TÜBİTAK bursu programının amacı, Türkiye'de doktora öğrenimini yapan başarılı öğrencileri destekleyerek, ülkenin ihtiyacı olan olan bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlar. TÜBİTAK bursu doktora alan öğrenciler, burslarını araştırma ve projeleri için kullanabilirler.
a) Bu programa, kamuda ya da özel sektörde çalışanlar da dâhil olmak üzere başvuru için aranan koşulları sağlayan tüm tezli yüksek lisans öğrencileri başvurabilir. b) Yüksek Lisans Öğrenimini tezsiz yapmakta olanlar, yüksek lisans burs programına başvuru yapamazlar.
Tübitak Bursu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, yurt içi ve yurt dışı eğitim için sağlanan finansal destek programıdır.
nedenle bu çağrı duyurusunda, yüklenme senedinde, kabul ve taahhüt beyanında veya bildirim yazısında belirtilen yükümlülüklerini yerine getiren bursiyerlerin mecburi hizmet ve geri ödeme gibi yükümlülükleri yoktur.
Cevap: Evet, lisans öğreniminde son sınıfa geçmiş, lisans öğrenimini tamamlamış, bir lisansüstü programına kayıtlı ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış olan kişiler başvuru yapabilir.
İlgili 15 soru bulundu
felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)'nda örgün öğrenim gören öğrencilere lisans bursu verilir.
2.1.1. Burslar bursiyerin desteklenmeye başladığı başvuru dönemi esas alınarak 24 ay sonunda sona erdirilir. 2.1.2. 24 aylık sürenin iş bu çağrı duyurusunda belirtilen azami süreleri aşması durumunda ise burs, azami sürenin sonunda sona erdirilir.
Burs süresi, 12 ayı aşmamak koşuluyla, adaya TÜBİTAK tarafından tahsis edildiği bildirilen süre kadardır.
TÜBİTAK bursu başvuru aşaması online olarak ilerler. Kurumun başvuru izleme sistemi olan BİDEB üzerinden başvuru yapman gerekir; ancak bunun öncesinde yine kurumun başvuru sistemi olan ARBİS'e girmen gerekir. Açılımı araştırmacı bilgi sistemi olan ARBİS'e kayıt olup BİDEB sisteminden burs başvurusu yapabilirsin.
**2210-Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları kapsamında desteklenen bursiyerlerimiz, TÜBİTAK ARDEB veya TEYDEB projelerinde de görev almaları halinde bursları 13.500 TL/Ay tam burs, 4.000 TL/Ay kısmi burs olacak şekilde 2210 Programından ödenecektir.
01.01.2024 tarihinden itibaren maksimum destek tutarı 9000 TL'dir. 2023/1 dönemi de dahil olmak üzere önceki dönemlerde desteğe hak kazananlar için ek bütçe uygulaması söz konusu olmayacaktır.
Burslar, ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 15 gününde ödenir. Ödemeler, avans, peşin veya geriye dönük olarak ve 2 ya da 3'er aylık dönemler şeklinde de yapılabilir.
Program kapsamında belirlenen araştırma alanlarında yurt dışında doktora eğitimi almayı amaçlayan, lisans öğreniminde son sınıfa geçmiş, lisans öğrenimini tamamlamış, bir lisansüstü programına kayıtlı ya da bir yüksek lisans programını tamamlayan kişiler başvuru yapabilir.
En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli olmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekmektedir.
5.6.6. 2210-A bursu almaya hak kazanan adaylar aynı anda diğer kamu kurum/kuruluşları (MEB, YÖK, KYK vb.) tarafından verilen burslardan yararlanamazlar.
Burslar, ait oldukları ayı takip eden ayın ilk 15 gününde ödenir. Ödemeler, GYK'nın kararıyla, peşin veya geriye dönük olarak ve iki ya da üçer aylık dönemler halinde yapılabilir.
Cevap: Hayır, mezun olduğu üniversitenin not sistemi esas olmak üzere, lisans öğrenimini en az 2.50/4.00 veya 65/100 ağırlıklı genel not ortalaması ile bitirmiş olmak gerekiyor. Soru: Lisans Mezuniyet ortalamam 2.50'nin altında fakat yüksek lisans ortalamam 2.80 den yüksek.
1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak şekilde burs miktarları güncellenmiştir. Doktora öğrencileri için aylık 7.250 TL, doktora sonrası araştırmacılar için aylık 8.750 TL'ye kadar ek performans desteği verilebilecektir.
Son olarak Temmuz-Aralık 863 TL olarak bursluluk ücreti yatırılıyordu. Bursluluk ücretine %30 zam yapılması durumunda 258 TL artacak ve 1.121 TL'ye yükselecek. Bursluluk ücretine %40 zam yapılması durumunda 345 TL artacak ve 1208 TL olacak.
Başvurular Ağustos-Ocak dönemi ve Şubat-Temmuz dönemi için olmak üzere yılda 2 kez alınır.
1750 TL/ay burs verilecektir. b) Bursla ilgili özel şartlar, TÜBİTAK BİDEB usul ve esasları çerçevesinde belirlenecektir. c) TÜBİTAK Fen Lisesi'ne kesin olarak yerleşen kız ve erkek öğrencilere barınma, yiyecek ve üniforma imkânı sağlanacaktır.
Burs miktarı 750 TL'den 4000 TL'ye kadardır.
Ödemeler 2023 burs/kredi miktarları baz alınarak yapılacağı için lisans öğrencilerine 1.250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL, doktora öğrencilerine ise 3.750 TL üzerinden iki aylık olacak şekilde yapılacak.
01/12/2022 tarihinde sonuçlar açıklandı. Sonuçlar 22/12/2022 tarihinde e-posta ile duyuruldu, e-posta ile açıklandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri