Trojan meşru yazılım kılığındaki bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Genellikle siber suçlular tarafından gizli verileri çalmak, kullanıcılara karşı casusluk yapmak ve sistemlere izinsiz erişim elde etmek için kullanılır.
Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Wacatac Truva atı
Genellikle kimlik avı e-postaları, virüs bulaşmış ağlar üzerinden dosya paylaşımı ve yazılım yamaları yoluyla sistemlere sızar. Amacı, gizli verileri çalmak ve bunları saldırganlarla paylaşmaktır. Ayrıca saldırganların zararlı görevleri yerine getirmesi için uzaktan erişim de sağlayabilir.
Trojan Virüsü Nasıl Bulaşır ? Trojan virüsü genellikle hileli programlar aracılığı ile bilgisayar sisteminize girerler. Bir web sitesindeki cazip görünen bir fotoğraf ve/veya linke tıkladığınızda virüs bilgisayarınıza sızabilir. Özellikle yasa dışı bannerlar, içeriğinde, trojan virüsü barındırmaktadır.
Bu virüsleri cihazınızdan temizlemek için en etkili yöntem, özel olarak tasarlanan programlardır. Bu programlar oldukça pratik ve basittir. Trojan virüsü temizleme işlemi için “Trojen Remover” programları kullanabilirsiniz. Bu programlar sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bularak temizler.
İlgili 40 soru bulundu
Eğer sisteminize Trojan bulaşırsa; Verilerinizi silebilir. Dosyalarınızı şifreleyebilir. Kredi kartı ve banka bilgilerinizi çalabilir.
Telefon veya tablet gibi cihazlara da ulaştırılabilen bir virüs türüdür. Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir.
Trojan Virüsü veya Truva Atı olarak bilinen kötü amaçlı yazılım çok uzun yıllardır bilgisayar sistemlerine sızıp, kullanıcılara zarar vermektedir. Trojan virüsü bilgisayarların arka planınca sinsice çalışıp kişisel verilerin çalınmasına neden olmaktadır.
Siler ama buna gerek yok. Bahsedilen güvenlik yazılımlarından birini tercih edebilirsin.
Truva Virüsü Telefona Bulaşır Mı? Ne yazık ki, mobil cihazınız bile Truva virüsüne karşı güvende değildir. Tıpkı bir bilgisayarda olduğu gibi, bir Truva Atı, cep telefonu kullanıcılarını, genellikle uygulamaların sahte sürümleri aracılığıyla kötü amaçlı yazılım indirmeleri için kandırır.
Ebola virüs hastalığı (EVH) insanlarda ağır seyreden ve genellikle ölümle sonuçlanan tehlikeli bir hastalıktır. EVH salgınlarında vakaların 'ı ölümle sonuçlanır. EVH salgınları öncelikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarına yakın ücra köylerinde ortaya çıkar.
Normal virüsler gibi tespitleri kolay değildir. Etkilerini bulaştıktan sonra gösterirler. Truva atları, internetinizi yavaşlatabilir, bilgisayarınızdaki dosyalarınızı silebilir veya dosya üzerinde değişiklikler yapabilir.
Truva atı olarak bildiğimiz trojan bir tür zararlı yazılımdır. Truva atı virüsü sisteme yerleşerek amacı doğrultusunda hareket eder. Trojan virüs sisteme yerleştiğinde yararlı bir yazılım gibi görünür ve arka planda bilgisayarı ve bağlantılarını ele geçirme amacı taşır.
Trojan virüsü nasıl silinir? Trojan virüsü pis ve sinsi bir kötü amaçlı yazılım olsa da kurtulması son derece kolaydır, silin. Büyük ihtimalle bu virüsün bulaşma nedeni son indirdiğiniz dosya ya da yazılımdır. Hemen o dosya ve yazılımı bularak geri dönülmez bir şekilde silin.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz.
Hem yazılım hem de donanım güvenlik duvarları kötü amaçlı İnternet trafiğini kontrol etmek konusunda mükemmel çalışır ve ayrıca Trojanların en başta bilgisayarınıza indirilmesine genellikle engel olur.
Genelde oyunlardan bulaşıyor. Bu virüs telefondaki uygulamalar ve video oyunlarının içine gömülerek bulaşıyor. Kullanıcıların bir kez kandırılarak uygulamayı indirmesi ve kurması sağlandığında, artık truva atı cep telefonuna bulaşmış oluyor. Kullanıcının telefonundan gönderilen bir SMS ile etkinleştiriliyorlar.
Truva atı virüsleri şifrelerinizi çalabilir, tuş vuruşlarınızı kaydedebilir, verilerinizi değiştirebilir ve hatta arka planda siz fark etmeden diğer kötü amaçlı yazılımları indirebilir. Bazı Truva Atları bilgisayarınıza sızdığı anda zararlı eylemler gerçekleştirmeye başlar.
RAT saldırıları, bilgisayarınıza zarar verebilecek ciddi tehditlerdir. Ancak, bu temel adımları takip ederek ve güvenlik konusunda bilinçli olup önlemlerinizi güncel tutarak RAT saldırılarından korunma şansınızı artırabilirsiniz.
Spyware, bilgisayar kullanıcısının kendi rızası ve/veya bilgisi dışında veri toplayan casus yazılımlardır. Daha genel veya farklı anlamları da olan "malware" ve "adware" gibi adlar da "spyware" yerine kullanılabilmektedir.
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri