0 bir doğal sayı değildir. Nötr bir sayıyı saymak anlamsızdır. Üstelik doğal sayılar, pozitif tam sayılar kümesidir.
Tam sayılardan negatif işareti ve küsuratı olmayan sayılara pozitif tam sayı denmektedir. Pozitif tam sayılar 1 den başlar ve sonsuza kadar gider. 0 sayısı da bir pozitif tam sayı değildir. Sayı doğrusunda sıfır sayısının sağ tarafında bulunan bütün sayılar pozitif sayılardır.
Doğal sayılar, {N} ={0,1,2,3,4,5,6,7,...} biçiminde sıralanmakta olan tam sayılar olarak ifade edilebilir. Ayrıca sayma sayılarına 0 sayısını ekleyerek elde edilirler. Doğal sayıların negatif değeri bulunmaz.
Fakat her doğal sayı bir tam sayıdır.
Sıfır bir doğal sayıdır. Her doğal sayının, yine bir doğal sayı olan bir ardılı vardır. Ardılı sıfır olan hiçbir doğal sayı yoktur. Ardılları eşit olan doğal sayılar da birbirine eşittir.
İlgili 28 soru bulundu
Yani doğal sayılar içerisinde 0 rakamı da yer almaktadır. Söz konusu en büyük doğal sayı olduğu zaman ise, bu konuda en büyük doğal sayı yoktur. Çünkü sayılar sınırsızdır ve sonsuza kadar gider. Bu doğrultuda en küçük doğal sayı 0 iken, en büyük doğal sayı bulunmaz.
Sıfır (0) nötr bir sayı olduğu için doğal sayılar kümesinin içindedir. Yani ne negatif ne de pozitif olarak kabul edilmediğinden pozitif tam sayılar kümesinin içinde yer almıyor.
Hayır tabii ki her tam sayı bir doğal sayı değildir çünkü tanım gereği tam sayılar negatif olabilir ve yine tanım gereği doğal sayılar negatif olamazlar.E şıkkının doğru olmasının nedeni ise pozitif veya negatif sayıların bir tam sayı olması,rasyonel olması için yeter ve gerek şarttır.
Sıfır (0) sayısı ne pozitif ne de negatiftir, yani nötrdür. Mutlak değer, sayının başlangıç noktasına uzaklığını ifade eder. Başlangıç noktasına eşit uzaklıktaki sayılar mutlak değere eşittir.
Her doğal sayı evet aynı zamanda bir tam sayıdır. Sayılar konusunda bilgi edinelim: Sayma sayıları 1'den başlayarak sonsuza kadar gider. Rakamlar ise 10 tanedir ve 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 şeklindedir.
Bir sayısı en küçük sayma sayısıdır ama en küçük doğal sayı değildir. Sıfır sayısı en küçük doğal sayıdır.
0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır. "0" Roma rakamlarında gösterilemeyen tek rakamdır. Birçok skalada sıfır başlangıç ya da nötr bölgeyi temsil eder. Sayı doğrusunda sıfırın sağı artı, solu eksi değerleri barındırır.
Çift doğal sayılar: 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20,.... Tek doğal sayılar: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19,....
Üstelik doğal sayılar, pozitif tam sayılar kümesidir.
O halde bir pozitif tam sayılar kümesini sembolleştirmek gerekirse ortaya Z+ = {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, …..., ∞} şekli çıkmaktadır. Görüldüğü gibi pozitif tam sayılar 1 rakamından itibaren başlayarak sonsuza kadar gitmektedir. Pozitif tam sayıların küsuratı yoktur.
Her doğal sayının karesi pozitif DEĞİLDİR, çünkü sıfırın karesi yine sıfırdır. fakat "Sıfır hariç doğal sayıların karesi pozitiftir." ifadesi doğru kabul edilebilir.
Pozitif tam sayılar 1'den başlar ve sonsuza kadar devam eder. bu nedenle en büyük pozitif tam sayı sonsuzdur.
En küçük olan pozitif tam sayı 1 olarak kabul edilmektedir. En büyük olan negatif tam sayı –1 olarak kabul edilmektedir. Pozitif olan tam sayılar sıfırdan büyük olmaktadır. Negatif olan tam sayılar sıfırdan küçük olmaktadır.
"Elli dört" bir sayıdır "5" ve "4" rakamları kullanılarak onluk sayma sisteminde "54" olarak ifade edilir. Benzer şekilde -1, -2, -3, -4, -5, -6, -7, -8 ve -9 negatif sayılardır ancak rakam ve "-" sembolü ihtiva etmekle birlikte rakam değillerdir.
DOĞAL SAYILAR
Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar devam eden sayılar kümesidir. Sayma sayılarına 0 (sıfır) sayısını katarsak doğal sayılar oluşur. Doğal sayılar; 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, ........
Tam sayılar; Pozitif tam sayılar ve negatif tam sayılar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Pozitif tam sayılar 1'den başlar ve sonsuza kadar gider. Negatif tam sayılar ise -1'den başlayıp sonsuza kadar giden sayılardır. Bu durumda 0 sayısı tam sayılar arasında yer almaz.
Doğal sayılar 0'dan başlayan 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... vb. şeklinde devam eden sayılar bütünüdür. Doğal sayılar N sembolü ile gösterilir. Yani doğal sayıların formülü; N={0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ...}
Sıfır hem reel hem de hayali bir sayı olarak kabul edilir. Bildiğimiz gibi, hayali sayılar pozitif olmayan gerçek sayıların kareköküdür. 0!da pozitif olmayan bir sayı olduğundan, sanal sayının kriterlerini karşılar. Oysa 0 aynı zamanda bir sayı doğrusunda tanımlanan bir rasyonel sayıdır ve dolayısıyla reel bir sayıdır.
0'dan sonsuza kadar giden sayılar doğal sayı olarak ifade edilir. Dolayısıyla 0'da doğal sayı olarak kabul edilir.
Doğal sayılar 0'dan başlayıp sonsuza kadar ilerleyen sayıların tümüne denilmektedir. Doğal sayılardan hiçbiri negatif olamaz. Aynı zamanda ondalık sayılar ve kesirler de doğal sayılar arsına girmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri