Kas Seğirmesi Nasıl Geçer? Kas veya kas grupları beslenme, stres ya da aşırı kafein tüketimi sonucu kasılabilir. Bu duruma neden olan etkenlerden uzak durulması halinde geçicidir. Ancak uzun süreli devam eden seğirmelerin altta yatan nedeni bir hastalık veya sinir sistemi bozuklukları olabilmektedir.
Vücutta gözlemlenen titremeler; yorgunluk, stres, B12 vitamin eksikliği, kan şekeri düşüklüğü, fazla kafein tüketimi, heyecan, korku, öfke, tiroit fonksiyon bozukluğu, insülin direnci, parkinson hastalığı, multipl skleroz gibi pek çok problemin belirtisi olabilmektedir. Titremelerin nedeni tam olarak bilinmemektedir.
Sağlık sebepleri nedeni ile titreme görülebileceği gibi aşırı yorgunluk, kas spazmı, kas yorgunluğu, kan şekerinin düşmesi gibi nedenlerden dolayı da bacak titremesi ile karşılaşılabilir. Bacak titremesinin birçok sebebi vardır ve eğer titreme geçmiyor ise bir sağlık kuruluşuna başvuru yapmak gerekir.
Vücut titremesinin geçmesi için uzman doktora görünebilirsiniz. Bununla birlikte yaşam tarzında değişikliğe gidip sağlıklı beslenebilirsiniz. Stresten uzak durmalısınız. Kış mevsiminde çok üşüyorsanız kan değerlerinize göre vitamin ve mineral takviyesi yapmalısınız.
Tıp literatüründe tremor olarak adlandırılan titreme hastalığı, vücudun herhangi bir yerinde ve herhangi bir zamanda meydana gelebilir. Bu, beynin kas hareketini kontrol eden kısmındaki bir problemin sonucu olabilir. Tremor, her zaman ciddi bir durumun göstergesi değildir.
İlgili 23 soru bulundu
Distoni, kasların istemsiz olarak kasıldığı, tekrarlayan bir hareket bozukluğu olarak tanımlanabilmektedir. Özellikle Parkinson hastalığı, esansiyel tremor gibi hastalıklardan sonra en çok görülen hareket bozuklukları arasında yer almaktadır.
Yetişkinlerde D Vitamini Eksikliği
1- Üşüme: Bu vitaminin eksikliğinin saptanması son derece kolaydır çünkü belirtileri diğer vitamin eksikliğinin belirtilerinden çok daha yoğun hissedilir. Yoğun hissedilen semptomların başında üşüme geliyor. Kişiler serin havalarda dahi titreme nöbetlerine girebilir.
El titremesi şikayeti için mutlaka Nöroloji bölümüne gitmek gerekir. El titremesi tıp dilinde tremor olarak bilinir ve stres dışında başka sebeplerle de ortaya çıkmış olabilir. Kan şekerinin düşmesi, stres, heyecan ya da ruhsal hastalıklar sebebi ile el titremesi olması mümkündür.
Parkinson hastalığının ana bulgularını tek tek ele alırsak; Titreme, el titremesi; Başparmağın kontrolsüz hareket etmesi, çene ve dudakta oluşan titremeler, bazen bacak kaslarında olan seğirmeler eşlik edebilir.
Kas Seğirmesi (Miyokimi) Neden Olur? Kas seğirmesi vücutta istemsiz bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu istemsiz kasılmaya neden olan şeyin ne olduğu tam olarak bilinmese de genellikle sinir iletimi bozulmuş olan kasın duyarlığının artması sonucunda ortaya çıktığı bilinmektedir.
Psikolojik kas seğirmesinde tedavinin anksiyeteyi gideren ilaçlarla yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Hüsnü Erkmen, “Ayrıca psikoterapi, gevşeme egzersizleri de faydalı yaklaşımlardır. Doğal olarak bu durumu ortaya çıkaran bir ortam varsa onu da kaldırmaya çalışmak uygun olacaktır.” diye konuştu.
Kas spazmı, bir veya birden fazla kasın ani, istemsiz ve beklenmedik bir şekilde kasılması ve gerilmesidir. Kişinin iradesi dışında gerçekleşen kas spazmı, genellikle ağrılı bir şekilde meydana gelir ve kas gevşetici, krem ve fizik tedavi hareketleriyle iyileşir.
El titremesi hemen herkesin hayatının bir bölümünde tecrübe ettiği, istemsiz ve ritmik bir kas hareketidir. Bu durum çoğunlukla heyecan, öfke ve korku gibi ani duygu değişimleri, stres, yorgunluk, metabolik eksiklik, aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak görülür.
Kas yorgunluğu: Kasların uzun süre kullanılması sonucu, kaslarda kalsiyum azlığına bağlı olarak yorgunluk belirtileriyle birlikte kısa süreli titreme ortaya çıkabilir.
Titreme vücutta en çok eller ve kollarda görülüyor. Yorgunluk, stres, aşırı egzersiz veya nikotin titremelere neden olurken, kimi zaman da titremeler hastalık habercisi olabiliyor.
Psikolojik el titremesi; kişinin kontrolü dışında olan ve elin ritmik şekilde sallanması ya da hareket etmesi şeklinde adlandırılabilir. Psikolojik el titremesi birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yaygın şekilde belirlenen nedenler ise stres ve besinlere bağlı olarak gerçekleşmesidir.
İstemsiz kasılma ve seğirmelere yönelik ilaç tedavisi genellikle çok etkin olmamaktadır. Hastaların büyük bir kısmında tıbbi tedavi botoks uygulaması ile sürdürülmektedir. Bu tedavinin yetersiz kaldığı veya tolere edilemediği durumlarda cerrahi tedavi uygulanır.
Halk arasında "titreme, ani titreme" olarak bilinen ve tıp dilinde "tremor" olarak adlandırılan bu rahatsızlık ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur.
Heyecan, stres, fiziksel yorgunluk, kan şekeri düşüklüğü, aşırı kafein alımı, ruhsal hastalıklar ellerde titreme nedeni olabilir ancak parkinson, epilepsi, Multipl skleroz, beyin damar tıkanıklığı gibi ciddi ve kronik nörolojik hastalıklar elde titreme şeklinde belirti gösterebilmektedir.
Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü olarak bilindiği için dahiliye bölümü hızlı bir şekilde çözüm bulmaktadır.
Boyun fıtığı hastalarında boyun ağrısı ve diğer şikayetlere eşlik eden bazı belirtilerin altta yatan bir malignensi (kanser) ya da enfeksiyon hastalığına işaret edebileceği için önemli kabul edilir. Boyun fıtığında alarm belirtiler olarak isimlendirilen çeşitli durumlar mevcuttur: Ateş, üşüme, titreme. Gece terlemeleri.
Sürekli olarak yaşanan kaslar ve dokulardaki seğirme, titreme ve kas krampları çoğunlukla magnezyum eksikliğinin belirtileridir. Özellikle eksikliğin en üst seviyede olduğu zamanlarda kaslarda acı veren bir kasılma durumları görülür. Magnezyum eksikliğinde kişi kendisini daha yorgun ve bitkin hisseder.
B12 eksikliğinde yeterli kırmızı kan hücresi üretilemeyeceği için vücut yeterince oksijen alamaz. B12 vitamini eksikliğinin en net belirtisi anemi olup, aneminin neden olduğu nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kaslarda zayıflama, yorgunluk, uzuvlarda uyuşma, cildin solgunlaşması, kilo kaybı belirtileri de görülebilir.
B12 eksikliği kansızlığa neden olabilir. Pernisiyöz anemi olarak tanımlanan kansızlığa bağlı olarak çarpıntı, efor kapasitesinde azalma, çabuk yorulma ve halsizlik, konsantrasyon bozuklukları ve göz kararması gelişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri