Laptop fanlarını doğrudan kontrol eden bir uygulamamız yok ancak Lenovo Vantage uygulaması ve FN+Q kısayolu ile Performans, Dengeli ve Sessiz modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu modlar size fanlar üzerinde doğrudan kontrol sağlamayabilir, ancak bilgisayarınızın kullandığı termal modu değiştirmenize izin verir.
FN tuşu genellikle küçük klavyelerde yer alan bir tuş olmakla birlikte F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılır.
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip System Configuration sekmesinin hemen altında, Action Keys Mode seçeneğinde Enabled/Disabledseçeneğinden Fn tuşunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Başlat => Çalıştır => osk yazıp Tamam'a basın ve Ekran Klavyesini etkinleştirdikten sonra yeniden deneyiniz.
Tuşları standart işlev tuşları olarak kullanma
İşlev (Fn)/Küre tuşunu basılı tutarken bir işlev tuşuna basın. Örneğin, Fn ve F12 (hoparlör simgesi) tuşlarına birlikte basmak hoparlörlerin ses düzeyini yükseltmek yerine F12 tuşuna atanmış olan eylemi gerçekleştirir.
Laptop fanlarını doğrudan kontrol eden bir uygulamamız yok ancak Lenovo Vantage uygulaması ve FN+Q kısayolu ile Performans, Dengeli ve Sessiz modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu modlar size fanlar üzerinde doğrudan kontrol sağlamayabilir, ancak bilgisayarınızın kullandığı termal modu değiştirmenize izin verir.
İlgili 41 soru bulundu
Işık yoğunluğunu azaltmak için Fn+F5 tuşlarına basın. Işık yoğunluğunu arttırmak için ise Fn+F6 tuşlarına basın.
F1 ile F12 arasındaki İŞLEV tuşlarının özel alternatif komutları bulunmaktadır. Bu tuşlara gelişmiş işlev tuşları denir. Gelişmiş işlev tuşları, üretkenliğinizi artırabilecek sık kullanılan komutlara hızlı erişim sağlar. Bu komutlar genellikle tuşların üst kısmında veya üzerinde yazılıdır.
F10: Windows'ta açık olan uygulamanın menü çubuğunu aktif hale getirir. F11: Tüm internet tarayıcılarında tam ekran moduna geçmeye ve tam ekran modundan çıkmaya yarar.
Microsoft Office programlarında oluşturulan bir belgede, F7 tuşuna basılması halinde yazım kuralları ve dil bilgisi denetimi yapılmaktadır.
Q klavyede hızlı yazılamamasının temel nedeni bu klavyenin İngilizceye özel hazırlanmış olması değil, daktilonun harf çubuklarının hızlı yazmada sıkışmaması için tasarlanmış olmasıdır.
F3 tuşu ne işe yarar sorusu sorulduğunda, aşağıda listelemiş olduğumuz bu özellik ve görevler bu soruya cevap olacaktır. Hem Windows'un kendisinde hem de Windows içinde çalışan programlarda “ara / bul” özelliğini açarak, arama yapılmasına olanak sağlar.
Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girip System Configuration sekmesinin hemen altında, Action Keys Mode seçeneğinde Enabled/Disabled seçeneğinden Fn tuşunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Başlat => Çalıştır => osk yazıp Tamam'a basın ve Ekran Klavyesini etkinleştirdikten sonra yeniden deneyiniz.
F4'e basmak pencereyi kapatır ve FN+F4'e basmak bile pencereyi kapatır.
Küçük ve zarif tasarımlı klavyelerde bulunan fn tuşu kısayol tuşlarını verimli kullanmak için vardır. Fn tuşu ne işe yarar sorusuna cevap olarak; FN tuşu F1, F2, F3 gibi tuşların ikinci işlevini yerine getirmek için kullanılır.
Microsoft Word'de farklı kaydet özelliğini açar. CTRL + F12 word'de yeni bir belge açmanıza olanak sağlar. Ayrıca tarayıcıların geliştirici panelini açmak için bu tuşu kullanmanız yeterli olacaktır.
Etkin: İşlev tuşları üzerine basılmış olan eylemlerin kullanılması için fn tuşuna basılması gerekmez. Örneğin, f8 tuşuna basılması, tuşun üzerine basılmış olduğu gibi, sesi azaltır. Alternatif olarak, fn + f8 tuşlarına beraber basılması, bir web tarayıcısını küçültür ve büyütür.
internet explorer'da cache'e bakmadan onunuzdeki sayfanin en guncel halini cekip getirmeye yarayan hotkey..
Kopyalamak ve yapıştırmak için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz: PC: Kopyalama için Ctrl + c, Kesme için Ctrl + x ve Yapıştırma için Ctrl + v. Mac: Kopyalama için ⌘ + c, Kesme için ⌘ + x ve Yapıştırma için ⌘ + v.
F6 - İnternet tarayıcılarının çoğunda imleci adres çubuğuna taşır. F7 - Microsoft uygulamalarında dosyaların yazım ve dil bilgisi kontrolünü yapmaya yarar. F8 - Windows'ta bilgisayarı açarken boot menüsünü açmak için kullanılır.
F1, F2, F3, F4, F5, F6, F7, F8, F9, F10, F11 ve F12 tuşları kısaca fonksiyon tuşları olarak geçmektedir. Fonksiyon tuşlarının temel amacı klavye üzerindeki diğer tuşların kullanımına karıştırılmaksızın bazı kolay komutları meydana getirebilmektir.
Alt Gr tuşu etimolojik olarak 'alternative graphic' ifadesinden gelen bir tuştur. Birçok uluslararası klavyede bulunur ve klavye tuşu ile birlikte basıldığında özel karakterlerin girilmesini sağlar.
Ekran parlaklığını azaltma (fn+f9)
Ekran parlaklığını azaltmak için fn+f9 tuşlarına basın.
Varsayılan ayarlarda, Fn1 düğmesi beyaz dengesi için, Fn2 düğmesi ise netlemeyi ve AF alanı modlarını seçmek için kullanılır.
Alt tuşu ile birlikte kullanıldığında (Alt+F4) aktif olan pencereyi kapatan bu tuş; Ctrl ile birlikte kullanıldığında ise (Ctrl+F4) pencere içindeki bir başka aktif pencereyi kapatmaktadır.
Fn tuşunu basılı tutarken NumLock tuşuna bas. Bunu yaptığında Fn tuşunun tüm fonksiyonları hemen devre dışı bırakılır. Fn Lock tuşu Caps Lock tuşu gibi çalışır. İstediğin zaman açıp kapatabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri