmalıdır.
Triko kumaşlar, büyük oranda kışlık ve mevsimlik kazak, hırka, süveter, eldiven, kaşkol gibi dış giyim ürünlerinde kullanıldığı gibi, yazlık ve mevsimlik dış giyim olarakta trikonun kullanımı da gün geçtikçe artmaktadır.
Triko elbise üzerine hırka, mont, deri ceket, kaban, panço ve trençkot gibi pek çok dış kıyafet giyebilirsiniz. Triko elbise giymenin en güzel yanlarından biri de üzerine giyeceğiniz pek çok alternatifin olmasıdır. Özellikle geçişli havalarda trençkot giymeniz sizi daha zarif ve albenisi yüksek bir görünüme kavuşturur.
Triko etekler ile yaz boyu hem konforlu hem de şık olmak mümkün. Asimetrik, balon ve yırtmaçlı triko etekler ile yapacağınız kombinlerde sokak stilinizi yansıtabilirsiniz. Kalem, pileli, kloş, midi boy triko etekler ile yapacağınız kombinlerde ise klasik şıklığın keyfini sürebilirsiniz.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Cilt sağlığına uygun bir kumaş olarak bilinmektedir. Çünkü triko kumaş özellikleri arasında sağlık açısından en önemli unsur hammaddesidir. Doğal yollar ile elde edilen pamuk ve yün ipliğinden meydana gelmektedir.
Çelikli örgüler yapı olarak esneme özelliği az olan kalın ve ser tutuma sahip örgülerdir. Genellikle dış giyim olarak kullandığımız triko, etek, ceket yapımında kullanılmaktadır.
Yün elyaf ile görünüm bakımından çok benzer olan akrilik kumaş; yanan yapıda olduğundan çok rahat alev alır. Bu kumaş çeşidi, elyaf ve yünde olduğu üzere esneme özelliğine sahip olup, oldukça rahat bir yapıdadır. Akrilik kumaş, sentetik malzeme şeklinde kabul edilmekte olup nefes alma özelliği çok düşüktür.
Birbirinden Tarz Triko Elbise Kombinleri Her Mevsimde Yapılabilir mi? Isı tutma özelliği açısından değerlendirildiğinde triko kumaş türünün yüksek ısı tutma özelliğine sahip olduğu görülür. Havayı içerisinde tutabilmesinden dolayı triko kumaştan elde edilen elbise modelleri kış ve sonbahar aylarına uygundur.
Triko kumaştan elde edilen giysileri esnek yapısı sayesinde tüm vücudunuzu sarar. Triko kumaş kolay buruşmaz, bu yüzden triko kumaştan elde edilen kıyafetlerin formu eski haline hızlıca döner ve çok fazla ütü istemez. Triko kumaş sizi yazın serin, kışın sıcak tutar.
Trikonuz, askıya asmak yerine daima katlanarak saklanmalıdırlar.Askıya asmak trikonuzun esnemesine ve şeklinin bozulmasına yol açabilir. Eğer tek seçenek askıya asmaksa, trikolar için tasarlanmış geniş, vatkalı askılar kullanılması en iyisidir.
3. triko kestirilmez. uzun bir triko kazak için bir terziden bunu duydum. içine katlanması gerekir, çünkü bir ilmek bile atarsa sökülür. fakat böyle bir elbisenin alt kısmını içine katlar da dikerseniz modeli bozulur, kat yapar. fakat bedenini bir beden büyük alıp biraz yüksek sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.
Panik yapma, triko doğası gereği elbette tüylenme yapabilir. Trikoda tüylenme bir kalite problemi değildir!
Annelerimizin, anneannelerimizin ellerinde, şişlerle ördükleri kazaklar, bugün triko dediğimiz örme türünün neredeyse her eve girmiş en yakından bildiğimiz örnekleridir. Şişler ne kadar kalınsa ortaya çıkan triko o kadar pofuduk olur ve şişler ne kadar inceyse ürün de o kadar ince olur.
Viskon kumaş, tekstil ürünü olarak, niteliği oldukça yüksek olan bir üründür. Nem emiciliği özelliği fazla olan viskon kumaşın yapısında bulunan selüloz, pamuk ile arasındaki benzerliğin ortaya çıkma nedenidir. Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş için, kayın ağacından imal edilen bir ham madde olduğu söylenebilir.
Örneğin kıyafetlerin çekmemesi için ne yapılmalı merak edenlere: -Derece: Başta kumaşa uygun yıkama derecesi ifade edilir. Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur.
Triko, ısı tutma özelliği sayesinde özellikle kışlık giyimde tercih edilir. Ancak örme teknolojisindeki gelişmeler sayesinde ince ve hafif ipliklerle üretilen triko ürünler, yazın sıcak aylarında da kullanılmaktadır.
Trikolarınızın çamaşır askılığında ya da doğal olarak kurumasına izin verin. Kalorifer üzerinde kurutmamanızı da tavsiye ederiz. Triko ve kazaklarınızı direkt güneş ışığına asarak kurutursanız, rengini soldurabilir ya da sarartabilirsiniz. Triko ve kazaklarınızı ütülerken ütünüzü yün düğmesine çevirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri