Soğanı saklamak için en uygun ortam, serin ve karanlık yerlerdir. Soğanları çuvala koyarak serin, kuru ve güneş görmeyen bir alanda aylarca muhafaza edebilirsiniz. Ancak çuvalın içinde saklarken, betonla temas etmemesine özen gösterin. Serin bir yerde hafif kokulu soğanı, 1-2 aya kadar saklayabilirsiniz.
Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Aynı şekilde buzdolabı da soğan saklamak için uygun değildir. Soğanları evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda saklamalısınız. Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, asla beton ile temas ettirmemelisiniz. İsterseniz soğanları doğradıktan sonra da bir süre muhazafa edebilirsiniz.
Taze soğan derin dondurucuda nasıl saklanır? Koroplast Kilitli Poşetin içine zeytinyağı ile karıştırılmış doğranmış taze soğanları yerleştirin. Buz torbasını bir gece buzlukta bırakın. Çorbalarınızda, haşlama yemeklerde kullanabilir, sote yemekler için tavada eritebilirsiniz.
Doğradığınız soğanları kilitli buzdolabı poşetine koyun, ağzını kapatın ve üzerine bastırın. Yassı bir şekilde saklamak, soğanın daha çabuk çözünmesini sağlar. İsteğe göre poşet yerine derin dondurucuya uygun kaplar da kullanabilirsiniz. Soğanı bu şekilde serin dondurucuya atarak 10 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Soğanları yemeklik doğrayıp, biraz zeytinyağıyla yemek yaparken olduğu gibi kavurun. Çok fazla kızartmayın. Hâlâ pişiyorken, temiz kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin.
Kavrulmuş soğanı oda sıcaklığında bekleterek soğutun. Daha sonra kilitli poşetlere veya kaplara paylaştırarak ağzını kapatın ve buzluğa kaldırın. Yemeklik soğanı da buzlukta aylarca muhafaza edebilirsiniz.
Kuru soğanı buzdolabında saklarken bozulmasına neden olan en büyük faktör dolap içerisindeki yüksek nem oranıdır. Tüm nemli ortamlarda olduğu gibi buzdolabında da kuru soğan kısa sürede küflenerek bozulmaktadır.
Genelde salata ve yemeklerde daha ekşi bir tat elde etmek için kullanılan sumak, en çok soğan salatasında tüketilmektedir. Bunun sebebi ise soğanın acı tadı ve kokusunu bastırmasıdır. Aynı zamanda Lübnan ve Ürdün mutfaklarında kullanılmakta olan zahter isimli baharat karışımının içerisinde bulunur.
Bütün soğanlar serin bir yerde buzdolabı dışında hava geçiren delikli kaplarda, direkt güneş ışığı almayan bir yerde saklanırsa uzun süre dayanır. Kesilen soğanı Koroplast Buzdolabı Poşetine koyup ağzını bağlayıp buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Soğanlar kesildiğinde sulu ve halkalar oldukça kalındır. Keskin kokulu soğanların boyutu belirgin şekilde daha küçüktür ve genellikle sıkı kabuklara sahiptir. Kesildiğinde halkalar belirgin şekilde incedir ve gözleri sulandırır. Kuru veya kürlenmiş hafif kokulu soğanlar en fazla bir veya iki ay dayanır.
Kilitli buzdolabı poşetine konulur ve yan yatırılarak üzerine bastırılır. Yassı formda saklanır. İhtiyaç olduğu kadarı alınarak kalanı tekrar poşetin ağzı kilitlenerek saklanır. Kilitli poşet yerine dondurucuda saklama kapları kullanılacak ise soğanlar kaplara konularak dondurucuya kaldırılır.
Kuru soğanı buzdolabında saklarken bozulmasına neden olan en büyük faktör dolap içerisindeki yüksek nem oranıdır. Tüm nemli ortamlarda olduğu gibi buzdolabında da kuru soğan kısa sürede küflenerek bozulmaktadır.
Bu sebeple soğanın kabuklarını soyduktan sonra bekletilmeden tüketilmesi gerekiyor. Dilimlenmiş şekilde 1 gece dahi beklemiş soğan safra salgılarını, mide asitini arttırır ve gıda zehirlenmesine neden olarak geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabiliyor.
Geniş bir tencere içine soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanların üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin.
sadece 5 malzemeli. aşırı çıtır soğan kızartması tarifi. soğanları ince ince kes un. kabartma tozu. soda ve fabrika hepsini karıştır. soğanları içine at 180. derecede 5 dakikada hazır püf noktası. tel ızgarada bekletmek. bu evde daha çıtır olucak üzerine sosundan ve şuna bak. soğanın yapabilceğin en çıtır hali yes.
Küp küp (yemeklik) doğradığımız soğanı ekleyip, pembeleşene dek karıştırıyoruz. Tuz ve baharatları ilave ediyoruz. Bir kasede 3 yumurtamızı çırpıyoruz ve soğanların üzerine boca edip karıştırıyoruz, homojen olmasını sağlıyoruz. Kapağı kapatıyoruz ve 5-6 dk kadar pişiriyoruz.
Taze soğan, kuru soğan, nane ve pazıları ince ince kıyıyoruz. Üzerine tuz ekleyip harmanlıyoruz ( biraz sönmesi için). Karabiber ve dereotu ekleyip karıştırıyoruz. En son mısır unuyla harmanlayıp sıvı yağ dökülü tavamızda pişirip sıcak olarak servis ediyoruz.
Orta ateşte önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte kavuralım. Soğanları hafif pembeleşecek kadar kavuralım çok kavurmayalım. Eğer sade ve hafif salçalı yapmak isterseniz öncelikle sadesi için soğanı hafif kavurun ve tuzunu koyup bir fiske şeker koyup ve sıcak sıcak bir kavanoza koyup ters çevirip vakumlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri