Hava tutma özelliği olan triko kumaşın ısı tutması da yüksek olacaktır. Bu nedenle triko kumaşlar genellikle kış mevsiminde kullanılmaktadır. Yaz mevsiminde kullanılan triko kumaşlar kişiyi daha çok terletecektir. Bu nedenle triko kumaşların terletmesi de normaldir.
Bu kumaş türünün hava tutma özelliğinin olduğu söylenir. Bu nedenle terlemeye neden olabilir. Ancak kullanılan mevsimi de önemlidir. Triko kumaş yazın giyilir mi sorusuna hem evet hem hayır cevabı verilebilir.
Triko kumaşlar genellikle kış ve sonbahar mevsimlerinde kullanıma uygun kumaş çeşitlerinden biridir. Triko kumaşlarınızı yazın giymek yerine kışın giymeyi tercih edebilirsiniz. Ancak yün ve pamuk içermeyen triko kumaşlar da mevcuttur. Bu tür kumaş çeşitlerini sıcak havalarda tercihinize göre kullanabilirsiniz.
Triko elbiseler kış aylarında tercih edilir çünkü sıcak tutar. Triko elbiseler, özellikle daha rahat ve günlük giyim için uygun olan birçok farklı stile, kesime sahip olabilir. Şifon elbise ise ince ve hafif bir kumaştan yapılmış elbisedir. Genellikle yaz aylarında tercih edilir çünkü serinletici bir etkiye sahiptir.
Dolabınızda naylon, polyester, akrilik adına ne varsa terk edip; pamuk, keten, yün, ipek, kaşmir gibi doğal kumaşlar kullanmalısınız. Kimyasal olarak işlenmiş sentetik kumaşlar ve yarı sentetik kumaşlar, sağlığınızı ve dünyamızı olumsuz yönde etkileyen toksin kaynağıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Triko kumaşlar yün ve pamuk karışımından oluşur. Bu kumaşlar ilmek yapısından dolayı hava tutabilir. Hava tutma özelliği olan triko kumaşın ısı tutması da yüksek olacaktır. Bu nedenle triko kumaşlar genellikle kış mevsiminde kullanılmaktadır.
Triko etekler ile yaz boyu hem konforlu hem de şık olmak mümkün. Asimetrik, balon ve yırtmaçlı triko etekler ile yapacağınız kombinlerde sokak stilinizi yansıtabilirsiniz. Kalem, pileli, kloş, midi boy triko etekler ile yapacağınız kombinlerde ise klasik şıklığın keyfini sürebilirsiniz.
Triko Elbise Hangi Mevsim Giyilir? Triko elbise kombinleri kadınların genellikle kış mevsiminde giymeyi tercih ettiği hafif giyim ürünlerindendir. Kış mevsiminin yanı sıra havanın serin ve değişkenli olduğu bahar aylarında da sıklıkla tercih edilir.
Yani triko kumaş elde edebilmek için özel düz örme makinelere ihtiyaç vardır. İçeriğindeki pamuk ve yün nedeniyle ısı kaybı yaşatmadığı gibi geniş araklı dokuması sayesinde nefes alır ve terletmez. Yani kısaca triko kumaş yazın serin, kışın sıcak tutar diyebiliriz.
Pamuk ve yün gibi ürünler ise teniniz ile havanın temasını mümkün olduğunca engeller, böylece vücut ısınız korunmuş olur. Yaz sıcaklarında ise hava geçirgenliği daha yüksek olan kumaş tipleri tercih edildiği için triko kumaşa sahip ürünler bahar ve kış aylarına daha uygun diyebiliriz.
Yaz ayları, insanların rahat ettiği ve daha rahat kıyafetlerin tercih edildiği bir dönemdir. Keten ve pamuk karışımlı serin tutan dokuma kumaş pantolonlar bu aylar için idealdir.
Bu nedenle giyim sektöründe en sık tercih edilen kumaşlardan birisidir. Aralıklı örgü yapısı sayesinde yeterince hava alan bir özelliğe sahiptir. Cilt sağlığına uygun bir kumaş olarak bilinmektedir. Çünkü triko kumaş özellikleri arasında sağlık açısından en önemli unsur hammaddesidir.
Triko kazakları makinede 30 derecede yıkamak en etkili sonucu almanızı sağlayacaktır. Makinede yıkama işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da makinenin devridir.
Yün ve Triko Kazaklar Çamaşır Makinesinde Kaç Derecede
Yünlü kazaklar çamaşır makinesinde 30 derece ve hassas/narin yıkama programıyla yıkanmalıdır. Aksi takdirde yünlü kazaklar çekebilir. Triko kazaklar çamaşır makinesinde 30 derecede ve hassas programıyla yıkanmalıdır.
Triko etek; genellikle gömlek ve ceketle beraber kombinlenir. Hangi türde ve renkte parçaların seçileceği eteğe göre farklılık gösterebilir. İş hayatında oldukça önemli bir yere sahip olan triko etekler resmi ortamlarda sıklıkla kullanılır.
Spor şıklığını yansıtmak isteyenlerin bir numaralı seçimi olan kot etekler, farklı kombinlerde yerini alır. Kot etek kombinleri yaz ve kış mevsiminde rahatlıkla tercih edilebilir.
Çelikli örgüler yapı olarak esneme özelliği az olan kalın ve ser tutuma sahip örgülerdir. Genellikle dış giyim olarak kullandığımız triko, etek, ceket yapımında kullanılmaktadır.
Yün trikoları ters yüz ütülemek en iyisidir. Giysiye ütüyle sadece hafif bir baskı uygulayınız. Ağır baskı giysinin parlamasına yol açabilir. Trikonun yanmasını önlemek için ütüyü trikonun üzerinde çok uzun süre bırakmayınız.
Fransızcadan (tricotage) dilimize girmiş ve kelime anlamı “örgü” olan triko, 1900'lü yılların başında örgü makinesi icatlarının yoğun olduğu dönemde, çorap imalatında kullanılan makinelerin boyutları genişletilerek farklı desenlerde üretilmeye başlanmıştır.
Triko Desen Elemanı, özellikle tekstil sektöründe çalışan kişilerdir. Triko desen elemanları, kumaşların üzerine desenler oluşturmak için kullanılan makineleri kullanarak desenleri üretir ve uygular. Ayrıca, kumaşların üzerine baskılar veya desenler yapmak için kullanılan diğer teknikleri de kullanır.
Sıcak hava koşullarında nefes alabilen bir kumaş türü arıyorsanız, keten en iyi seçeneklerinizden biridir. Oldukça hafif bir kumaş olan keten gevşek dokusuyla ısının vücudunuzdan uzaklaşmasına olanak tanır. Nemi emme eğilimindedir ve çabuk kuruyan yapısıyla sizi serin ve kuru tutacaktır.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri