En az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları ve görev yaptıkları katılımcı kurum/kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli olmaları (emekliler ve herhangi bir kurum/kuruluşta çalışmayan doktora sonrası araştırmacılar hariç) gerekmektedir.
Yarışmaya, başvuru sırasında Türkiye'de ve KKTC'de öğrenim gören ön lisans veya lisans öğrencileri katılabilir. Yarışmaya bireysel olarak veya en fazla üç öğrenciden oluşan takımlar halinde başvuru yapılabilir. Başvuru, takım temsilcisi tarafından takım adına yapılır.
Yapılacak sözleşmeye taraf olan ve proje yazma, yürütme beceri ve deneyimine sahip, projenin bilimsel, teknik, idari, mali ve hukuki her türlü sorumluluğunu taşıyan ve yazışmaları yapan kişidir.
Kurumda görev yapan tüm personel (kısmi süreli çalışanlar dahil) bir kadroya atanır. Asli görevi başka kuruluşta olan personel de kadro karşılık gösterilmek suretiyle görevlendirilir.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.
İlgili 40 soru bulundu
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi 7 enstitüsü ile Enerji, Çevre ve Temiz Üretim, Gıda, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji, Kimyasal Teknoloji, Malzeme Teknolojileri, Yer ve Demiz Bilimleri hakkında araştırmalar yapmaktadır.
ile değiştirilen Kuruluş Kanunu'nun 1. maddesine göre kuruluş amacı; "Türkiye'de müsbet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak"tır.
TÜBİTAK personel alımına başvuruda bulunmak için "www.tusside.tubitak.gov.tr" adresine gidin ve İş Başvuru Sistemine kayıt olun. Başvuru için özgeçmiş oluşturun. Sonrasında referans kod seçin ve istenilen tüm evrakları sisteme elektronik ortamda ekleyin. Bu yöntem dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
İnsan kaynağının çalışma alanlarına göre dağılımı 4 ana gruptan oluşmaktadır. Personelin %15'i TÜBİTAK Başkanlık'ta, %85'i ise Ar-Ge ve Ar-Ge Kolaylık Birimlerinde görev yapmaktadır. Kurumuzda, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla 5.817 personel aktif olarak görev yapmaktadır.
Proje Elemanı Ne Demek? Proje elemanı, maliyet ve kapsam yönünden sınırları belirlenmiş çalışmalarda geçici veya kalıcı olarak görev alır. Üretim hedefleri gerçekleşene kadar istihdam edilip proje sonunda işten ayrılan personeller, dönemlik işçi olarak isimlendirilir.
Proje sözleşmesine taraf olan ve proje yazma, yürütme beceri ve deneyimine sahip, projenin bilimsel, teknik, idari, mali ve hukuki her türlü sorumluluğunu taşıyan ve yazışmaları yapan kişidir.
Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Elektrik Mühendisliği, İstatistik, Telekomünikasyon Mühendisliği veya Matematik Mühendisliği bölümlerinden birini bitirmiş olmak.
01.01.2024 tarihinden itibaren maksimum destek tutarı 9000 TL'dir. 2023/1 dönemi de dahil olmak üzere önceki dönemlerde desteğe hak kazananlar için ek bütçe uygulaması söz konusu olmayacaktır.
Bir projede aynı anda en fazla 2 (iki) lisans öğrencisi bursiyer olarak yer alabilir. arasında kalan sürenin 7 yıldan fazla olmaması. Yabancı Uyruklu Yüksek Lisans/Doktora bursiyerlerinde aranan koşullar: Yüksek lisans bursiyerlerinin 30 yaşın altında olması (**), • Doktora bursiyerlerinin 35 yaşın altında olması (**).
Proje yürütücüsü her bir alt projede danışman öğretmenlik yapabilir. Aynı zamanda proje yürütücüsü Bilim Fuarı'nın bütün idari ve mali süreçlerinden sorumlu olan kişidir.
Erkan DURDU (@DURDUErkan) / X.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, Kurumun ve Yönetim Kurulunun Başkanıdır. 10/07/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında; TÜBİTAK Başkanı Cumhurbaşkanı kararıyla, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeleri ve TÜBİTAK Başkan Yardımcıları ise Cumhurbaşkanı onayı ile atanır.
Başvurular, https://tybs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Elektronik başvuru sistemine yüklenen dosyaların açıldığının ve doğruluğunun başvuru sahibi tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Son başvuru günü mesai bitiminde (17.30) sistem başvuruya kapatılır.
TÜBİTAK'ın statüsü Anayasa'da değil, 17.7.1963 günlü, 278 sayılı Yasa'da düzenlenmiştir. 278 sayılı Yasada TÜBİTAK, Hükümetin ve Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulunun strateji, plan ve hedefleri doğrultusunda görev yapan, hükümete yardımcı bir kurum olarak tanımlanmıştır.
TÜBİTAK Bilim Fuarları, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için, 14 Nisan - 14 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu tarihler arasında en az 1 gün, en fazla 3 gün olacak şekilde bir fuar tarihi belirlemeniz gerekmektedir. 4.
TÜBİTAK BİLGEM, vizyonu, misyonu ve temel değerleri doğrultusunda bilişim, bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarında elde ettiği bilgi ve deneyimleri kullanarak Kalite, Kurumsal Risk Yönetimi ve Bilgi Güvenliği politikalarını uygulamaktadır.
Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri her yıl için TÜBİTAK Yönetim Kurulunca saptanan ayni ya da nakdî ödül içerir. Bilim ve Teşvik Ödülü alanlara ayrıca, her yıl Yönetim Kurulunca belirlenen miktarda (2023 yılı için 1.250.000TL) yurt içinde yürüteceği araştırmalarda kullanılmak üzere araştırma desteği verilir.
(3) TÜBİTAK yukarıda belirtilen bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ilişkin genel usul ve esasların belirlenmesinde Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve diğer ilgili politika kurullarıyla koordinasyon içerisinde çalışır.
4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında verilen destek, öğrencilerimizi bilimsel projeler üretmeye yönelik motive eden bir araçtır. Bu noktada danışman öğretmenin rehberliğinde ortaya konulan proje fikrinin büyük ölçüde öğrenciye ait olması beklenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri