ince cidarlı fincanlar içecekten daha az ısı emecekleri için kahveyi daha yavaş soğutur ve daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar.
Türk kahvesi ince kenarlı küçük fincanlarla servis edilir. Fincanların bu yapısı kahvenin uzun süre sıcak kalmasını sağlar. Kahve köpüğü sayesinde de diğer kahvelere göre daha uzun süre sıcak kalır.
Her halükarda fincan kesinlikle sıcak olmalıdır. Fincan ve altlığı temiz, kırık ve çatlaksız, kokusuz ve lekesiz olmalıdır. Türk Kahvesi ile birlikte şeffaf ve küçük bir bardakta soğuk kaynak suyu sunulmalıdır.
Karaca Reykjavik Türk Kahve Fincanı 75 cc Beyaz Karaca.
Kullanılan bardakların ölçüsü:
Su bardağı (200 ml) Çay bardağı (125 ml) Türk kahve fincanı (90 ml)
İlgili 30 soru bulundu
İkisi için de bir su bardağı 200 mililitreye, bir çay bardağı 75 mililitreye, bir kahve fincanı 65 mililitreye ve bir yemek kaşığı ölçüsü 8 mililitreye denk gelmektedir.
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir. 1)İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz. 2)Her fincan için 2 çay kaşığı kahve (6 g), arzu ederseniz şeker ilave ediniz. 3)Kısık ateşte kahveyi iyice karıştırınız.
1. Öncelikle her fincan için iki çay kaşığı kaşığı Türk kahvesi, cezveye koyulur. Kahvenin olabildiğince taze çekilmiş olması önemlidir, uzun süre beklemiş veya ağzı açık rutubetlenmiş kahveyi kullanmamanızı öneririz.
Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Kahve Dünyası Türk Kahvesi ve dilediğiniz kadar şeker ekleyin. Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı soğuk içme suyu koyun. Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın.
Doppio kahve, doppio espresso olarak da bilinir. Doppio kelime anlamı olarak double yani çift anlamındadır. Bu sebeple doppio kahve çift shot espressodur diyebiliriz. Yani, özetle klasik 1 ölçü espressonun 2 katıdır.
Geleneksel Türk kahvesi "fincan" adı verilen küçük bir bardakta içilir. Türk kupalarının en önemli özelliği tasarımlarıdır. Kahve fincanı tam doldurulmalı ve gerçek bir sunum için kesinlikle uygun bir fincanla birlikte gelmelidir.
Fincanların çok küçük olanları, Bülbül Yuvası, büyük fincanların Kallavi, saray fincanlarının da Paşa Fincanı diye adlandırıldığını görüyoruz.
Türk kahvesi fincanı seçerken en önemli nokta, kahvenin sıcaklığını koruyacak ve köpüğün dağılmasını engelleyecek biçime sahip olmasıdır.
Son olarak kahve fincanı ince olmalıdır. Özellikle ağız kısmı kalın fincanlar, içerken Türk kahvesinin lezzetinin tam alınamamasına neden olur.
Partikül ne kadar küçük olursa karbondioksitin açığa çıkışı da o kadar hız kazanmaktadır. Türk kahvesi, extra fine olarak da bilinen ekstra ince şeklinde öğütüldüğü için bölünen partikül sayısı çok daha fazladır. Bu durum da daha fazla köpük oluşumuna neden olacaktır.
Tarihçe. 1543 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı.
Kaç fincan yapılacaksa o kadar su koyuyoruz, ardından şekeri ekliyoruz. En son olarak da kahveyi koyuyoruz, kahvenin köpüklü olmasını istiyorsanız kahveyi bol koymalısınız. Malzemeleri koyduktan sonra kahveyi orta ateşte pişiriyoruz, ama kahveyi kesinlikle karıştırmamalısınız. Ne başta ne pişirirken.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin. Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
Kahve yüksek ısıda kavrulurken ortaya bir yağ çıkarmaktadır. Yağ ne kadar çıkarsa, kahvenin tadı da o kadar acı olur. Türk kahvesini hazırlarken su miktarını, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ilave edeceğiniz kadar az koyunuz. Hindistan cevizi yağı sayesinde kahvenin acılığı giderilecektir.
Cezvenin bakır olması kahveden en iyi tadı almanızı sağlar. Çelik cezvelerde de iyi kahve yapabilirsiniz ancak en iyi kahveler her zaman bakır cezveden çıkar.
Fincan sayısı kadar suyu ve fincan başına 2 çay kaşığı olacak şekilde kahveyi tencerenin içerisine ekleyin. Ardından altını orta ateşte yakarak pişmesini bekleyin. Köpükler oluşmaya başladıkça kaşıkla köpükleri fincanlara bölüştürün. Ardından pişen kahveyi de fincanlara döküp servis edebilirsiniz.
Kişi başı 2 çay kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı kahve kullanın.
Türk kahvesi için gerekli ölçekler:
Bir fincan için iki çay kaşığı kahve kullanılır. Az şekerli Türk kahvesi için yarım küp şeker; orta şekerli Türk kahvesi için 1 küp şeker; şekerli Türk kahvesi için 2 küp şeker kullanılır ve tercihe göre şekersiz de yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri