Tripleks Daire Nedir? Üç katlı evlere verilen ad olan tripleks (triplex), genellikle özerk yapılarda (villa, yalı vb.) bulunan bir tip. Fakat bunun yanı sıra bazı konut projelerinde
-Tripleks ev modellerinin en temel özelliği üç katlı olmalarıdır. -Yapının içerisinde odaları birbirine bağlayan merdivenler yer almaktadır. Daha çok, kalabalık nüfus sayısına sahip ve evcil hayvan besleyen ailelere hitap etmektedir.
2) Aradığınız Her Şeyi Sunan: A Tipi Villa
4 katlı olarak inşaatı yapılan evlerin içerisinde bulunan; hamam, spor salonu, buhar odaları, açık ve kapalı havuzları gibi tüm ihtiyaçları sunan lüks yapılardır.
Tripleks kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Tripleks kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı triplex şeklindedir.
Tripleks Daire Nedir? Üç katlı evlere verilen ad olan tripleks (triplex), genellikle özerk yapılarda (villa, yalı vb.) bulunan bir tip. Fakat bunun yanı sıra bazı konut projelerinde apartmana dâhil olan tripleks evler ile karşılaşmak da mümkün.
İlgili 16 soru bulundu
Dubleksin kelime anlamı iki katlı ev olsa da sadece müstakil yapılar dubleks olmaz. Dubleks, apartman dairelerinde en üst kat (çatı dubleksi) ya da en alt kata konumlanmış daire de olabilir. Bu tür dubleks daireler katta dubleks ya da kat dubleksi olarak da adlandırılır.
Penthouse genellikle lüks apartmanlarda ya da rezidanslarda bulunan bir daire tipidir. Türkçe karşılığı olarak "çatı katı" ya da "teras katı" olarak kullanılan penthouse, çoğunlukla yapıların en üst katında yer alır. Penthouse dairelerin en belirgin özelliği lüks olmasıdır.
Orta büyüklükteki ailelere hitap eden bu yapıların metrekaresi ise bulunduğu lokasyona göre farklılık gösterebilir. C tipi villalar diğer villa seçeneklerine göre daha minimal olarak tasarlanmış küçük yapılardır. İhtiyaç ve beklentilere göre sağladığı imkanlar da farklılık gösterebilir.
Çok sayıda oda, salon ve ortak yaşam alanlarına sahip olan villalar, üstelik iki ve üç katlı şekilde inşa edilmektedir. Müstakil binalar ise daha çok tek katlı yapılardır. Villa ile müstakil evler arasındaki bu ayrım da yine ortaya ciddi farkların olduğunu net bir şekilde göstermektedir.
Bu kapsamda şayet yapının durumu uygun ise alttan ısıtma ile dubleks ev ısıtma, güneş enerjisi ile dubleks ev ısıtma, doğal gaz ile dubleks ev ısıtma, LPG ile dubleks ev ısıtma, ısı pompasıyla dubleks ev ısıtma ve son olarak sıvı ve katı yakıt ile dubleks ev ısıtma sistemlerinden biri tercih edilmektedir.
İki katlı yapıya sahip olan evlere dubleks ev denilmektedir. Genellikle alt katı salon, oturma odası ve mutfak olarak kullanılmaktadır. Giriş kat olduğu için kullanım sıklığı daha fazladır. İsteğinize göre üst katını çocuk odası yatak odası veya çalışma odası olarak sınırlandırabilirsiniz.
Ters dubleks; genellikle giriş kat ve -1. katta bulunan 2 katlı evleri ifade eden bir terimdir. Dubleks evler çoğunlukla binalardaki en üst 2 katı kapsar, ancak ters dubleks yapılar bunun tam tersi olarak karşımıza çıkar. Yani dubleks yapılardaki kat planı, ters dubleks yapılarda yer değiştirmiştir.
Tek katlı çelik villa, kalabalıktan uzaklaşmak istediğinizde sizin için mükemmel bir alternatif olur. Bir bahçe içerisine inşa edeceğiniz tek katlı çelik eviniz yeni ve konforlu bir dünyanın kapısını aralayabilir. Aynı zamanda sahip olduğu sağlam yapı sayesinde güvenlik kaygılarınızı da bertaraf eder.
Müstakil evlerin en büyük dezavantajı evin düzenli bakım gerektirmesi ve bunun da maliyetinin olmasıdır. Çoklu aile evlerinde duvar tamiri, su boruların tamiri, çatının tamiri gibi masraflar tüm evsahipleri arasında bölünürken müstakil evlerde tüm masraf ev sahibine yüklenmektedir.
G tipi villalarımızın bahçe büyüklükleri proje içinde bulundukları konuma göre farklılık gösterir. Villaların taş kaplama özelliğinden hem ısı ve ses yalıtımının çok iyi olması ve dış cephenin hiç bakım istememesi tercih sebebi olmaktadır.
Türkiye'de tripleks villalar, ikiz villalar, dubleks villalar, loft villalar gibi farklı villa türleri bulunmaktadır.
1-İMAR DURUMU
Arsanızın üzerine ev yapmadan önce dikkat etmeniz gereken ilk madde “arsanızın imar durumudur”. Arsanızın konut imarına uygun olup olmadığı, belediyeler aracılığıyla sorgulanmalıdır. Konut imarlı bir arsa üzerine ev yapmada herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Müstakil ev; belirli bir arsa üzerine inşa edilmiş en az bir kat en fazla üç kattan oluşan ev modelidir. Evin oturumu ve yerleşimine göre bahçe alanı evin tüm cephelerinde olabileceği gibi inşa sırasında tek cephe olarak da belirlenebilir. Müstakil evlerin apartmanlara göre maliyet hesabı farklıdır.
Loft daire, eski depo ya da fabrika yapılarının dönüşümüyle ortaya çıkmış, son derece geniş ve yüksek tavanlı daire tipine denir. Son dönemde popülaritesi giderek artan loft daireler oldukça geniş bir yaşam alanı sunmasıyla dikkat çeker.
Stüdyo daire; 1+0 ya da 1+1 şeklinde tasarlanan ve çoğunlukla büyükşehirlerde bulunan yapılara denir. Günümüzde sıkça kullanılan stüdyo daireler; dinlenme, yemek yeme, uyuma ve temizlenme ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yeterli alanları içeren konut tipi olarak tanımlanır.
Duvar yok denecek kadar az, tavanlar yüksek, asma katlar belirleyici, alabildiğine geniş bir yaşama alanı ve geniş pencereler… Bu özelliklere sahip daireler “loft” olarak adlandırılıyor.
Kat mülkiyeti kanunu gereğince; çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, apartman ortak kullanım alanları arasında bulunur. Ancak çatı katında apartmandan bağımsız çatı dairelerinin mülkiyeti altında bir bölüm varsa buranın maliki tek başına daire sahibi olur.
Dubleks evlerde oda sayısı fazla olduğu için her bir odayı aynı derecede ısıtmak zordur. Üstelik tüm odaları kullanmıyorsanız bu odaları ısıtmak fuzulidir. Dolayısıyla kış aylarında sadece kullandığınız odaları ısıtmalısınız.
Bahçe dubleks: Bu dubleksler ters dublekslere benzerler ancak bahçe dublekslerde giriş üst kattan olur. Bahçe dublekslerde giriş katında mutfak ve yatak odası, alt katında ise bahçeye açılan salon yer alır.
F Blok. Ön cephesinden 3 katlı, arka cephesinden 2 katlı bir bloktur. Blokta toplam 4 adet bahçeli ev bulunmaktadır. Alt katta 2 adet bahçeli tek kat 2+1 ev bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri