Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Tüketicinin cayma hakkı kaç gün?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tüketicinin cayma hakkı kaç gün?

(4) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

14 gün içinde cayma hakkı kalktı mı?

Bu karar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak ve o tarihe kadar tüketici, 14 gün içinde hiçbir neden göstermeksizin ürünü iade edebilecek. Bu değişikliğin tüketicinin ayıptan doğan haklarını içermediğini dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Üründen cayma hakkı kaç gün?

Cayma hakkı nedir dediğimizde; mesafeli sözleşmelere yönelik oluşturulan yasalara göre yapılan satış sonucunda tüketicinin 14 gün içinde ürünü iade etme hakkı ve bedelinin tamamını alma hakkı mevcuttur. Mesafeli satış sözleşmelerinde bu madde yer almakta olup her işletmenin yer vermesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticimax.com

14 günlük cayma hakkı nedir?

Tüketici kredisi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

14 gün içinde cayma hakkı nasıl kullanılır?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alomaliye.com

Tüketici kredilerinden cayma hakkı var mı?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cayma hakkı 7 gün mü 14 gün mü?

(6) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Cayma hakkının geçerli olmadığı ürünler nelerdir?

Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler

Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, hızla bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler, kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukfuar.com

Her sözleşmede cayma hakkı var mı?

MADDE 8 – (1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasanonen.av.tr

Cayma bedeli hangi durumlarda ödenmez?

İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozavukatlik.net

Mağazadan alınan bir ürün hangi koşullarda iade edilebilir?

TKHK'da, satış yerindeyapılan ve peşin ödenen satışlarda ise, satışa konu üründe herhangi bir “ayıp bulunmuyorsa”, tüketicilere cayma hakkı tanınmamıştır. Kanuna göre mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal85.com

14 günden sonra iade olur mu?

mesafeli satış yönetmeliğinin 12. maddesinin 1. fıkrasına göre tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 gün içinde, iade koşulları sağlanması dahilinde bütün bedelleri geri ödemekle yükümlüdür. 14 günü aşan iade talepleri için işlem gerçekleştirilememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arcelik.com.tr

Cayma bedeli kalktı mı?

Tüketicinin iade hakkı, yani 'cayma hakkı' dediğimiz 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkı bitirildi. Artık tüketici, kanunda verilen hakkını kullanamayacak" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Cayma cezası nedir?

Dönme cezası veya diğer adıyla cayma cezası ise belli bir paranın ödenmesi halinde borçluya sözleşmeden kurtulma hakkı tanımaktadır. Sözleşmede cayma cezası öngörülmüşse alacaklı, zararı daha yüksek olsa dahi dönme cezasından fazlasını talep edemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oguzhanyazici.av.tr

Cayma bedeli geri alınabilir mi?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketiciler kendilerinden 'indirim' adı altında alınan cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir." dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Tüketici kredisi cayma hakkı nasıl kullanılır?

Krediden faydalandığınız durumda cayma hakkını kullanmanız halinde kredi anaparasını ve kredinin kullanıldığı tarihten ana paranın geri ödendiği tarihe kadar olan sürede tahakkuk eden faizi en geç cayma bildirimini tarafımıza iletmenizden sonra otuz gün içinde geri ödemeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kredim.com.tr

Cayma hakkı hangi gün başlar?

(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Cayma bedeli kaç ay ödenir?

Sözleşmenizin yedinci ayında vazgeçerseniz, bu durumda sözleşmenizin bitimine 5 ay kaldığından sizden 5 aylık süre için cayma bedeli alınabilir. Bir diğer değişle cayma bedeli tutarı 6 aylık tasarrufu geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: encazip.com

Taahhüt iptali nasıl yapılır?

Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Taahhüt iptal edilebilir mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sözleşme yapildiktan sonra iptal edilebilir mi?

İmzalamış olduğunuz sözleşme taahhütlü abonelik sözleşmesi için kanunda öngörülen geçerlilik unsurlarını taşıdığı durumda sözleşmenin tüketici tarafından haklı bir nedenle feshedilmesi halinde yine cayma bedeli ya da cezai şart ödemeden fesih işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilirkisiraporlari.com

Iade cayma hakkı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre caymak, “Sözünden, kararından dönmek, vazgeçmek” anlamına geliyor. Tüketici hukuku açısından cayma hakkı ise, “Memnun kalmadığımız bir mal ya da hizmeti iade etmek için bizlere sunulan bir hak” olarak tanımlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketicilerdernegi.org.tr

Cayma hakkı nasıl bir haktır?

Cayma hakkı, bozucu yenilik doğuran bir hak, hakkın kullanılması ise bozucu yenilik doğuran bir işlemdir. Cayma hakkının kullanılasıyla, eser sahibinin daha önce eser üzerinde bir başkasına devrettiği ya da lisans tanıdığı mali hakkı kendiliğinden eser sahibinin malvarlığına geri döner.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Aldığım ürünü iade etmek istiyorum ne yapmalıyım?

Tüketici cayma hakkını kullandığını, satıcıya yazılı olarak bildirmelidir. Satıcı cayma bildirimini aldığına dair teyit bildiriminde bulunarak ürün bedelini 14 gün içerisinde kesinti yapmaksızın iade etmek durumundadır. İnternette, değişim ve iade yoktur şeklinde belirtilmesi hukuk dışıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: besler.av.tr

Açılmış ürün iade edilir mi?

Paketi ya da ambalajı açılmış ürünlerde de internetten alındıkları müddetçe tüketici kural olarak cayma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oguzhanyazici.av.tr

Geri iade almayan Mağaza nereye şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT