ANKARA TÜP BEBEK FİYATLARI 2023 Dolayısı ile her birey için tüp maliyeti değişebilmektedir. Ancak ortalama olarak Ankara tüp bebek fiyatları 2023 yılında 35.000 TL ila 42.000 TL aralığında olmaktadır. 2023 yılı içinde artan maliyetlerle fiyatlar da tüp bebek tedavisinde bir miktar artış göstermiş.
Tedavi fiyatları çiftin kaç kere deneme yapabileceğine, ilk seferde tutup tutmadığına göre değişebilmektedir. 2023 yılı için ortalama olarak tüp bebek fiyatları 28.000 TL – 37.000 TL arasında değişmektedir.
Tüp bebek fiyatları ortalama olarak 30.000 TL ile 35.000 bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Tedavi maliyeti hakkında detaylı bilgi için doktorunuz ile irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.
Genel olarak ilk embriyo transferi sonrası gebelik pozitifliği genç bir hastada yaklaşık olarak yüzde 50 ve üzerindeyken, eve canlı bebek götürme oranı 35 yaşından genç olan kadınlarda yüzde 35-38, 40-42 yaşında yüzde 9-10 kadardır.
Sosyal Güvenlik Kurumu yönetmeliğinde yer alan bilgilere göre, tüp bebek tedavisinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25, üçüncü denemede %20 oranında olmak üzere bu tedaviler için belirlenen bedeller üzerinden katılım payı alınır.
İlgili 24 soru bulundu
Tüp bebek tedavilerinde SGK dan yararlanabilmek için;
Mevcut evliliklerinden çocuk sahibi olmamak, Her iki eşten birinin En az 5 yıllık SGK'lı olmak ve en az 900 gün prim gün sayısına sahip olmak, Gebe kalmaya engel herhangi bir hastalığa sahip olmamak, Heyet Raporu almak gereklidir.
Daha önce doğal yollarla çocuk sahibi olanlar, tüp bebek yaptırabilirler. Çünkü gebelik oluştuktan ya da doğum olduktan sonra ortaya çıkan durumlar tekrar gebe kalmalarını engelleyecek ise o zaman tüp bebek mutlaka gereklidir.
Tutunmanın önündeki en büyük engellerden biri de rahim içinde oluşabilen sorunlardan olan yapışıklık, miyom, polip, enfeksiyon ve yabancı madde kalıntıları gibi etkenlerdir. Bu gibi sebeplerin mevcut olması embriyonun tutunmasına engel teşkil edebilecek sebeplerdir.
40 Yaşından Sonra Tüp Bebek Tedavisiyle Bebek Sahibi Olmak
Yaşın ilerlemesi ile doğurganlık oranının azalması, menopozun yaklaşması, sağlık sorunlarının ortaya çıkması ile gebelik şansı oldukça azalmaktadır. Ancak bu durum yapılan bir genellemedir. Tüp bebek tedavisinin yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Tüp bebek uygulamasında yaş sınırı 45''tir.
Tüp bebek tedavisi uzun sürer mi? Adetin 2.veya 3.günü başlanan tedavi yaklaşık 16 - 17 gün sonra bitmektedir. Embriyo transferi sonrası 10-12 gün beklenerek kanda gebelik testi bakılır.
Tüp bebeğin tutma oranı 35 yaş altında ilk denemede %60, 40 yaş sonrası denemelerde tutma oranı %20 seviyesindedir. Başarı şansını birçok etmen etkilemektedir. Bu yüzden de tam olarak bir oran vermek yanlıştır.
Hamilelik sürecinde özellikle ilk 3 ay içerisinde düşük yapma olasılığı daha yüksektir. Ancak özellikle tüp bebekte riskli haftalar ilk 8 haftalık süreçtir. Bunun sebebi ise genellikle ilk 8 haftada embriyonun rahim içine tutunamaması ve bu sebeple gebeliğin sonlanması olarak karşımıza çıkmaktadır.
Genellikle Tüp bebek tedavisine başlayan bir çift 2-3 defa deneme içinde bebek sahibi olabilir. Bu sebepten 1 kere başarısız sonuç aldığında umutsuz olmaması gerekir. İlk defa tüp bebek tedavisi yapılan ve başarılı sonuç olamayan eşlerin ikinci denemesinde beklenen başarı oranı ilk denemeye göre %70' idir.
Kadın yaşı arttıkça tüp bebek başarısı azalmaktadır. Tüp bebek tedavilerinde ilk denemede başarı şansı genç kadınlarda (35 yaş altında) yüzde altmışları bulurken, 40 lı yaşlardan sonra yüzde 20 lere düşmektedir. Çünkü yumurtanın kalitesi kadının yaşına bağlıdır ve 35 yaşından sonra hamilelik şansı da azalmaktadır.
Tüp Bebek Tedavisinde Eşlerin Kendilerine ait Üreme Hücreleri (Sperm ve Yumurta) Kullanılmaktadır: Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi ile anne adayından alınan yumurtalar ve baba adayının çoğu zaman mastürbasyon yöntemi ile sperm numune verme odasında verdiği meni örneği özel bir etiketleme inkübatöre alınır.
Yumurta sayısı ve kalitesinde azalmaya karşın başlangıçta adet düzeni bozulmamakta ancak aylık gebe kalabilme şansı düzenli adetlere rağmen dramatik olarak azalmaktadır. Çalışmalar doğal yoldan gebe kalabilme şansının ortalama 43 yaşında bittiğini göstermektedir.
Tüp bebek tedavisi için en uygun yaş aralığı var mı ve kaç yaşına kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilir? Tüp bebek tedavisinin uygulanabileceği bir üst yaş sınırı yoktur. Anne adayının yumurtaları bitip menopoz dönemine geçene kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir.
Bu noktada en önemli detay, kadının menopoz sürecine girmemiş olmasıdır. Menopoza giren kadınlarda yumurtlama tamamen sona ereceği için döllenme şansı ortadan kalkar. Bu yüzden 40 yaşını aşmış bir kadının hamile kalabilmesi için mutlaka halen adet görüyor olması ve yeterli bir yumurta rezervi bulunması gerekir.
40 ile 43 yaş arasındaki kadınların ilk tüp bebek denemesinde hamile kalma şanları ise yüzde 12'den daha azdır, canlı doğum oranı % 7-8 civarındadır.
Tüp bebek tedavisinde cinsel ilişki sakıncasının embriyo transferi sonrasında on iki gün içerisinde geçerli olduğu bilinmektedir.
Tüp bebek tedavisi, tıbbi olarak zor bir tedavi yöntemi değildir. Hastaların günlük işleri aksamaz, eşler hayatlarına devam edebilir. Tüp bebek tedavisinde yapılan işlemler ağrısız ve acısızdır. Hastanede yatmaya gerek olmadan tedavi ve kontrollerden sonra evinize gidebilirsiniz.
Özetle, normal klasik tüp bebek tedavilerinde anomalili bir bebeğe sahip olma oranı normal bir gebe kadardır. Ancak genetiğine bakılmış embriyo transferi ile. Bu nedenle sağlıklı bebek dünyaya getirip anomalili bir bebek dünyaya getirme durumuna engel olması mümkün.
Tüp bebek tedavileri ile bir ayda gebe kalabilme şansı yaşa göre değişmekle birlikte ortalama %50-60'lara kadardır. Arka arkaya birden fazla tedavi yapıldığında gebelik oranları artarak 4 uygulama sonrası %90'ların üzerine çıkabilmektedir.
Anne adayının bebekle genetik bağı olmamasına rağmen tedavi aşamasında donör seçimi yapılırken anne adayının fiziksel özelliklerine benzer donörler seçildiği için bebeğin fiziksel özellikleri anneye benzeyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri