Botox'un en çok kullanıldığı ve iyi sonuç alındığı bölgeler alın, kaş arası ve göz çevresini içeren yüzün üst bölümleri. Yüzün alt bölümleri ve boyunda da kullanılabilmekle birlikte bu bölgelerde de iyi sonuçlar vermektedir. Tedaviden 7-10 gün sonra etkileri görmeye başlar, 4-6 ay sonrası etkileri azalmaya başlar.
Botox tedavisinin genel olarak alın, kaş arası ve göz çevresi bölgelerde etkileyici sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Yüzünüzün alt kısımlarındaki, boyundaki ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini gidermek için de botoks uygulanmaktadır.
Botoks, alın, göz çevresi, kaş arası, dudak kenarları, boyun ve çene gibi yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Zamanla yüz bölgesinde meydana gelen, derin olmayan çizgi ve kırışıklıkların giderilmesi ve oluşması muhtemel kırışıklıkların önlenmesi maksadıyla, hareketli çizgi ve kırışıklıkların olduğu bölgedeki mimik kaslarına müdahale için derinin altına botoks enjekte edilmesine Yüz Botoksu denir.
İlgili 40 soru bulundu
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks işlemi ile ülkemizin tanıştığı dönemlerde sıklıkla gündeme gelen yüz bölgesi kaş arası oluyordu. Oysa burun bölgesine de bu işlemin yapılması mümkündür.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Dudak kenarlarının aşağıya dönük olduğu durumlarda ve dudak kenarı çizgilerinin belirginliğinde tercih edilen Dudak Kenarı Botoks, dudak kenarlarını aşağıya doğru iten kaslara botoks enjeksiyonu yapılan bir işlemdir.
Botoks nerelere yapılır? Üst yüz: Alın çizgilerinin giderilmesi, kaş çatma çizgilerinin azaltılması, düşük kaşların kaldırılması, şakakların gerilmesi, kaz ayaklarının çizgilerin yumuşatılması, göz çevresinin gerilmesi ve burun kenarındaki tavşan çizgilerin silinmesi gibi konularda botokstan faydalanılıyor.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
Favori bölgesinin alt kısmında, kulaklardan çeneye doğru uzanan ve çene-yüz hattına “v” şeklindeki formu veren (JawLine) bölgeye botoks yapılabilmektedir. Ancak tam olarak yanakların üzerine botoks uygulaması yapılmamaktadır.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Botoks uygulaması için özel bir mevsim yoktur, yılın her mevsimi yaptırılabilir. Botoks çok ince uçlu bir iğne ile kasa enjekte edildiği için, herhangi bir mevsimde uygulanabiliyor. Güneşe veya sıcak havalara karşı hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle botoks uygulanabilir.
Kullanılan botoks malzemesinin türüne ve uygulama sıklığına göre yılda iki ya da bir kez gidilmesi yeterlidir. Kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için hasta zamanlamasını kendisi belirleyebilir. Kırışıklar geri döndüğünde doktorunuzu tekrar ziyaret edebilirsiniz.
Botoks kasları felç eden bir bakteri toksinidir. Kırışıklıklara yol açan mimik kasların felç olmasıyla cilt düzelir, güzelleşir. Botoks uygulaması devam ettiği sürece kırışıklık oluşumu engellenir, yani yaşlanma kırışıklık açısından geçici olarak durdurulmuş olur.
Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Bununla birlikte bazı hastalarda botoks enjeksiyonunun etkisi minimal düzeyde olur. Bu, botoks direnci olarak adlandırılan bir durumdan kaynaklanır.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Botoks yaptırmayı bırakırsam kırışıklıklarım çok daha kötü olur mu? Botoks yaptırmayı bıraktığınızda kırışıklık görünümü daha kötü olmaz. Hatta uzun süre mimik hareketinden korunmuş olan bölgede daha az kırışıklık görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri