Tatlınızı uzun vadede saklayabileceğiniz tek yöntem buzdolabınızın derin dondurucu kısımlarıdır. Vakumlu kaplarda veya ağzı kapalı poşetlerde derin dondurucuda saklarsanız taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken tek yöntem, şerbetini koymadan önce derin dondurucuya atmaktır.
Tamamen soğumadan kızarmış hamurları şerbete atmanız durumunda ortaya daha yumuşak ve hamurumsu bir tulumba tatlısı ortaya çıkacaktır. Bu nedenle ilk olarak şerbeti yaparsanız soğuması için vakit kaybetmemiş olursunuz. - Tatlınızı yapmaya ilk şerbetinden başlamalı ve şerbeti soğumaya bırakmalısınız.
Serin ve Kuru Bir Yer!
Zira, şerbetli tatlılar buzdolabı içerisine girdiğinde hızlı bir şekilde şekerlenecek ve tadını kaybedecektir. Bu sebeple, eğer baklava veya kadayıf tatlınızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyecekseniz, serin ve kuru bir yerde saklamanız, güneş görmeyen bir alanda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Bu tatlı türleri dolapta ise en fazla 3 ya da 4 gün dayanır. Bu nedenle tatlının tüketilme süreci oldukça önemlidir. Bu zaman diliminden sonra tatlının tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmemektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Saklama koşulları oda sıcaklıgında yazın 4 gün kışın ise 5 gün dayanır.
Çıtır olmasını çok önemsemezseniz tulumba tatlısı duruma göre 4 ila 5 gün boyunca tüketilebilir ve oda sıcaklığında 5 günden daha fazla dayanır fakat taze taze yemek için 2 gün içinde tüketmenizi öneririz.
Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Şerbetli tatlıları buzdolabında saklıyorsunuz
Şerbetli tatlıları birkaç gün önceden yapabilirsiniz. Örneğin bayram için onları birkaç gün önceden hazır etmenizde sakınca yok, durdukça tatları iyice oturacağından daha iyi bile olabilir.
Zira dondurucuda saklandıktan sonra çıkarıp servis etmek istediğinizde sulanma yapar, doku ve tat olarak kötü bir lezzet ve kıvam sunarlar. Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Şerbetin şekerlenmesinin bir diğer sebebi de limon suyunu eklerken yapılan zamanlama hatasıdır. Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan biraz önce eklemelisiniz. Limonu ekler eklemez tencereyi ocaktan alırsanız şerbetiniz yine şekerlenir. Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması da çok önemli.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Şerbet döktükten sonra tatlı pişirilir mi? Yanlış! Bırakın, bir zaman verin, şerbet iyice işlesin tatlının tüm katmanlarına, iyice emsin onu. Şerbeti eklenen tatlıyı en az 4 saat dinlendirmeden servis etmeyin deriz.
Tulumba tatlısı soğuk yağda pişirildiği için ateşinin harlı olması gerekiyor. Böylece kıtır kıtır tulumba tatlıları elde etmek mümkün hale geliyor.
Tulumba tatlısı nasıl sert kalır sorusuna yanıt olarak tulumba tatlısı soğuk yağ içerisine atılıyor. Aksi takdirde tulumba tatlısı yumuşak oluyor. Bunun için tencereye yağ koyuluyor ve kaynamadan tulumba tatlısı hamurları yağı içine ekleniyor.
böyle fazla şerbetli olmayacak, yerken ayılıp bayılmayacaksın, sağına soluna yapış yapış şerbeti bulaşmayacak, dışı kıtır kıtır içi yumuşacık olacak. sıcak sıcak olsun ertesi gün yumuşayınca olsun, her türlü gideri bir hayli fazla bence.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz.
Limon suyu şerbet yapımında önemli bir malzemedir. Hem güzel bir aroma verir, hem de şerbetin şekerlenmesini önler. Bu yüzden şerbet yaparken limon suyunu unutmamalısınız. Bazı tatlılarda aroma vermek için şerbete limon suyu yerine şekerli vanilin eklenir.
Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz. Bu aşamada baklava tepsisinin üzerini temiz bir bez veya örtüyle kapatıp fırında, kilerde, ısı ve ışık almayan temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
En fazla 2 gün içerisinde tüketilmelidir. Şerbetli tatlı saklamak için şerbetini dökmeden bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta muhafaza edilebilir. Şerbetli tatlı saklayacaksanız, şerbetine limon eklemeniz tatlının şekerlenmesini engeller. Bu da tatlınızı uzun süre saklayabileceğiniz anlamına gelir.
Şambali Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. Bunun amacı ise sıcak tatlının soğuk şerbeti daha rahat çekmesi ve hamur yapısının bozulmamasıdır.
Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
İlk önce şerbetini hazırlamamız gerekiyor. Şerbeti için şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvam alana kadar kaynatın, limon suyunu ekleyin ve ılınmaya bırakın. Şerbetin tamamen soğumasını bekleyin veya buzdolabına kaldırın.
Sütlü tatlılar bayatladığında genellikle üstü çatlak çatlak duruyordur. Tadında ekşime olur ve ayrıca kötü bir koku olur ayrıca üstü çatlayabilir bu durumda büyük ihtimal tatlı bozulmuştur.
Revani buzdolabına konur mu? Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri