Şekersiz içilen Türk kahvesinde ise yalnızca 2 kalori var. Dolayısıyla Türk kahvesini şekerli tüketmek kilo vermekten çok almaya neden olur. Bu nedenle Türk kahvesinin zayıflatıcı özelliğinden yararlanmak isteyenler, kahveyi şekersiz ve aç karna tüketmelidir.
Yağ yakıcı kahvenizi içmek için en ideal saat akşamüstü 4 veya 5 saatleridir; çünkü bu saatlerde enerji düşer ve kişi akşam yemeğinde aşırı miktarda yemek ister. İşte, hem bunu önlemek hem de yağ yakımına katkı için saat 4 veya 5 gibi kahvenizi için.
Sabah aç karna bu kahveleri tüketmek kalp atışlarını hızlandırır, bu sayede vücutta yağ ve şeker yakımı sağlanır ve sabah aç karna kahve içmek metabolizmayı hızlandırması sebebi ile kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Türk kahvesinin zayıflatıcı özelliği ile 1 haftada 7 kilo vermeniz mümkün. Türk kahvesi, kafein açısından zengin bir gıda olup metabolizma hızlandırma konusunda oldukça etkilidir. Bu özelliği tok tutma ve enerji vermesi ile birleştiğinde müthiş bir zayıflama yöntemi haline geliyor.
Yağ Yakıcı Kahve
Öncelikle cezveye 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ve yarım tatlı kaşığı kakao, yarım tatlı kaşığı tarçını ekliyorsunuz. Üzerine de bir kahve fincanı su. Bunu normal Türk kahvesi gibi bir güzel pişirin.
İlgili 29 soru bulundu
Sabahları içilen bir fincan şekersiz kahvenin sindirim sistemini hızlandırdığı ve yağ yakımını kolaylaştırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Fakat aç karna kahve içmenin özellikle hassas midesi olanlar için faydalı olmadığını belirtelim. Gün içinde kahve tüketimi de zayıflatma özelliğine sahiptir.
Türk kahvesinin vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olduğu herkes tarafından biliniyor. Şekersiz tüketildiğinde kalorisi yok denecek kadar az olan Türk kahvesi, metabolizmanın harekete geçmesini sağlıyor. Özellikle bölgesel yağlar kısa sürede parçalıyor.
Yağ yakımını artırmak ve kilo vermek için tercih edeceğiniz kahvenin malzemeleri; bir çorba kaşığı Türk kahvesi ve bir çay kaşığı tarçından oluşuyor. Yağ yakan Türk kahvesinin hazırlanışı; Öncelikle bir çorba Türk kahvesini cezveye ekleyin ve ardından hemen kahveye bir çay kaşığı tarçın ilave edin.
Beyne ulaşan sinir sistemini uyararak vücutta depolanan yağ hücrelerinin parçalanmasını ve böylece bir nevi yakıt olarak kullanılarak vücut tarafından “yakılmasını” sağlar (1). Yani siz içtiğiniz her fincan kahvede vücudunuza aldığınız kafein sayesinde vücudunuzdaki yağın yakılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Kahve, içerdiği antioksidanlar sayesinde hücreleri korur, güçlenmelerini sağlar. Düzenli tüketilen kahve; metabolizmayı hızlandırır, daha fazla yağ yakımı gerçekleştirerek kilo vermenize yardımcı olur.
CEVAP: Su metabolizmayı hızlandırması ve tokluk hissi oluşturması gibi işlevleriyle kilo vermeye yardımcı oluyor. Özellikle sabahları aç karnına içilen su metabolizma hızını yüzde 24 gibi yüksek bir oranda arttırabiliyor.
Kahve, yağ yakımını hızlandırarak vücuttaki karbonhidratlar yerine yağların dışarı atılmasını sağlarken, yanında tüketilen su ise vücuttan atılan suyun tekrar alınmasını ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.
'Sabahları kahve içemeden kendime gelemiyorum' diyorsanız dikkat. Sabah aç karnına tüketilen kahve; mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa ve sinire neden olabilir.
Siyah kahvenin (Türk kahvesi ya da filtre kahve, espresso) metabolizmayı harekete geçirdiği gözlemlenmiştir. İçerisine krema koyulmadığı ya da fazla şekerli içilmediği zaman kilo verdirici etkisi bulunan kahve kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımına neden olabilir.
Şekersiz içilen Türk kahvesinde ise yalnızca 2 kalori var. Dolayısıyla Türk kahvesini şekerli tüketmek kilo vermekten çok almaya neden olur. Bu nedenle Türk kahvesinin zayıflatıcı özelliğinden yararlanmak isteyenler, kahveyi şekersiz ve aç karna tüketmelidir.
Burada önemli olan kahveye şeker eklememek ve şuruplu kahveleri tercih etmemektir. Kahve tercihi kilo alımında oldukça etkilidir. Türk kahvesi, espresso ve filtre kahve gibi kahveler kilo yapmaz tersine kilo verdirir.
Öncelikle 1 su bardağı süt cezveye koyulur. İçerisine 1 adet çubuk tarçın atılır ve orta ateşte bir taşım kaynatılır. Kaynatılan süt ocaktan alınır ve içerisindeki tarçının özlerinin süte geçmesi için en az 3-4 saat kadar bekletilir. İsterseniz akşamdan da hazırlayıp ertesi gün içebilirsiniz.
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
Eğer çok canınız çekiyorsa ara öğün olarak tükettiğiniz sade Türk kahvesinin yanında bir avucu geçmeyecek kadar çig badem, üç tane ceviz ya da bir tane hurma yiyebilirsiniz. Bu da hem kahveden alacağınız keyfi artırır hem de vücudunuzun tatlı yeme ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamış olursunuz.
İçerisindeki kafein zinde kalmanıza yardımcı olurken bir yandan da fazla kilolarınızla baş etmede etkili olacaktır. Yeterli miktarda tüketildiği takdirde hem vücuda hem de cilde sayısız faydası olan Türk kahvesi, aynı zamanda zayıflatıcı bir etkiye de sahiptir.
Bu çaylar sayesinde hem daha tok hissetmenize hem de kolay zayıflamanıza fayda sağlayacaktır. Bitkisel zayıflama içeceklerinin birçok çeşidi vardır. En etkili zayıflama çayı zencefil, yeşil çay ve beyaz çaydır.
Araştırmaya göre, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden, kafeini öğleden sonra saat 2'den itibaren veya yatmadan en az 7 saat önce tüketmekten kaçınmalısınız.
Güne kahveyle başlamanın önemli nedeni ise aslında kahvenin kalori değerinin yok denecek kadar düşük olmasıdır. Dolayısıyla kahve hem kalorisi düşük hem de yağ yakıcı özelliği sayesinde aç karnına ya da tok karnına tüketiliyor olması fark etmeksizin kilo verme sürecine destek olabilmektedir.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri