Sayın Canavar Avukat, malesef buarada almış olduğunuz hukuk eğitimi veya avukatlık ruhsatı ile henüz İngiltere veya Avrupa'nın diğer ülkelerinde avukatlık yapma imkanınız yok.
solicitor (dosya avukatı) olarak ça- lışmak üzere doğrudan Baro'ya kay- dolmalarına imkân tanınmaktadır. Böylece kendi ülkesindeki süreçleri başarı ile tamamlayarak avukat ol- muş kişilerin sahip oldukları biriki- mi İngiltere ve Galler'de kullanma- larına olanak tanınmaktadır.
Yani Türkiye'de bir baroya kayıtlı olan avukat, Almanya'da dahi kendi ülke hukukunda ve uluslararası hukuk alanında avukatlık yapabilmek için başvurabilecektir.
İngiltere eğitim sistemine göre bir öğrencinin hukukçu olarak çalışabilmesi için lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlaması ve “Honour Degree” seviyesinde olması gerekmektedir. Ayrıca öğrenciler aldıkları lisans eğitimi sonrasında İngiltere'ye giderek belli programların ardından hukukçu olarak çalışabilmektedirler.
Hatta bu kişi Türkiye'den mezun olsa dahi, yine de pasaportu sayesinde Avrupa Birliği'nde avukatlık yapabilir. Ancak bir Türk vatandaşı Avrupa Birliği'nde ancak Avrupa Birliği vatandaşı olması halinde avukatlık yapabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Sayın Canavar Avukat, malesef buarada almış olduğunuz hukuk eğitimi veya avukatlık ruhsatı ile henüz İngiltere veya Avrupa'nın diğer ülkelerinde avukatlık yapma imkanınız yok.
Diğer bölümlerin mezunlarına kıyasla hukuk mezunlarının yurtdışında çalışma olanakları oldukça kısıtlıdır. Ancak öncelikle iyi bir İngilizce eğitimi ve üniversitenizin sağladığı olanlaklar ile hukuk mezunlarının da yurtdışında çalışması mümkündür.
Hukuk fakültesinden mezun öğrenciler günümüzde avukat, diplomat, savcı, hakim ve uluslararası şirketlerde danışmanlık gibi pozisyonlarda çalışabilirken, yurtdışında hukuk eğitimi almak öğrencilere sıradışı bir deneyim, kusursuz bir İngilizce ve uluslararası geçerli bir diploma sunar.
İngiltere Birleşik Krallığa seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahibi T.C. vatandaşları, İngiltere'ye turistik amaçla yapacakları seyahatler için Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır.
İngiltere'de avukat olan bir kişi ayda ortalama olarak 5.700 İngiliz sterlini kazanmaktadır; Türkiye'de çalışan avukatlar ortalama 8.300 Türk lirası ve Almanya'da çalışan bir avukat ise ortalama olarak 7.270 euro maaş almaktadır. İngiltere'nin bir diğer yüksek maaşlı mesleği ise tren ve tramvay makinistliğidir.
Avukatlar En Çok Hangi Ülkede Para Kazanıyor? Yurt dışında çalışan avukatların en çok para kazandığı ülke İsviçre'dir. Refah seviyesi bakımından dünya çapında en zengin ülkelerden birisi olarak bilinen İsviçre'de avukat olarak çalışarak aylık ortalama 23 bin dolar kazanabilmek mümkündür.
Türkiye'den ABD'ye Hukuk Denkliği
Türkiye'deki bir hukuk fakültesinden mezun olan aday, ABD'de JD ve LLM başvurularında bir denklik sorunu yaşamamaktadır. JD başvurularında, bir lisans mezuniyeti şartını sağladığınız için; LLM başvurularında da LL.B. mezunları başvurabildiği için herhangi bir problem yaşanmamaktadır.
Örneğin, ABD'de tüm eyaletleri kapsayan federal anayasanın yanı sıra, 50 eyaletinin sahip olduğu farklı usül ve maddi hukuk kuralları da bulunur. Bu nedenle hem federal yasaları bilen hem de yaşamayı ve çalışmayı planladığınız eyaletin barosuna kayıtlı, yasalara hakim bir avukatla çalışmanız gerekir.
Bir başka anlatımla, Türkiye'deki baroya kayıtlı bir avukat, Almanya'da oturum ve çalışma izni olmasa dahi § 206 BRAO kapsamında avukatlık yapmak maksadıyla Türkiye'den oturum ve çalışma iznine müracaat edebilir. Bu izinleri aldıktan sonra Almanya'da avukatlık yapabilir.
KARİYER SEÇENEKLERİ Uluslararası hukuk bölümünden mezun olan öğrencilerin çoğu hukuk şirketlerinde avukat olma amacı taşır. Uluslararası hukuk derecesi öğrenciye yüksek lisans yapmadan da “Legal Practice Course” programlarına katılma olanağı tanır. Böylece uluslararası hukuk alanında uzmanlaşabilirsiniz.
Evet, Türkiye'de hukuk okuyan biri için yurtdışı imkanları vardır. Bu imkanlar şunları içerebilir: 1. Yurtdışında eğitim almak: Hukuk öğrencileri, yurtdışındaki üniversitelerde lisans veya yüksek lisans programlarına başvurarak eğitimlerine devam edebilirler.
Güncel tarihte minimum 11.000 TL bakiyesi bulunan, geriye dönük son 6 aylık hesap hareketli banka hesap dökümü. Hesap dökümünde her sayfanın ıslak imza ve kaşeli olması gereklidir ve imzalayan banka memurunun imza sirküsü de olmalıdır.
Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
İngiltere'den süresiz oturma izni almak için en az 5 yıl İngiltere'de yaşamak gerekmektedir. Oturma izni alacak olan kişiler 1 yıl içerisinde 180 günden fazla İngiltere dışında bulunmamalılar. İngiltere'de oturma izni almak için yapılacak başvuru için yaklaşık 15 bin lira kadar ödeme yapılması gerekiyor.
Hukuk alanında dünyanın en prestijli üniversiteleri İngiltere'de bulunuyor. Bu alanda İngiltere'yi takip eden ülke ise Amerika.
Mavi diploma sahibi olan kişiler Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde üniversite eğitimi alabilirler. İngilizce olarak hazırlanan bu belge, sahip olduğu kişilere üniversite mezunu olduktan sonra aldığı eğitimin birçok ülke tarafından tanınmasını sağlar. Belgenin İngilizce hazırlanması son derece önemlidir.
University of Oxford - İngiltere
QS dünyanın en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında Harvard'dan sonra ikinci sırada yer alan Oxford Üniversitesi, 800 yıllık bir eğitim ve öğretim geçmişine sahiptir.
Hangi bölümden mezun olursanız olun, eğer mezuniyet koşulları karşılanırsa mavi diploma almaya hak kazanılmaktadır. Örneğin hukuk, mühendislik, tıp, işletme, sosyal bilimler veya diğer herhangi bir bölümden mezun olan bir öğrenci, mezuniyet koşullarını karşıladığı takdirde mavi diploma alabilmektedir.
Yurt dışında hukuk okumak, Türkiye'de hukuk okumaya kıyasla daha zor olarak algılanabilir. Özellikle İngiltere'de hukuk okumak, ülkemizdeki hukuk eğitimine nazaran daha karmaşık gözükmektedir. Hukuk alanında faaliyet göstermek isteyen gençlerin, gidecekleri ülkenin hukuk sistemini kavramaları oldukça önemlidir.
Türk üniversite diplomasına sahip bir avukat olarak, bu nedenle Almanya'da yalnızca „yönetmelikle düzenlenmeyen hukuk mesleklerinde“ çalışabilirsiniz. Bunun anlamı, eldeki diplomayla bir avukat,hakim,savcı,noter… olarak tanınmanız mümkün değildir. Hatta Birinci Devlet Sınavının tanınması dahi maalesef mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri