Tırnak mantarı için gidilmesi gereken bölüm dermatoloji bölümüdür. Dermatoloji bölümü cildiye bölümü olarak da bilinmektedir. Bu bölümün cilt hastalıkları karşı çözüm bulmak adına önemli tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
Tırnaktaki uzun süreli beyaz lekeler ciddiye alınmalı, geç kalınmaması gerekir. Dermatoloji uzmanına gidilerek muayene ve laboratuvar incelemeleri ile sebebin araştırılması, nedene yönelik tedavinin verilmesi gerekir.
Gürkan Yardımcı: Tırnaklarda beyaz renk değişikliği çoğu hastada vitamin eksikliklerini düşündürse de en sık karşılaşılan sebep travmadır. Travma haricinde bazı mantar enfeksiyonları, siroz, bazı barsak hastalıkları ve vitamin eksikliklerinin de tırnaklarda beyaz renk değişikliği yapabileceği unutulmamalıdır.
Tırnak Hastalıklarına Hangi Bölüm Bakar? Tırnak hastalıkları için hastanelerin Ortopedi bölümüne başvurulmalıdır. Fakat mantar oluşması halinde cildiye bölümleri, gerekli tedavi yöntemlerinin belirlemesinde görevli olmaktadır.
Tırnak mantarı ile ilgili hangi doktora başvurulmalıdır ? Yukarıdaki belirtileri olan kişilerin doktora başvurarak tedavi olmalarında fayda vardır. Aile hekimlerinin yanında, tırnak mantarı ile ilgili başvurulması gereken uzman doktorlar cildiyeciler ya da diğer adı ile dermatologlardır.
İlgili 25 soru bulundu
Tırnak mantarı için gidilmesi gereken bölüm dermatoloji bölümüdür.
Tırnak mantarının teşhisi dermatoloji uzmanları tarafından yapılmaktadır. Tırnaklarda kalınlaşma, şekil bozukluğu, renk değişimi veya koku gibi belirtiler varsa mantar teşhis edilebilmektedir.
H vitamini ve B7 vitamini olarak da bilinen biotin, suda çözünür ve vücut tarafından depolanmaz. Bu nedenle günlük olarak bu vitamin türünü gıdalar yoluyla aldığınızdan emin olmalısınız. Sardalya, yumurta ve baklagiller gibi gıdalarda bulunabilir. Biotin tırnakları güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Beyaz bir şekil olarak tırnak diplerinde görünen bu beyazlık, lunula olarak adlandırılıyor. Uzmanlar, bu yarım ay şekli aslında sağlığınız hakkında birçok bilgi veriyor. Küçük parmağın üzerindeki bir lunula, neredeyse fark edilemez veya tamamen yok olmalıdır.
Beslenmemizdeki çinko eksikliğinden veya altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklanabilen çinko eksikliği, tırnak distrofisine neden olabilir. Tırnak distrofisi, bir kişinin tırnaklarındaki renk değişikliği ve bozulmadır.
Tırnaktaki beyaz leke nasıl geçer? Tırnaktaki beyaz lekelerin çoğunluğu tırnaklarınla birlikte uzayıp vücudundan atılır. Bu süreçte bol bol su içmeli ve mineralli beslenmelisin. Çinko ve kalsiyum içerikli gıdalar tüketmen, tırnak sağlığına iyi gelecek.
Tırnaklarınızı beyazlatmak istediğinizde bir fincan sirke ve bir fincan içme suyunu karıştırın. Bu suyu bir pamu yardımı ile tırnaklarınıza sürün ve oje siler gibi tırnakları temizleyin. Günde 1 defa olmak üzere sirke ile tırnaklarınızı temizleyerek kısa sürede sararmayı yok edebilirsiniz.
Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir.
Tırnaktaki beyaz lekeler hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor diye soracak olursan kalsiyum, çinko ve protein eksikliği ön plana çıkabilir.
Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir. Kalsiyum eksikliği ile tırnakta beyaz lekeler oluştuğu söylense bile, bu durum bilimsel olarak ispatlanmamıştır. Tırnak köküne alınan darbeler, tırnaklarda beyaz lekelere neden olabilir.
NE YEMEK GEREKİR
Bu lekelerin giderilmesi için çinko kaynaklı besinleri tüketmeniz gerekiyor. Çinko kaynaklı besinler şöyle sıralanabilir; yumurta, lahana, ciğer, kuruyemiş, peynir. Tırnak lekeesinin nedeni sadece çinko eksikliğ değildir. Tiroid bezi hastalığı bulunanlarda da tırnak lekeleri görülür.
Sarı tırnaklar, lenfödem, akciğer zarı iltihabı, amfizem, bronşektazi, sinüzit, gırtlak kanseri, Lenfoma ve AIDS'i işaret edebilir. Sedef tırnağını andırır bozukluklar iç organ kanserlerinin belirtisi olabilir. Tırnaklarda kırılma, kuruma, tırnağın yatağından ayrılması Tiroid bezi hastalıklarının habercisi olabilir.
Genellikle temelinde stres yatar. Lunulanın dar olması, düşük enerji, düşük tansiyon ve ağır ilerleyen kan dolaşımının göstergesidir. Bağışıklığınızın zayıf olduğuna da işaret ediyor olabilir. Lunula rengi fil dişi veya beyaz ise normal ve sağlıklı.
B12 eksikliği kansızlığa neden olabilir. Pernisiyöz anemi olarak tanımlanan kansızlığa bağlı olarak çarpıntı, efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma ve halsizlik, konsantrasyon bozuklukları ve göz kararması gelişebilir.
Vücutta meydana gelen demir, çinko, folik asit ve B 12 vitaminlerinin eksikliği durumlarında tırnaklarda bir takım bozukluklar meydana gelir. Tırnaklarda kırılma, kabalaşma, çatlama ve tabakalaşma gibi durumlara sebep olabilen bu eksiklikleri gidermek için beslenmeye de dikkat etmek gerekmektedir.
Genel olarak tırnak ucunda veya üzerinde ufak lekelerle ortaya çıkan hastalık tedavi edilmediğinde tırnakta şekil bozukluğuna, renk değişimine, kalınlaşmaya, kokuya ve aşırı kırılganlığa neden olabilir. Başlarda ağrısız ilerleyen süreç, ileri evrelerde ciddi ağrılara neden olabilir.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri