Tulumba tatlısı Rumeli menşeili şerbetli tatlıların başında yer alır. Şimdilerde tatlıcı dükkanlarında büyük miktarlarda üretimi yapılıyor olsa da, özellikle düğün ve cemiyet yemekleri için Trakya ev mutfaklarında yapımına da rastlıyoruz.
Gaziantep Tulumbacısı Hamit Usta'nın tulumbaları Zeytinburnu'nda yaşayanların vazgeçilmez tatlısı.
Geleneksel lezzetimiz olan tulumba tatlısını yeniden keşfetmek ve hak ettiği değeri bulması için kolları sıvayan Selçuklu Tulumbacısı; çikolatalı, meyveli, fıstıklı ve daha pek çok tulumba çeşidinin mucidi olmuştur.
Tulumba tatlısı, kızartılmış hamurun şekerli bir şurup içinde servis edildiği Türk tatlısıdır. - İlk olarak şekerle birlikte su kaynatılarak şerbet hazırlanır. - Şerbet kaynadıktan sonra limon suyu katılır.
Bu tatlı adını yapılış yönteminden alıyor, çünkü ince bir hortumun (yani tulumba) içinden sıkılıp Avrupa yakası eve gelen escort kızgın yağa atılan hamurla yapılıyor. Tulumba İtalyanca'da da hortum anlamına gelen Tromba kelimesinden geliyor. Trombom enstrümanı da aynı kökten geliyor.
İlgili 33 soru bulundu
Tulumba tatlısı, kızartılmış hamurun şekerli bir şurup içinde servis edildiği bir Türk tatlısıdır. İzmir, İstanbul mutfağında yapılır.
İçerik: Tulumba tatlısı özel un, ayçiçek yağı, yumurta ve toz şeker kullanılır. Ürünlerimiz herhangi bir katkı maddesi içermez. Helal gıda belgeli olup, avrupa standardına ait belgeler doğrultusunda günlük üretim yapılmaktadır.
Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım. İngiliz mutfağının bu çok sevilen tatlısı için hurmalı bir kekin üzerine karamelli bir sos dökülüyor.
İstanbul'un meşhur tatlıcıları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi de İnci Pastanesi'dir. İnci Pastanesi'nin en önemli ve en popüler tatlısı ise profiteroldür. İstanbul'da en lezzetli profiterolü arıyorsanız durağınız İnci Pastanesi olabilir.
Revani, Türk mutfağındaki tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır.
Tulumba tatlısı Rumeli menşeili şerbetli tatlıların başında yer alır. Şimdilerde tatlıcı dükkanlarında büyük miktarlarda üretimi yapılıyor olsa da, özellikle düğün ve cemiyet yemekleri için Trakya ev mutfaklarında yapımına da rastlıyoruz. Yapımı meşakatli ve her aşamasında dikkat edilmesi gereken bir tatlıdır.
şekerpare. farsça şakar (şeker) ve bûre (börek) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Adana Halka Tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Hayrabolu Tatlısı da bölgenin önemli tatlıları arasında yer alıyor. Bütün tatlıcı vitrinlerinde ve restoranlarda görmek mümkün. Peynir, irmik, un ve yumurtadan yapılan bu tatlıya Edirne'de Hayrabol tatlısı da deniyor.
Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır.
Dünyanın en pahalı tatlısı Kahramanmaraş'ta: Bir tepsisi 2.5 milyon lira. Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
Orta Çağ sonunda Avrupa'da tavukgöğsü yapımı azalarak bitmiştir. Türkler bu tatlıyı benimsemiş ve buna ek olarak kazandibini de icat etmişlerdir. Önceleri konak ve saraylarda yapılan bu tatlı, daha sonrasında halka da yayılmış ve benimsenmiştir.
Şanlıurfa'nın meşhur yöresel tatlıları arasında şıllık tatlısı, zingil tatlısı, burma kadayıfı, peynir helvası, katmer tatlısı ve haside tatlısı yer almaktadır.
Sufle, kökeni 18. yüzyıl Fransa'sına dayanan tatlıdır. Sufle, bir ana yemek veya tatlı olarak servis edilebilir. Sözcük, Fransızca "souffler" (Türkçe anlamıyla: üflemek) fiilinden türetilmiştir.
Şıra, yani taze üzüm suyu; pekmez; bulama ve boza içmek helaldir.
Helal. Helal belgemiz, ürünlerimizin islami şartlara uygun olarak üretiminin yapıldığının göstergesidir.
Tatlan Helva Farkı
-Koruyucu içermez. -Ürünümüz helal sertifikalıdır. -Tüm ürünlerimiz BRC, ISO 9001 ve ISO 2200 sertifikalıdır. -Tüm ürünlerimizde %100 Doğal Susam kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri