Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
1) Tırnak yüzeyindeki cilayı zımparalayarak açın. 2) Bir kaseye sıcak su ve limon suyu ekleyin. 3) Tırnaklarınızı bu karışıma batırın ve kasenin içerisinde tırnaklarınız 10-15 dakika bekletin. 4) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, tırnak çubuğu veya tırnak fırçası kullanarak oje kalıntılarını temizleyin.
Öncelikle asetonu direkt lekenin üzerine dökmemeniz gerekir. Sadece oje lekesinin bulunduğu kısma aseton uygulaması yapmalısınız. 20 saniye bekledikten sonra bez yardımı ile asetonu almalısınız. Herhangi bir baskı yapmadan leke tamamen temizlenene kadar bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Pamuğu veya asetonluy bezi kıyafetinizin üzerine uygulayın; fakat fazla bastırmayın. Özellikle kırmızı gibi koyu renkli bir oje kullanıldıysa aseton ile oje lekesi tamamen çıkmayabilir. Oje lekelerini tamamen çıkarmak için su ve Peros Bulaşık Deterjanı kullanabilirsiniz.
Ojelerinizi çıkartmak için asetonsuz bir çözüm arıyorsanız, diş macunu da değerlendirilebilir. Tırnak yüzeyine sıkılan bir parça diş macununu makyaj pamuğuyla ovalayarak ojeyi çıkarmanız mümkün. Asetonsuz oje çıkarma yöntemleri sağlıklı olduğu için tercih edilen işlemlerdir.
İlgili 44 soru bulundu
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Ojelerin çıkarılması için bazı aseton kullanılmadan yapılan yöntemler şunlardır: Sirke ve Limon: Sirke ve limon, oje çıkarmanın doğal yollarından biridir. Pamuklu bir pedi sirkeye veya limon suyuna batırın ve ardından tırnağınızın üzerine uygulayın. Ojeyi ovun ve temizlenene kadar devam edin.
Bir kaseye sıcak su ve karbonat koyup tırnaklarınızı 1-2 dakika bekletirseniz kalan oje de temizlenebilecektir.
Ojeyi temizlemek için alkol veya alkol bazlı ürünler kullanabilirsiniz. İzopropil alkol tırnaklarınızdaki boyayı temizlemede çok etkilidir; alkol içeriği ne kadar kuvvetli olursa o kadar iyi işe yarar. Ayrıca izopropil alkol, dezenfektan özelliğiyle tırnakları bakteriyel enfeksiyonlardan korur.
Oje lekelerini çıkarmak için aseton ya da oje çıkarıcı kullanılması ilk akla gelen seçeneklerdendir. Ancak böyle bir adımı tercih etmeden önce, kumaşın görünmeyecek bir yüzüne aseton ya da oje çıkarıcıyı uygulayın ve kumaşın renginin açılıp açılmadığına bakın.
Öncelikle kumaşın arkasına birkaç kat havlu kağıt yerleştirin. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önleyecektir. Şimdi oje lekesinin olduğu bölgeye elma sirkesi dökün ve birkaç dakika bekleyin. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz.
Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir. Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın.
Asetonla ıslatılmış olan pamuğu, lekenin üzerinde ovmadan bastırın (Bu işlemden önce oje lekesinin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız oje lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.). Pamuk veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe değiştirin.
Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır. Oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Flormar E Vitamini & Gliserin İçeren Asetonsuz Oje Temizleyici, tırnak yüzeyindeki ojeyi zahmetsizce temizlemek için geliştirilmiş bir tırnak bakım ürünüdür. Aseton içermez. Formülü E vitamini ve gliserin ile zenginleştirilmiştir. Flormar asetonsuz oje çıkarıcı ergonomik bir ambalaj tasarımına sahiptir.
Bu kimseler için cilde yapışan ve tırnak aralarında kalan hamur, mum, zamk, boya vb. şeyler abdest ve gusle engel olmaz. Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır.
Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
aseton alıyosunuz ve taşan yerleri temizliyosunuz. eee ucu sivri olduğu için kolayca kenarları temizliyo. gördüğünüz gibi.
Dayanıklı olan kalıcı ojenin temizlenmesi için özel bir temizleme solüsyonu kullanılır. Solüsyondan sonra tırnaklardan ojenin kazınması gerekir. Uzman tarafından uygulanan kalıcı oje; yine bir uzman eşliğinde temizlenebilir. Temizleme esnasında tırnaklara zarar vermeden oje soyulmaya başlar.
Peroksit Ve Kabartma Tozu: Küçük bir kabın içinde 2,5 yemek kaşığı kadar kabartma tozunu ve 1 yemek kaşığı kadar hidrojen peroksiti karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra ucu pamuklu bir çubukla karışımı tüm tırnağınıza sürün. 3 dk kadar tırnağınızda beklettikten sonra suyla yıkayarak durulayın.
Ojeden dolayı tırnak sararması nasıl geçer diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için tırnaklarınızın hava alması ve bir süre oje ya da aseton gibi kimyasal madde içeren ürünlerin kullanılmaması önerilir. Bunun yanı sıra çay ağacı ve menekşe gibi onarıcı ve besleyici yağlar kullanabilirsiniz.
Ojenin uzun süre tırnaklarda bırakılması, koyu renk oje kullanıldığında ojeden dolayı sararmalar oluşur. Genellikle çoğu ojenin içinde formaldehit bulunur. Keratin dokuya zarar vererek sarartır. Aseton ve ojeler tırnağı kurutur, çatlamasına ve kolay kırılmasına neden olur.
Pamuklara bolca aseton sıktıktan sonra pamukları alüminyum folyo dışta kalacak şekilde parmağınıza sarın ve 1-1,5 dakika bekleyin. Ardından pamuğu parmağınızdan birazcık ovalayarak çıkardığınızda asetona direnen tüm simlerin ve pulların yola geldiğine şahit olacaksınız.
Aseton ilk olarak tırnak ve tırnak köklerinde olumsuz etkilere sebep olmakta ve buna bağlı olarak kırılma ve yumuşamanın önünü açmaktadır.
Simli ojeleri tırnaklarınızdan kolayca ve kalıntısız çıkarmak için alüminyum folyo, aseton ve pamuğa ihtiyacınız var. Neden alüminyum folyo derseniz, sebebi asetonlu pamuğun hava almasını önlemektir. Hava almayan aseton, tırnağa çok daha iyi nüfuz eder ve simi söker alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri