Eğer sisteminize Trojan bulaşırsa; Verilerinizi silebilir. Dosyalarınızı şifreleyebilir. Kredi kartı ve banka bilgilerinizi çalabilir.
Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Bilgisayarınızda trojan virüsü tespit ettikten sonra, virüsü manuel olarak sistemlerinizden kaldırabilirsiniz. Ancak bu yöntem uzmanlık isteyen ve oldukça zaman alıcı bir yöntemdir. Kötü amaçlı yazılımları sisteminizden temizleyen özel olarak tasarlanmış programları kullanmanız daha basit ve pratik bir yoldur.
Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır. Bu programlar oldukça pratik ve basittir. Trojan virüsü temizleme işlemi için “Trojen Remover” programları kullanabilirsiniz. Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler.
İlgili 15 soru bulundu
Trojanların ise bizzat kendisi programdır. Kirli işlerini yapmak için başka bir dosyayı bozmaya ihtiyacı yoktur. Ayrıca başka bilgisayarlarda kendisini çoğaltmaz, her örnekte yalnızca bir makineye virüs bulaştırır. Ancak bu sizi yanıltmasın; en saldırgan Trojanlar bilgisayar virüsleri kadar hasar verir.
Siler ama buna gerek yok. Bahsedilen güvenlik yazılımlarından birini tercih edebilirsin.
Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir. Trojan virüsü tespit ederek manuel olarak kaldırılması mümkündür.
Truva Virüsü Telefona Bulaşır Mı? Ne yazık ki, mobil cihazınız bile Truva virüsüne karşı güvende değildir. Tıpkı bir bilgisayarda olduğu gibi, bir Truva Atı, cep telefonu kullanıcılarını, genellikle uygulamaların sahte sürümleri aracılığıyla kötü amaçlı yazılım indirmeleri için kandırır.
Normal virüsler gibi tespitleri kolay değildir. Etkilerini bulaştıktan sonra gösterirler. Truva atları, internetinizi yavaşlatabilir, bilgisayarınızdaki dosyalarınızı silebilir veya dosya üzerinde değişiklikler yapabilir.
Genellikle kimlik avı e-postaları, virüs bulaşmış ağlar üzerinden dosya paylaşımı ve yazılım yamaları yoluyla sistemlere sızar. Amacı, gizli verileri çalmak ve bunları saldırganlarla paylaşmaktır. Ayrıca saldırganların zararlı görevleri yerine getirmesi için uzaktan erişim de sağlayabilir.
Ebola virüs hastalığı (EVH) insanlarda ağır seyreden ve genellikle ölümle sonuçlanan tehlikeli bir hastalıktır. EVH salgınlarında vakaların 'ı ölümle sonuçlanır. EVH salgınları öncelikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarına yakın ücra köylerinde ortaya çıkar.
Trojan Nasıl Bulaşır? Bir web sitesinden veya tanımadığınız bir kaynaktan bilgisayarınıza indirdiğiniz her şey, bilgisayarınızı bir trojan saldırısıyla karşı karşıya bırakabilir. Trojan virüsleri; Windows yardımcı programlarına, ücretsiz oyunlara ve diğer birçok yazılım türüne eklenebilir.
Genelde oyunlardan bulaşıyor. Bu virüs telefondaki uygulamalar ve video oyunlarının içine gömülerek bulaşıyor. Kullanıcıların bir kez kandırılarak uygulamayı indirmesi ve kurması sağlandığında, artık truva atı cep telefonuna bulaşmış oluyor. Kullanıcının telefonundan gönderilen bir SMS ile etkinleştiriliyorlar.
Trojan Killer Portable, tam taşınabilirlik için USB'ye aktarılmak üzere tasarlanmış olağanüstü bir ücretsiz indirmedir.
Arka Kapı Truva Atı (Backdoor Trojan)
Arka kapı Truva atları özellikle tehlikeli bir kötü amaçlı yazılım türüdür çünkü diğer kötü amaçlı yazılım türleri için bir giriş noktası sağlayabilir veya bilgisayarınızı saldırılara karşı savunmasız hale getirebilirler.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Bilgisayarı sıfırla kısmandan yapabilirsin ama basit virüsleri götürür.
Telefonun güç tuşuna basılı tuttuğunuzda güvenli mod seçeneği karşınıza çıkar. Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir.
Sistem geri yükleme ile virüsler silinmez. Temiz format atman ya da AV ile silmen gerekir.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
Örneğin, C bölümünü biçimlendirdiğiniz zaman oradaki bilgiler kaybolur. Aynı zamanda her iki bölümü de biçimlendirmeniz mümkündür. Bu aşamada buradaki tüm veriler silinir. Sistem dosyalarınıza virüs bulaştığını düşündüğünüz zaman biçimlendirme ile format atabilirsiniz.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri