İçindekiler; Yumurta, bitkisel yağ, trüf yağı ve hardal içerir.
DÜNYANIN EN ÖZEL MANTARLARINDAN BİRİ OLAN SİYAH TRÜF MANTARI, ENFES KREMA VE ÖZEL BAHARATLARLA ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR MAYONEZ. EŞSİZ LEZZETİYLE YEMEKLERİNİZ ÇOK ÖZEL BİR DOKUNUŞLA BAMBAŞKA BİR SEVİYEYE ÇIKACAK. FARKLI LEZZETLER DENEMEK İSTEYENLER İÇİN BENZERSİZ BİR TAT.
Yumurta sarısı, hardal, tuz ve karabiberi yayvan bir kapta çırpma teliyle köpürtmeden karıştırın. Önce zeytinyağını sonra ayçiçek yağını bir kepçe yardımıyla ip gibi sürekli karıştırarak yedirin. Egemden Trüf Aromalı Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve yemeklerin yanında servis edin.
Trüflü mayonezi sandviçlerinizde, Wraplerinizde ve salata soslarınızda lezzet ve besleyicilik katmak için kullanabilirsiniz.
Taze trüf mantarının tadına bakma fırsatı bulabilen kişiler, son derece farklı bir tat ve koku aldıklarından bahsediyorlar. “Misk kokulu”, “sarımsağımsı”, sülfürlü” ve “ağır kokulu” gibi tanımlamalar özellikle yaygın.
İlgili 18 soru bulundu
Çok Pahalı Trüf Mantarı
Dünyanın en lüks restoranlarının menülerini süsler. Tadı ve kokusu, onu özel kılan nedenler arasındadır. Bu denli pahalı olmasının bir nedeni de az miktarda toplanıyor olmasıdır. Fransa, İtalya, İspanya ve İsveç gibi ülkelerde trüf mantarı hakkında çok kapsamlı yoğun araştırmalar yapılır.
Her biri farklı görünümde olan trüf mantarı eşsiz bir aromaya sahiptir. Protein içeriği oldukça yüksektir. Etten daha fazla proteine sahiptir. Ayrıca içerisindeki C vitamini, fosfor, demir, manganez, kalsiyum açısından da oldukça zengin ve besleyicidir.
Çikolatalı trüf (Fransızca: Truffe en chocolat), şekli itibarıyla domalan mantarını andıran, içi ganaj, dışı çikolata veya kakao tozu ile kaplı bir tür şekerlemedir.
Trüf mantarı yağı olarak da anılır. Trüf mantarının zeytinyağı içerisine aromasını katması ile elde edilir. Yağın içerisindeki trüf aroması oranı düşük olsa da, yoğun bir kokusu vardır. Bu nedenle yemeklerde az miktarda kullanılması gerekir.
Trüf yağı, toprağın en az 5 santimetre altında bulunan ve çok değerli bir mantar türü olan trüf mantarından elde edilir. Trüf yağı genellikle lezzetlerini artırmak için makarna, pizza ve sebzelerin üzerine gezdirilir.
Özel bir mantar türü olan trüf mantarı tohumu zor elde edilen bir tohumdur. Trüf mantarı diğer mantarlar gibi sporla üremez. Doğada nadide şekilde yetişen trüf mantarı meşe ağaçlarının kökleriyle beslenerek oluşurlar. Tohumunu bulmak neredeyse mümkün olmasa da meşe ağacına aşılanan fidelerle üretimi yapılmaktadır.
Trüf yağı, toprağın altında yetişen ve değerli bir mantar türü olarak bilinen trüf mantarından elde edilen bir yağdır. Trüf yağı yemeklerin lezzetini arttırmak için kullanılmaktadır. Genellikle makarna, pizza ve sebze yemeklerinin üstüne dökülerek kullanılmaktadır.
Tuber mantarı Fransa'da Truffe, İtalya'da Tartufi, İspanya'da Trufa, İngiltere'de Truffle olarak isimlendirilirler. Türkiye'de toprak altından çıkarılan mantarların tamamı farklı bölgelerde farklı isimlerle adlandırılsa da genel olarak dolaman veya domalan mantarı olarak bilinmektedir.
Gerçek lezzetli 'Black Truffle', İtalyan siyah trüf mantarı ile hazırlanmış kremalı bir mayonezdir. Beyaz şarap sirkesi, ezilmiş karabiber ve Dijonmustard karışımıyla zenginleştirilmiş bu kremalı mayonez gerçek bir özel sos. El yapımı patates kızartması, carpaccio, tartar, somon ve sandviçlerle mükemmel uyum sağlar.
Trüf aslında latince yumru anlamına gelen bir kelimeden türetilmiştir. Aslında trüf çikolata ismini benzer şekli nedeniyle trüf mantarından alır.
Tadı ısı ile kaybolur. -Trüf yağını serin ve karanlık bir yerde saklayınız. *Vejetaryen ve vegan tüketime uygundur. *Çölyak hastaları rahatlıkla kullanabilir.
Kilosu 15 bin lira olan trüf mantarında, ekonomiye 5 yılda 1 milyar 530 milyon TL katkı sağlayacak. Dünyadaki üretiminin giderek azalması ve talebin her geçen gün artması nedeniyle fiyatları yükseliyor.
Kısacası seks kokar." Trüf mantarının polenlerini dağıtma zamanı geldiğinde salgıladığı koku dişi yabandomuzunun çiftleşme çağrısı için salgıladığı kokuya çok benzer.
Beyaz trüf mantarlarından elde edilmiş krem kıvamında bir ezmedir. Trüf Ezme tamamen doğal ve taze ürünlerden seçilmiş, geleneksel yöntemler ile üretilmiştir. Beyaz trüf ezmesini, soslarda, yemeklerde, makarnalarda, sandviçlerde ve kanepelerde kullanabilirsiniz.
Trüfler, mantarlar aleminin Ascomycetes sınıfına giren ve bilinen mantarların aksine şapkalı mantarlara benzemeyen toprak altında yetişen bir türdür. Trüf, 5 ile 20 santimetre toprak derinliğinde yetişmekte ve kendiliğinden toprak üzerine çıkmayan, kokulu ektomikoriza cinsi bir mantardır.
Trüf mantarı toplamak isteyen vatandaşların öncelikle yerel orman işletme müdürlüklerine müracaat ederek izin almaları gerektiğini belirten AKSOY, "Buradan alınan izin belgesiyle trüf mantarını topladıklarında miktarı tespit edilmeli, bedeli yatırılarak mutlaka taşıma belgesi alınmalıdır.
Dünyada “kara elmas” olarak adlandırılan trüf mantarları İspanya, Fransa, İtalya ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz iklim kuşağında doğal olarak yetişmektedir.
Ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu köylüleri tarafından toplanan bir mantar olan trüf, Kuzey Anadolu ve Trakya bölgelerinde de yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu halkının bu mantara keme ve domalan mantarı gibi isimlerle hitap ettiği bilinmektedir.
Trüf mantarı aroması güçlü bir mantar türü olduğundan yemeklerde az miktarlarda kullanılabilir. Onu kullanmanın en pratik yolu yaptığınız makarnaların, et yemeklerinin, hamburgerlerin ya da risotta gibi lezzetlerin üzerine çiğ halde rendelemek olacaktır.
Beyaz trüf mantarının (La truffe blanche du Piedmont) tadı ve aroması biraz toprak kokusuna baharat ve sarımsak kokuları esintileri karışmış gibidir. Trüf mantarı zaten tadından çok aroması için aranır. Kısacası seks kokar."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri