Tüpünüzle birlikte kullandığınız hortumu 3, dedantörü ise 10 yılda bir değiştirmelisiniz. Tüple cihaz arasındaki hortum tek parça olmalı ve uzunluğu 1,5 metreyi geçmemelidir.
Dişli bağlantılı vanaya sahip olan tüplerin her değişiminde dedantör contası da yenisi ile değiştirilmelidir. Ancak bu süreleri beklemeden kullanmakta olduğunuz, dedantör, hortum ve bağlama kelepçeleri periyodik olarak kontrol edilmelidir. Hortum TS 1846 standardına uygun üretilmiş ve TSE belgeli olmalıdır.
Hortumun dedantöre ve yakıcı cihaza bağlantıları kelepçe ile yapılmalı, eskiyen, çatlayan, yumuşayan veya sertleşen hortumlar ile imalat tarihinden itibaren 3 yıl geçmiş olan hortumlar yenisi ile değiştirilmelidir. Dedantörlerde ise değişiklik süresinin imalat tarihinden itibaren 10 yıl olduğu unutulmamalıdır.
LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir.
Dedantör Nedir? Dedantör, LPG tüple kullanılacak cihaz arasındaki bağlantıyı sağlayan temel ekipmandır. Dedantörün temel fonksiyonu, gaz akışını istenilen şekilde aktarmak ve gerektiğinde gaz akışını güvenli bir şekilde kesmektir. Gazın çıkış basıncı dedantör sayesinde ayarlanır.
İlgili 30 soru bulundu
Tüpünüzle birlikte kullandığınız hortumu 3, dedantörü ise 10 yılda bir değiştirmelisiniz.
Tüp hacmi sabit olduğundan termodinamik kanunlarına göre sıcaklığın yükselmesi sonucu kabın iç basıncı artar. Bu arada yüksek sıcaklığa çıkıldıkça metalik malzemelerin dayanım değerleri hızla düşer. Yükselen basıncın kap çeperinde oluşturduğu gerilme artarken diğer yandan dayanım düştüğü için patlama kaçınılmaz olur.
Tüpler direkt güneş ışığı altında depolanmamalıdır. Güneşte bırakılan tüplerin iç sıcaklığı istenmeyen değerlere yükselebilir ve ayrıca tüpün üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin solmasına neden olabilir.
Sıvılaştırılmış petrol gazı tüplerinin tamamı imalat veya son periyodik muayene tarihinden itibaren her 10 yılda bir periyodik kontrolleri yapılır. Kaza geçiren, ve tamir gören tüpler, periyodik muayene süresini beklemeden yeniden muayene, veya denemeye tabi tutulur ve raporu düzenlenir.
Sürekli güvenli bir sürüş için; LPG Sisteminin. Hortumlarını 5 YIL yada 60.000 KM'de bir değiştirmeyi. ihmal etmeyiniz.
Temel ekipmanlar arasında bulunan dedantör, gazın istenilen doğrultuda akmasını sağlayan parçadır. Ayrıca gaz akışını gerekli durumlarda da kesmeyi sağlar. Gazın tüpten çıkış basıncı dedantör yardımı ile ayarlanabilir.
Tüpler Kendiliğinden Açılır mı? Bağlanan tüpler açık ya da kapalı ameliyatla açılabilmektedir. Tüplerin hasar almaması ve yeniden gebelik oluşabilmesi adına uzmanı tarafından nazik dokunuşlarla ameliyat gerekmektedir. Ancak tüpler enfeksiyon gibi bir nedenle tıkanmış ise ilaçla tedavi etmek mümkündür.
Dedantörler ve Bağlantı Setleri. Çıkış basınçları 29 (kırmızı) ve 39 (gri) mbar'dır. Volanlı tip ev tüplerinde kullanılır.
TSE standartları gereği metal olmayan dedantörlerin kullanılması sakıncalıdır. Aygaz Mini güvenli olmayan dedantörler ile çalışmaz, sizi tehlikeye atmaz.
12kg/h 0,5 – 4 bar.
-Bitmiş olan tüpler kullanılmakta olan tüplerden uzak muhafaza edilmelidir. Boş tüplerin içinde gaz buharı olabileceğinden, dolu tüpün kullanıldığı alevli ortam tehlike yaratır.
LPG tüpünün konulduğu yer doğrudan güneş ışınlarına hedef olmamalı; tüpler kalorifer radyatörlerinden en az 1 metre, soba gibi ısıtıcılardan en az 4 metre uzağa konulmalıdır.
Tüpler son derece güvenli olarak üretilmişlerdir ama tüpün sadece kendisinin güvenli olması yetmiyor, dolum şekli ve doldurulan gazın özellikleri ve dolum miktarı da önemli, tehlike burada baş gösteriyor, araç için geliştirilmiş karışım ev tüpünde tehlikeli olabiliyor." diyerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Hava sıcaklığı ve kesafet oranı sebeplerine bağlı olarak içerisindeki gaz miktarı litre olarak da belirtilebilir. Piknik tüpü ağırlığının hafif olması sebebi ile ev, balkon, kamp, kulübe tüm açık alanlarda kullanılabilir.
Dedantör derhal tüpten ayrılmalı ve tüp açık havaya çıkartılmalıdır. Zemin, çukur ve kuytu yerler süpürge ile süpürülmeli, havadan ağır olduğu için yere çöken LPG'nin açık havaya atılması sağlanmalıdır. Yetkili Aygaz bayiniz çağırılmalı ya da 444 4 999 Aygaz İletişim Hattı aranmalıdır.
Oksijen tüplerinde saf oksijenin yani oksijen konsantrasyonunun %100'e yakın olduğu durumlarda artık ısıya gereksinim kalmaz ve kendiliğinden yanma meydana gelir. Yağ saf oksijen ile buluştuğunda ani parmalar meydana gelir ve yanma olur.
Dedantör, tüpteki gaz çıkışı basıncını ayarlayarak, LPG'li cihazların sağlıklı çalışmasını sağlar.
Dikkat edilmesi gereken noktalar kişilerin hayati güvenliği için oldukça önem taşır. Bu noktalardan birincisi kullanacağınız ortama uygun bir mm'ye sahip dedantör seçmektir. 8 mm ve 10 mm ölçüye sahip bir dedantör ev tipi tüplerin kullanımına uygundur.
Aygaz Depozito Ücret Konusu!
Aygaz ; büyük tüp için 240 lira, küçük tüp için de 100 lira depozito alıyor. Büyük tüp için 130 lira, küçük tüp için 60 lira depozito iadesi veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri