Bu tür yan sanayi yedek parçalar aslında TRW değil Lucas'tır. TRW çoğunlukla markalara orijinal ekipman olarak aktif-pasif güvenlik sistemleri (hava yastığı, emniyet kemeri, vs) üreten bir Amerikan firması.
TRW Gerçek Orijinal'lerden fren güvenliği ve performansı
Üretim bandında araçlara takılan orijinal ekipmanların çoğunu üreterek, dünyadaki araçların yarısından fazlası için fren sistemleri tasarlıyoruz *. Aynı zamanda bağımsız satış sonrası pazarına hizmet veren lider fren parçaları üreticisiyiz.
TRW'nin açılımı şirketin Ramo-Wooldridge Corporation ve Thompson Products'ın 1958'de birleşmesinden kaynaklı olarak “Thompson Ramo Wooldridge” kısaltmasıdır. 1901 yılında kurulmuş köklü bir markadır.
Trw marka fren setleri, sert ve yumuşak özelliklere sahip modelleri ile araç sahiplerine sunulur. Yumuşak modeller sert olanlara göre, çok daha üst düzey dozajlama olanağı sunar. Balatayı sıkan kampana veya fren diskleri, yumuşak balatalar ile aracın daha kısa mesafelerde durmasına yardımcı olur.
ATE iyidir biraz serttir ama tutuşu iyidir ve birazda ön jantlarında trw ye oranla daha fazla balata tozu göreceksin. buna rağmen ATE derim. sert istiyorsan ate yumuşak istiyorsan trw...ate kullanırsan abs biraz fazla devreye girebilir trw daha mantıklı bence balata tozu sorun yaratmaz ise !
İlgili 33 soru bulundu
Fren balatasının kontrolü için en iyi yöntem lastiklerin sökülerek net bir şekilde gözlemlenmesidir. Janttan fren balatası veya fren diskini göremiyorsanız lastiklerin sökülmesi daha doğrudur. Frene bastığınızda ciddi bir sürtünme sesi duyarsanız bu, fren veya fren diskinde ciddi bir sorun olduğunu gösterir.
Birçok otomobil üreticisi, bir fren balatasının 30.000 ila 70.000 km arasında sürebileceğini tahmin ediyor. Ancak, ortalama olarak, çoğu araç sahibi yaklaşık 50.000 km sonra fren balatalarını değiştirir.
Son kontrol yöntemi ise pratik ve el ile yapılabilen bir kontroldür. İşaret parmağınızı, jantların arasından balataların üzerine koyun. Balatanın eni parmağınızdan inceyse balata değişim zamanı gelmiş demektir.
Valeo, 1923 yılında Saint Ouen'de (Fransa) kurulmuştur. Dünya çapında tüm otomotiv üreticilerinin tedarikçisi ve stratejik ortağı olan Valeo, ileri teknoloji otomotiv teknolojilerinin lider tedarikçisidir.. Valeo Grubunun bir parçası olan Valeo Servis, otomotiv sektöründe dünya çapında yenileme pazarı uzmanıdır.
dünyaca ünlü fren balatası üreticisi ingiliz firma.1897'de kurulmuştur. ferodo racing markası altında ürettiği ürünler amatör yarışçının gözbebeğidir.
Gerçek havacılıkta, bir uçuş şeridi, hava trafik kontrolündeki (ATC) bir uçuşu izlemek için kullanılan küçük bir kağıt şerididir.
.tr, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin internet ülke üst seviye alan adıdır. Türkiye'de yaygın olarak kulanılmaktadır. 2008 yılında kayıtlı 103.175 .com.tr alan adı bulunmaktaydı. Kaydolanın kendisi ya da bir temsilcisi Türkiye'de bulunmalıdır.
Hyundai balata değişimi 900 tl (2. sayfa)
Hyundai bazi araclarinda TRW marka balata kullaniyor i20 dahil . On balata takimi TRW 180TL civari ama Valeo -Bosch-Ferodo bulunursa takabilirsin.
Fren diski kalınlığı 12 mm civarındadır. Bu kalınlığın 10,6 mm altına inmemesi gerekir. Aksi takdirde sürüş güvenliği tehlikeye girmektedir. Araç kiralama hizmeti sunulmadan önce fren diski kontrolleri dahil olmak üzere sürüş güvenliğini etkileyebilen tüm aksamların bakımları yapılır.
Bu sebepten sürekli fren balatası almak yerine bazı kullanıcılar sanayilerde “balata çaktırma” işlemi yaptırırlar. Bu işlem yeni bir balata almak yerine var olan üzerine tekrar bir işlem uygulamak sureti ile balatayı kullanılır hale getirme işlemidir.
Fren balatasının ömrü sürüş tarzına ve balatanın malzemesine bağlı olarak farklılık gösterse de genellikle 40-50 bin km civarlarında değiştirilmesi gerekiyor.
Fren diskinin ne zaman değiştirilmesi gerekmektedir? Fren diskleri balatalara göre daha uzun ömürlü olsa da sürüş tarzına bağlı olarak belirli bir süre sonra aşınarak değiştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Standart kullanımlarda fren disklerinin 60 veya 70 bin kilometrede bir değiştirilmesi gerekiyor.
Uygun kullanım ile birlikte orijinal bir baskı balata ömrü ortalama 90.000 km hatta daha üst kilometreleri bulabilmektedir. Uygun olmayan sürüş alışkanlıkları bu süreleri kısaltarak 20.000 km ve altı kilometrelerde parça değişimi ihtiyacı doğurabilir.
Merhabalar, ATE, TRW ve Blueprint markaları orijinalse ses yapmıyor. Bunun dışında elbette yetkili servisten alacağınız baltalar da öyle. Bunlar tecrübe edilmiş iyi performanslı balatalar. Kale marka balatayı da deneyebilirsiniz.
Eskisi kadar frenlerin iyi tutmaması, fren balatasının bittiğini gösteren bir durumdur. Frenler her geçen gün zayıflıyorsa, baskı balatasının değişme zamanı gelmiş demektir. Fren pedallarında bazı durumlarda boşluk oluşabilir. Pedalda oluşan boşluklar aslında fren balatasının bittiğini işaret eder.
Kullanıma, balatanın setliğine, fren diskinin sertliğine, aracın otomatik olup olmadığına bağlı olarak. 10000 km de bile bitebilir balata.
Yeni Fren Balata Alışma Süresi
Bu süre her araca göre değişiklik gösterse de, genel olarak üç ya da dört günlük bir alışma süreci yeterli olmaktadır.
Frenden ses gelmesi durumunun en temel sebebi, balatalardan ses gelmesidir. Balatalar bittiğinde, aracınızın frenlerinden ıslığa benzer bir ses gelecektir. Sertleşen balatalar, diske baskı uyguladığı için bir ses çıkacaktır. Bu balataların tekrar kullanılabileceğini söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri