Şekersiz çikolata, diyabet hastaları ve sağlıklı beslenen kişiler için özel olarak üretilen bir üründür. Bitkisel yağlar, yüksek kaliteli kakao ve aroma vericilerle tatlandırılan, Cavalier sütlü diyabetik çikolata müşteriler tarafından sevilerek tüketilir.
Bitter çikolata, şeker hastalarının tatlı krizlerinde en faydalı ve lezzetli seçenektir. İnsülin direncinin düşürülmesine yardımcı olur aynı zamanda kalp ve tansiyon gibi hastalıkların da olasılığının azaltılmasını sağlar.
Diyabetik Ürünler: Şeker yerine sakarin, aspartam, asesulfam-K gibi kalorisi olmayan tatlandırıcılar veya dekstroz, maltoz, mısır Gurubu, fruktoz gibi tatlandırıcılar kullanılarak üretilen besinlerdir. Diyabetik ürünlerin özelliği içindeki şeker veya tatlandırıcıdan kaynaklanmaktadır.
Artık çok sayıda şekersiz çikolata bulunmaktadır. Şekersiz çikolatalar sadece şeker hastaları için lezzetli olmakla kalmaz, çünkü kakao çekirdeklerinin yüksek kalitede işlenmesi kakaonun tam tadını almamızı sağlar. Şekersiz çikolatanın kakao içeriği %100'dür.
Toplumda yanlış bilinen bol şekerli tatlılar ve çikolatanın tüketilmesi şeker hastalığına yol açar inanışı son yapılan araştırmalar ile çürütülmüştür. Özellikle çikolata antioksidan maddeler içermesi nedeniyle artık şeker hastalarının kesinlikle yenmesi yasak listesinde değildir.
İlgili 17 soru bulundu
Tip 2 diyabet (şeker) hastalığı vücutta üretilen insülin miktarının yeterli seviyede üretilmemesine bağlı olarak kanda yüksek şeker oranı görülmesine bağlı ortaya çıkan bir hastalıktır.
Onların yerine kompleks karbonhidratlı gıdaları (tam tahıllı ürünler, yulaf ezmesi, kuru meyveler, kepekli bisküvi, krakerler vb) tercih ederek, hem şeker-insülin seviyesini ayarlayabilir hem de daha az yağ ve kalori almış oluruz. CİPS, KURUYEMİŞ ve PASTANE ÜRÜNLERİNE DİKKAT!
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır.
Kalorisinin büyük kısmını (%58) yağdan alan Ülker Şeker İlavesiz Bitter Kare Çikolatayı kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.
Meyve sıkıldığında ortaya çıkan saf fruktozun da şeker olduğunu ekliyor. Diyabet hastalarının umut olarak tükettikleri diyabetik ürünlerin çözüm olmadığının altını çizen Dr. Aydın, "Hiçbir ürünün diyabetik eşdeğeri yoktur. Diyabetlilerin unlu gıda yemeleri sakıncalıdır.
Şeker hastaları için hazırlanmış özel formülasyonlu gıda ürünleri diyabetik gıdalar olarak adlandırılır. Bu gıdalarda şeker yerine sakkarin, aspartam gibi enerji içermeyen tatlandırıcılar veya dekstroz, mısır şurubu, fruktoz gibi enerji içeren tatlandırıcılar kullanılır.
Diyabet (Şeker Hastalığı) nedir? Halk arasında genel olarak şeker hastalığı olarak tabir edilen Diabetes Mellitus, genel olarak kanda glukoz (şeker) seviyesinin normalin üzerine çıkması, buna bağlı olarak normalde şeker içermemesi gereken idrarda şekere rastlanmasıdır.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Uzun süre aç kalmak kan şekerini yükseltir mi? 12 saatten daha uzun süren açlıklarda stres hormonları da artacağı için açlık durumu kan şekerinde yanlış yüksek sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra çok uzun süreli açlık durumlarında hipoglisemi denilen kan şekeri düşmeleri de olabilir.
Buna karşın protein içeriğinin yüksek olması nedeniyle kan şekerini düşüren besinler arasında üst sıralarda yer alan yoğurt, diyabet hastaları tarafından düzenli olarak tüketilmelidir.
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Şeker içeriğinden dolayı özellikle şeker hastalığı, obezite ve diş problemleri yaşayan kişilerce dikkatli tüketilmelidir. Günlük tüketilmesi gereken miktar en az %60 kakao içeren bitter çikolata günde en fazla 20-30 gr dır.
Verdiğim tarif tam size göre. İsterseniz bitter çikolata yerine sütlü de yapabilirsiniz.
Yulaf ezmesi, hurma, kakao ve ceviz kullanarak hem lezzetli hem de sağlıklı kakaolu toplar hazırlayarak çikolata krizlerinizi yatıştırabilirsiniz. Keçiboynuzu pekmezi, çikolata tadına en yakın lezzetlerden biridir. Keçiboynuzu pekmezini kalıplara döküp donmasını sağlayarak çikolata görünümünde tabletler hazırlayın.
Çikolata her ne kadar mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olsa da uyumadan önce tercih etmemeniz gereken yiyeceklerden biridir. İçerdiği fazla kafein uyku öncesi sinir sistemini uyararak ve kalp atışını hızlandırarak uykuya dalmanızı zorlaştırır.
Bitter çikolata kararında yendiğinde kilo aldırmaz, aksine yağ yaktıran bir özelliği bulunmaktadır. Tokluk hissini arttırması, kan şekerini dengelemesi gibi özellikleriyle de diyete katkı sağlar.
Diyabet hastaları tatlı yiyemez diye bir şey yok! Elbette ki tatlı yemek onların da hakkı. Ancak diyabet hastalarının yiyeceği tatlılar, şeker yerine tatlandırıcı içermeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri