Pamuklu kumaşlarda hem buharlı hem de normal ütüleme yapabilirsiniz. Kumaş koyu renkse parlama olmaması için tişörtün tersini çevirerek ütüleyebilirsiniz. Ütü yapmadan önce ütünün suyunu eklediğinizden emin olun.
Baskılı tişört nasıl ütülenir şeklinde merak eden kullanıcılar için en güvenilir yöntem ise ürünün ters çevrilerek ütülenmesi yanıtı olacaktır. Ütü masasına gergin bir şekilde konulan tişört, ütülenmesi gereken tarafı kat izi olmayacak şekilde gergin ve açık olarak konularak ütüleme yapılır.
Pek keyifli bir aktivite olmasa da pamuklu giysilerin kırışıklığını gidermek için ütülemek kaçınılmaz hale geliyor. Pamuklu giysileri mümkünse tamamen kurumadan ve hafif nemli bir haldeyken ütülemeye çalışın. Böylece kumaşa tamamen yerleşmemiş kırışıklığı kolayca düzeltebilirsiniz.
Baskılı tişörtlerin zarar görmeden ütülenmesi için temiz bir taban çok önemlidir. Ütü yaparken ütüleyeceğiniz baskılı tişörtün tamamen temiz olmasına dikkat edin, kirli bir tişörtün ütülenmesi tişörtün kir tutmasına neden olur. Tişörtünüz pamuklu ise hafif nemliyken ütüleyebilirsiniz.
180 °C' de ütüleme yapılması tavsiye edilir. Pamuklu kumaşları ise düz yüzünden buharlı ya da kuru ütüleyin.
İlgili 23 soru bulundu
Kırışık olan kıyafetinizi askıya asın ve 15cm uzaktan saç kurutma makinesi ile kırışıklıkları kurutarak yok edin. Kırışıklıkların olduğu bölgenin üzeri ıslatın. Suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğuna dikkat edin. Su ile ıslatılan bölgeye ısıtılmış bir tabak ya da benzeri bir eşya koyun ve kırışıklıklara veda edin.
Örneğin 30 ile 40 derecede çoğu kumaşın çekmediğini belirtmek gerek. -Sıcaklık: Sıcaklığın fazla olması da kıyafetlerin çekmesine neden olur. Çekmemesi için el yıkaması önerilebilir. El yıkaması ılık ve de soğuk su ile gerçekleşir.
Polo yaka tişörtünüzün beden bölgesini ütülemek için öncelikle tişörtünüzü sırtı yukarıya gelecek şekilde ütü masasına yerleştirin. Ütüleme işlemine polo yaka tişörtünüzün bel kısmından başlayın ve ütüyü yukarı doğru yavaş yavaş hareket ettirerek kırışıklıkları giderin.
Fön Makinesi Kullanın
Kırışık kıyafetinizi iyice gerdirdikten sonra fön makinesini en sıcak seviyede açın. Üflenen havayı direkt olarak kırışıklıklar üzerine tutun. Bu sayede ütü kullanmadan kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
30 derece, tişörtler için en ideal ısı derecesinden biridir. Böylece baskıları zarar görmeden temiz tişörtünüze kavuşabilirsiniz.
Örneğin; keten ve pamuk gömlekler, akrilik ve polyester kumaş türleriyle kıyaslandığında ütü yapılması daha zor gömleklerdir ve gün içerisinde çabuk kırışabilir. Bu sebeple pamuk ve keten gömleklere sentetik yapılı gömleklerden daha yüksek sıcaklıkta ütüleme yapılması tavsiye edilir.
Yün trikoları ters yüz ütülemek en iyisidir. Giysiye ütüyle sadece hafif bir baskı uygulayınız. Ağır baskı giysinin parlamasına yol açabilir. Trikonun yanmasını önlemek için ütüyü trikonun üzerinde çok uzun süre bırakmayınız.
- Tüm yıkamalarda 30°'den kısa yıkamada yıkayın. - Polonuz beyaz mı? Benzer tonlarda bir yıkamayı tercih edin ve böylece olası bir renk değişikliğinin önüne geçin. - Yumuşatıcı eklemeyin, bu polonuza yumuşaklık vermez ve hatta liflere zarar verebilir.
Polyester giysilerinizi nemliyken, orta ısıda ütüleyin. Eğer gerekirse su spreyini kullanabilirsiniz ancak buhar kullanmayınız. (Buhar kullanırsanız ve/veya yüksek ısıda ütülerseniz kumaşta parlamalara neden olacaktır.)
Yüksek ısıya karşı duyarlı olan naylon kıyafetler 80 derece sıcaklıkta ütülenmelidir. Sentetik kumaşlar, orta derecelerde, polyester kumaşlar ise daha düşük derecelerde ütülenmesi gerekir.
Su ısıtıcısını ocağa yerleştirerek ısıtın. İçindeki su kaynamaya başladığında, buruşuk giysiyi püsküren buhardan 20 santimetre uzakta tutun. Sıradan bir saç kurutma makinesi de giysi buharlayıcı görevi görebilir. Onu en yüksek ısı seviyesine getirin ve sıcak havayı doğrudan kırışıklıklara yöneltin.
Ütü yaparken, kıyafetlerinizin kumaşına göre ütü ısısını ayarlayın. Ütünün ısısı kumaş için gerekli ısıdan fazla ise kumaş zarar görebilir, yanabilir.
Kıyafetlerimiz süper temizlenmiş olsa bile kıvrımlar olumsuz bir izlenim yaratacaktır. Bu kıyafetleri herhangi bir resmi veya gayri resmi durum için giyemezsiniz. Ancak ütüleme bu sorunu çözecektir. Ütüleme sonrasında kumaşınızda herhangi bir kırışma olmayacaktır.
Polo yaka tişört altına atlet giyilir mi? Erkek polo yaka tişört, kullanıcı alışkanlıklarına bağlı olarak altına atlet giyilerek veya giyilmeden kullanılabilir.
Yakalı tişört olarak da bilinen polo yaka modeller, gömlek ve tişörtün birleşimi olarak adlandırılıyor. İlk olarak 1933 yılında ünlü Fransız tenisçi René Lacoste tarafından tasarlanan giysi, günümüze dek tenis, polo ve golf oyuncuları tarafından kullanılarak günlük stile adapte olmayı başardı.
Tişörtler: Her kullanımdan sonra. Çoraplar: Her kullanımdan sonra. İç çamaşırları: Her kullanımdan sonra. Sutyenler: 2-3 kullanımdan sonra elde yıkama.
Fakat, genel olarak tüm pamuklu giysiler 30 veya 40 ° C'de yıkanır. 80 ila 95 ° C ise beyaz çamaşırlar için daha uygundur. Yine de pamuklu kıyafetinizin etiketindeki talimatlara bakmak sağlıklı sonuç almayı sağlar.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri