Trugo, Togg'un %100 iştirak firmasıdır. Türkiye genelinde yüksek hızlı şarj cihazlarından oluşan şarj istasyonları kurma hedefiyle yola çıkan şirket, bu şarj istasyonlarından oluşan ağı yöneten şarj hizmeti sağlayıcısıdır.
Togg'un şarj işlemleri için kurduğu iştiraki Trugo, güncel istasyon sayısını paylaştı. Trugo, haziran ayı sona ermeden tüm Türkiye'de hizmet vermeyi planlıyor. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (Togg) iştiraklerinden bir tanesi olan Trugo, önemli bir açıklama yaptı.
Togg, Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını aldı.
TOGG'un şarj istasyon ağı için kurduğu TruGo markası, geçtiğimiz ay ilk şarj ünitesini Gemlik Tesisi'ne kurup testlere başlamıştı.
🔋 E-Şarj Alanına Yatırım Yapan Şirketler
Enerjisa Enerji (ENJSA), Eşarj markasıyla 263 halka açık noktada, 170'i hızlı şarj soketi olmak üzere 494 şarj soketi ile Türkiye'nin ilk ve en hızlı elektrikli araç istasyon ağı konumunda yer alıyor.
İlgili 19 soru bulundu
"Son rakamlara göre 4 bin 221 adet şarj istasyonunda 6 bin 633 adeti AC, 2 bin 228 adet DC noktası olmak üzere toplam 8 bin 861 şarj noktasına ulaştık. Ülkemizde yaklaşık her 14 araca bir DC şarj noktası düşüyor ve araç başına düşen DC şarj noktası açısından Türkiye Avrupa genelinde 1. sırada.
Türkiye genelinde 4 bin 221 şarj istasyonunda, 6 bin 633'i yavaş şarj (AC), 2 bin 228'i hızlı şarj (DC) olmak üzere toplam 8 bin 861 şarj noktası bulunuyor.
TOGG'un motoru Bosch Alman, bataryası Çinli Siro oradan gelecek. Araç entegrasyonunu Alman Edag tarafından yapılacak. Şasi sistemini İngiliz Mira'dan alıyor, tasarımını da İtalyan Prinfarina yaptı."
Öte yandan gelişmelerle ilgili TOGG ortaklarından Anadolu Grubu, Vestel ve Turkcell'den KAP'a yapılan açıklamalarda TOGG'daki paylarının yüzde 23'e yükseldiği duyuruldu. TOGG'daki ortakların payı ilk etapta yüzde 19'du. TOBB'un şirketteki payı da yüzde 5 olarak açıklanmıştı.
Kök Ulaşım Taşımacılık AŞ ("KÖK") faaliyet alanlarını daraltma kararı çerçevesinde söz konusu sermaye artırımına katılmama kararı almış olup, mevcut diğer ortakların bugüne kadar yapmış oldukları sermaye avansı ödemelerinden karşılanan bu artırım sonrasında TOGG'daki ortaklık payımız %19,0'dan %22,8'e yükselmiştir.
Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
Comments193. Biz TOGG'u evden şarj ediyoruz. Full şarj 160-170 TL'ye geliyor ve yaklaşık 420 km gidebiliyoruz.
Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek.
İlk şarj ünitelerini Gemlik, Bursa'daki fabrikasına kuran Togg, yakında Türkiye'nin 81 ilinde kurulumlara başlayacak. Elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği için Trugo adıyla yeni bir şirket kurulmuştu. Bu şirket, ülkemizdeki her şehirde yüksek hızlı DC şarj üniteleriyle hizmet vermeyi amaçlıyor.
88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak ve kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek. Hemen tüm şarj istasyonlarında aracınızın şarj işlemi bitmesine rağmen hala istasyona bağlı durumdaysa ekstra bir ücret alınır.
Togg'un bataryasının hassasiyeti 8 yıl sonra yüzde 80'ın altına düşüyor. Bu yüzden değiştirelim tavsiyesinde bulunuyoruz." Eğer Togg sahibi iseniz, aracın pil ömrü 8 yıl kullanım sunacak.
İlki Anadolu Grubu. İkinci babayiğidimiz BMC grubudur. Üçüncü babayiğit Kıraca Holding ( Karsan otomotiv) Dördüncü babayiğimiz Turkcell. Beşinci babayiğidimiz Zorlu Holding'tir.
Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, 29 Ekim'de yapılacak tören ile banttan indirilecek. Yerli otomobil hakkında soru işaretlerini gidermek üzere açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un yerlilik oranının yüzde 51 olduğunu bildirerek, 2025 yılı için de yeni hedefi duyurdu.
İlk yerli otomobilimiz TOGG'un motoru Almanya'dan, Bataryası Çin'den, şasi sistemleri İngiltere'den alınacak. Aracın tasarımını ise İtalyan mühendisler yapacak.
SANAYİ Bakanlığının yayınladığı raporda ticari vasıta ve traktör üreticileri de yer alıyor. Örneğin Alman Mercedes'in Aksaray'da ürettiği Actros markalı kamyonun yerlilik oranı yüzde 19 seviyesindeyken, Hoşdere'de ürettiği otobüslerin yerlilik oranları ise yüzde 50'ler civarında.
Oyak Renault, Bursa'da Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için motor üretiyor. Bursa tesislerinde Renault ve Dacia için motor üreten Oyak Renault, şimdi de Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için üretim yapıyor. Renault-Nissan ile Daimler arasındaki işbirliği çerçevesinde Mercedes-Benz'e 1.5 dizel motor veriyor.
Bugün piyasadaki elektrikli otomobillerin tek şarj ile gidebildikleri menzil, marka ve modele göre 150 km ila 600 km arasında değişkenlik gösteriyor.
Şarj istasyonunuzun ve aracınızın şarj gücü ile doğru orantılıdır. Örneğin; şarj istasyonunuzun gücü 22 kW. Aracınızda bu gücü destekliyorsa 1 saatte 22 kW batarya dolumu gerçekleşecektir. Sonuç olarak batarya kapasitesi 44 kW ise toplam süre ortalama 2 saat sürecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri