Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tüketici haklarına şikayet ettikten sonra ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tüketici haklarına şikayet ettikten sonra ne olur?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Tüketici haklarına başvurduktan sonra ne olur?

Tüketici Hakem Heyetine başvurduktan sonra süreç nasıl ilerleyecek? İl Tüketici Hakem Heyetine yapılmış olan başvuru, karşı tarafa bildirilir ve 30 gün içinde savunmasını göndermesi istenir. Gelen sonuç, Raportörler tarafından bir dosya şeklinde düzenlenip heyet gündemine alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ortaca.gov.tr

Tüketici mahkemesini kazandım şimdi ne yapmalıyım?

Tüketici Hakem Heyeti kararı tarafınıza tebliğ edildikten 15 gün sonra firmaya müracaat ederek kararın uygulanmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca doğrudan icra takibi de başlatabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: korgan.gov.tr

Tüketici mahkemesi masraflarını kim öder?

Kural olarak açılacak her davada davacı tarafın yargılama harçlarını ödemesi gerekmektedir. Yargılama harçlarının bir kısmı dava açılırken ödenmesi gerekirken bir kısmı ise davanın devamı esnasında veya kanun yolları aşamasında mahkemeye ödenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Tüketici Hakları Şikayet sonucu nasıl öğrenilir?

KARAR SONUCUNU NE ZAMAN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? Yaptığınız banka dışındaki tüm başvuruları e-devlet sistemindeki tüketici portalından takip edebilirsiniz. Kararınız belli olduktan sonra evinize tebligat yoluyla bildirim yapılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bagcilar.gov.tr

Tüketici Hakem Heyetine Müracaat Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tüketici Hakları şikayeti ne kadar zamanda sonuçlanır?

Tüketici hakem heyetleri ne kadar sürede karar verir? Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

Para iadesi yapmayan firma nereye şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Davayı kaybedersem ne kadar öderim?

Davada tuttuğunuz özel avukatın ücreti size aittir. Bu durum sizinle avukatınız arasındaki özel borç ilişkisidir ancak her davada mahkeme davası kabul edilen avukat lehine mahkeme vekalet ücretini takdir eder ve bu ücreti davayı kaybeden taraf, kazanan tarafa öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeynepyargic.av.tr

Tüketici mahkemesi kaç liraya kadar?

2023 yılı için değeri 66.000 (altmışaltı bin) Türk Lirasının altında bulunan tüketici uyuşmazlıklarında, İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.ticaret.gov.tr

Tüketici Hakları Mahkemesi kaç liraya kadar?

16.12.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile parasal sınır % 122,93 oranında artırılarak 01.01.2023 tarihinden itibaren 66.000,00 TL (altmış altı bin Türk Lirası) olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: moral.av.tr

Tüketici mahkemeyi kazandım parayı nasıl alırım?

Banka ve Karşı taraf verilen bu kararı Tebliğinden itibaren ödemesi gerekmektedir. Tüketici Hakem Heyeti kararına rağmen ödememesi durumunda Tüketici alacakları için karşı tarafa icra müdürlüğüne müracaat ederek ilamlı icra açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkayhukukburosu.com

Tüketici mahkemesi ne kadar sürede karar verir?

MADDE 21- (1) Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Tüketici Hakları Mahkemesi Avukat gerekir mi?

Tüketici Mahkemesi Davaları teknik bir konu olduğundan hak kaybına uğramamak için Tüketici Hukuku Alanında uzman bir avukattan hukuki yardım alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Tüketici hakem heyeti sonuç geldi ne yapmalıyım?

Eğer kararınız olumlu ise kararı teslim aldığınız tarihten itibaren 15 (onbeş) gün bekleyiniz. (Karşı tarafça karara itiraz söz konusu olabilir.) Sonra bankanıza veya ilgili firmaya başvurun, kararın gereği yerine getirilmez ise, karar ile birlikte icra müdürlüklerine başvuruda bulunarak icra takibi başlatabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altieylul.gov.tr

Bir firmayı nereye şikayet edebilirim?

ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere yapılabilmesini sağlayan Alo 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikâyet Hattı aktif olarak hizmet veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanayi.gov.tr

Tüketici hakem heyeti tüketici aleyhine karar verirse ne olur?

Hakem heyetinin lehinize verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda İcra Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Hakem heyeti kararı, aleyhinize çıktıysa 15 gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin kararı kesindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: polatli.gov.tr

Tüketici mahkemesi duruşma olur mu?

Tüketici mahkemelerinde ön inceleme ve tahkikat işlemleri yazılı usule nazaran daha basit bir şekilde ilerletilmektedir. Buna göre tüketici mahkemesi, mümkün olan hallerde duruşma yapmaksızın dosya üzerinden karar verebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ayıplı mal ile ilgili konular nereye şikayet edilir?

Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” tüketicilerimizin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu ve tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla başvurmaları gereken ilgili mercilere yönlendirildiği “bir çağrı merkezi uygulaması” olarak hizmet vermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.ticaret.gov.tr

Hangi durumlarda tüketici hakem heyetine başvurulur?

Eğer tüketici satın aldığı mal konusunda herhangi bir ayıplı ya da eksik söz konusu ise, tüketici hakem heyetine başvuru hakkına değerlendirebilir. Aynı zamanda elde edilen mal ya da hizmet üzerinden bir kusurlu durum var ise, yine aynı şekilde başvuru gerçekleştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Avukatsız dava açılır mı?

İş Mahkemelerinde Avukat Olmadan Dava Açılabilir Mi? İş hukuku kapsamına giren kıdem tazminatı ve işçilik alacakları, işe iade gibi davalar uygulamada en çok açılan dava türlerindendir. Hukuk sistemimizde özel hukuk davalarının avukat aracılığıyla takip edilmesi zorunluluğu yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirbas.av.tr

Davayı geri çekme ücreti nedir?

Davadan vazgeçilmesi, sulh olunması yada feragat edilmesi halinde aleyhine hüküm verilmiş gibi yargılama giderlerine hükmolunur. Fakat vekalet ücretinde durum farklıdır. Ön incelemeye kadar vazgeçilirse kanuni vekalet ücretinin yarısına, ön inceleme tutanağı imzalandıktan sonra vazgeçilirse tamamına hükmolunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Dava açmak için dosya masrafı ne kadar?

Ortalama 500-1000 TL arası dava açma masrafı oluştuğu bilinmektedir. Davalar fiziken adliyeye gidilerek açılabildiği gibi online olarak da açılabilmektedir. Adliyeye gidilerek açılan fiziki davalarda dava açma masrafları adliye veznesine ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Hangi durumlarda iade kabul edilmez?

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukfuar.com

Para iadesi kaç gün sürer?

Kredi / banka kartı

Geri ödemeniz, ödeme yaptığınız bankaya iade talebiniz onaylandıktan 1 iş günü içerisinde yapılır. Geri ödemenizin kartınıza veya hesabınıza yansıması bankanızın belirlediği süreye göre değişiklik gösterebilir. Bu süre kredi kartları için en geç 2, banka kartları için ise 8 iş günüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiburada.com

e-Devlet üzerinden şikayet geri alınır mı?

CİMER Başvurumu Nasıl İptal Edebilirim? e -Devlet kapısı üzerinden CİMER'e yapılan başvuruların iptali hizmeti bulunmamaktadır. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 150 no'lu CİMER çağrı merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT