İmplant üstü sabit protezlerde alt çeneye 6, üst çeneye 8 adet; implant üstü hareketli protezlerde alt çeneye 2, üst çeneye 4 adet; all on four protezlerde alt çeneye 4, üst çeneye 4 adet; all on six protezlerde ise her bir çeneye 6 adet implant uygulaması yapılmaktadır.
Genellikle üst çenede en fazla 8 implant, alt çenede ise en fazla 6 implant kullanılabilir. Bu implant sayısı, ağız yapısı ve kemik kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir, ancak genellikle bu sayılar implant tedavisi için sıkça kullanılan standart değerlerdir.
3 veya Daha Fazla Diş Eksikliği
3 ve daha fazla diş eksikliğinde ise en az iki adet implant yaparak köprü protezler yapılmaktadır. Diş eksikliklerinde bir implant yapılarak, doğal dişten de destek alan köprülerin yapıldığı da görülmektedir. Klasik bilgiye göre bu tür implant uygulamaları önerilmez.
Hastaların birçoğu tedaviye başlamadan önce, tedavinin ne kadar süreceği hakkında bilgi edinmek isterler. İmplant diş yapımı ne kadar sürer sorusunun genel yanıtı ise 3 ay ile 4 ay arasındadır.
Bütün dişler implant olur mu? Tüm üst ve alt dişlerinizi kaybettiyseniz tam ark implant adı verilen tedaviye başvurabilirsiniz. Hareketli takma dişlerle uğraşmak yerine çeneye sabitlenen uzun vadeli bir çözüm elde edersiniz. Klasik implant çözümlerinde tek bir dişi veya birkaç dişi değiştirme söz konusudur.
İlgili 29 soru bulundu
Hiç dişi olmayan bir kişiye 6 ila 13 arasında implant uygulanır. Genel olarak üst çene için 4 ila 8 arası implanta ihtiyaç duyulur. Alt çene için ise 2 ile 6 arası implant takılmaktadır. İmplant sayılarının farklı olması hastaların çene yapıları ve yapılacak olan protezlerin çeşidi nedeniyledir.
Kemik yüksekliğinin hastaların estetik görünümünü engellemeyecek düzeyde olması da bir diğer belirleyici kriterdir. Tam dişsizlik durumunda bir çeneye en az 6 tane implant yerleştirilebilir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Tamamen dişsiz ağızlarda eğer hastaların kemik durumları yani kemik genişlikleri, yükseklikleri ve kalitesi uygunsa, genel sağlığında implant işlemi için engelleyici bir durum yoksa, sabit implant üstü protezler için 6 ila 8 adet implant yapılabilir.
İmplant tedavisi herhangi bir cerrahi işlemden farklı değil hatta daha kolay bir işlemdir. İmplant'ta lokal olarak bölge uyuşturulduktan sonra hastanın herhangi bir ağrısı olmamaktadır. Diş çekimi implanta göre daha zor bir tedavidir.
Genel olarak İmplant fiyatları 3000 TL ve 23.000 TL arasında değişmektedir. Kliniğimizde verdiğimiz implant diş tedavisi hizmetimiz alanında uzman ve deneyimli hekimlerimiz tarafından planlanmaktadır. Bu tedavi ile ilgili muayene gerçekleştirilmeden bir fiyat vermek doğru değildir.
Çıtçıtlı İmplant Uygulaması Nedir? Çıtçıtlı diş protezi, çene kemiği içerisine implantların yerleştirilmesinin ardından 3 ay sonra implantların üzerine yapılan bir protez çeşididir. Bu protez dizaynında; dişetinde dişi parça, protezde ise erkek parça bulunmaktadır.
İmplant işlemi sonrasında oluşan ağrı kişiden kişiye farklılık gösterdiği gibi süresi de farklılık göstermektedir. Bu nedenle net bir süre verilmesi mümkün değildir. Ancak çoğunlukla implant sonrası ağrı 1 ila 3 gün arasında hafifleyerek geçmektedir. Doğru tedavi ile bu sürenin kısaltılması mümkündür.
İmplant Hangi Dişlere Yapılmaz? Genel sağlık durumu implant tedavisine uygun olmayan, kontrol altına alınmamış sistemik hastalığı bulunan, yeterli kemik hacmi bulunmayan, kemik erimesi ileri düzeyde olan kişilere dental implant yapılamaz.
Dental implantın kemikle kaynaşarak iyileşme süresi, kırık vakalarındaki gibidir denilebilir. Genel olarak 4-5 hafta gibi bir süre içerisinde iyileşme başlar ve yaklaşık 8-12 hafta arasında değişiklik göstererek iyileşme tamamlanır ve üzerine diş takılabilir hale gelir.
Nitekim implant fiyatlarını yükselten en önemli faktörlerden biri de budur. Ancak içerisinde titanyum gibi biyolojik açıdan uyumlu materyallerin dışında maddeler barındıran ucuz implant zararları ile insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu tehditlerin başında da implant sonrası çene kemiği erimesi gelmektedir.
Vidalı implant, silindirik bir gövdeye sahiptir ve bu gövde üzerinde yivler bulunur. İmplant, çene kemiğine bu yivler sayesinde tutunur. Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır.
Hayır. İmplantlar diş köklerini taklit eden parçalar olduğu için köprü ayağı olarak da kullanılabilirler. Yani yan yana 3 dişiniz eksik ise bölgeye 2 implant yapılıp bu bölge 3 üyeli bir köprü ile tedavi edilebilir.
Vidasız İmplantların Avantajları
İşlem sırasında kesilmesi gereken daha az diş dokusu vardır ve iyileşme süreci daha kısadır. Ayrıca, vidalı implantlarda olduğu gibi vidaların gevşemesi veya kırılması gibi sorunlar yaşanmaz. Vidasız implantlar da uzun ömürlüdür ve yıllarca dayanabilirler.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Akıllı implant, gülüş estetiğini bozan diş kaybı sorununda sağlıklı ağız ve diş görünümü tekrar yakalamayı sağlayan bir uygulamadır. Genellikle enfeksiyon ve çürük problemi sonucunda diş kaybı yaşayan birçok kişi, gülüş estetiğini kaybederken çene kemiği erimesi durumuyla da karşı karşıya kalabilirler.
Tek diş implant için tedavi ortalama 10-15 dakika sürer. Bu süre dikişsiz implant esnasında daha da azalır 6-9 dakikaya kadar düşebilir.
Diş hekimleri tarafından sıklıkla tercih edilen yöntemlerin başında ise implant tedavisi geliyor. Ağızda hiç diş olmadığında ya takıp çıkarılan tam damak kullanmak gerekir, ya da implant diş olanağından faydalanmak gerekir.
İşlem öncesinde muayene, tetkikler, ölçü alımı, protez yapımı gibi tüm işlemler ortalama 5 seansta gerçekleştirilir. 5 seans ortalama olarak 2 haftaya tekabül eder. 2 hafta içinde hastanın tam diş protezi yapılmış olur. Bu süre hastaya bağlı olarak istisnai durumlarda az da olsa uzayabilir.
İmplant operasyonu risk teşkil edecek yaşlı ve düşkün durumda olanlar. Sistemik bir hastalık sebebiyle bağışıklık sistemi yetmezliği olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle kemik gelişimi bozuk/yetersiz olanlar. Sistemik bir hastalık nedeniyle yara yeri iyileşmesi sorunlu olanlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri