En etkili faydası kahvenin yağ yakıcı özelliği ve ödem atmasıdır.
Kahve içmeyi çok seviyorsanız ve kilo verirken de kahve tüketmek istiyorsanız; kısa sürede etkili sonuçlar alacağınız kahve diyetini deneyebilirsiniz. Kahve çok sık tüketimde ödem yapabilen bir içecektir. Ancak kahve diyetinde ödem yapma etkisini söndüren besinler ve içecekler önerilir.
Evet, aşırı kahve tüketimi farklı birçok olumsuz yan etkiye sebep olduğu gibi ödeme de sebep olur.
En önemli öneri ise su tüketimini artırmaktır. Çay, kahve gibi ürünler vücutta su tutulmasına neden olur. Mümkün olduğunca bu ürünleri tüketmeyin ve tükettiğinizde yanında su da bulundurmaya özen gösterin. Özellikle diüretik (idrar söktürücü) özelliği bulunan besinler ödem atımına yardımcı olur.
YÜKSEK MİKTARDA KAFEİN
Kafein, çok fazla tüketildiğinde sodyum emilimini sınırladığı için vücutta ödem yapan besinlerin başında geliyor. Ayrıca kafein sadece kahvenin içinde bulunmuyor; çay, dondurma, çikolata gibi birçok başka besinin içinde de kafein yer alıyor.
İlgili 33 soru bulundu
Ödem attırıcı içecekler arasında; limon suyu, yeşil çay, taze pancar suyu, ananasın suyu, salatalığın suyu, narın suyu, maydanozun suyu, kereviz sapı suyu ve elma suyu başta gelmektedir. Bunları içerek fazla ödemi vücudunuzdan atabilirsiniz.
Kabızlıktan kaynaklı meydana gelen şişkinliğin giderilmesini sağlar. Vücuttaki yağların yıkılmasını hızlandırır. Diyeti destekleyen bir besin olduğundan kalıcı kilo vermeye yardımcı olur. Güçlü bir ödem söktürücüdür.
Maydanoz, adaçayı, ıhlamur, kantaron otu, anason, biberiye, rezene ve nane limon ödem atma konusunda çok iyidir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın.
ÖDEM ATICI TARİF
Gece yatmadan önce 1 bardak suya,1 adet kuru hurma koyup bekletin. Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasını ve ödemin atılmasını sağlar.
Ödem Atıcı Su Nasıl Yapılır? 1 litre suyun içerisine; her biri 250 ml sudan yapılmış yeşil çay, kiraz sapı ve mısır püskülü çayı ekleyin. Suyun içerisine 2-3 adet dilimlenmiş limon atın. Suyu 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakın ve ertesi gün, gün içerisinde az miktarlarda tüketin.
Süt, yoğurt ve kefir, içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ve süt ürünü tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de şişkinlik oluşumunu önlemede çok yardımcı.
Kilo veririm ne güzel işte diye bardak bardak sade kahve içiyorsanız vücudunuzun o kadar çok ödem tutmasına sebep olursunuz.
Vücudumuzun bizi uyandırması için geliştirdiği mekanizmada günün belli saatlerinde kortizol hormunun seviyesi artar. Kortizol ( stres hormunu ) üretiminin en üst seviyeye çıktığı zamanlarda, kahvaltıdan sonra ve ( 08.00-09.00, (12.00-13.00) ve (17.30-18.30) dışındaki saatlerde kahve tüketilmelidir.
KAHVE VÜCUTTA SU KAYBINA NEDEN OLUYOR
Aynı zamanda idrar söktürücü etkisi vardır, sık sık idrara gitme sorununuz varsa, kafein bunu artıracaktır. Normal bir kişi tarafından günlük alınması gereken miktarı 300 miligramdır. Bu da yaklaşık olarak günlük 3-4 küçük fincana denk gelir.
Çayla ilgili sıklıkla sorulan bir diğer soru ise “siyah çay ödem tutar mı” sorusudur. Eğer gün içinde yeterli miktarda su içmiyor, üzerine bir de 4 fincandan fazla çay içiyorsanız, ödem ve şişkinlik sorunu yaşayabilirsiniz. Sık sık böyle bir sorun yaşıyorsanız, çay ile aranıza biraz mesafe koymanızı tavsiye ederiz.
“Kilo ile ödem karıştırılır mı?” sorusunu Diyetisyen Gürhan şöyle yanıtlıyor: “Aşırı kiloluysanız, beden kitle indeksiniz 30'u geçtiyse zaten ödemsiz bir anınız olmuyor. Örneğin 20-30 kilo fazlası olan bir kişinin 4-5 kilo ödemi oluyor ve bunun atılması zaman alıyor.
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol ve bacaklarda, cilt altında ortaya çıkan şişlik. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Kilonuzda sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa dikkat! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, kişinin vücut ağırlığında sıklıkla 1 ila 2 kilogramlık değişiklik oluyorsa bunun ödem probleminin habercisi olabileceğini belirtti.
"Ödem nasıl atılır?" sorusuna verilecek en önemli cevap, tuz alımını azaltmak olacaktır. Tuz alımınızı azaltın. Vücuttaki fazla tuz, dokulara su çeker, bu nedenle tuz tüketimini azaltmak ödemi azaltabilir. Düşük tuz diyetini sürdürmek için bir beslenme uzmanına veya diyetisyene danışabilirsiniz.
FİZİKSEL AKTİVİTE: Düzenli yapılan egzersiz vücuttaki sıvı dengesininde korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olmaktadır. Gün içinde yapıcağınız 30-45 dk tempolu yürüyüş ödem probleminizi azaltacaktır.
Ödem, vücuttaki en küçük kan damarları olan kılcal damarlar dışarıya sıvı sızdırdığında oluşur. Sızan sıvı, çevredeki dokularda birikerek şişmeye neden olur.
Kahve, yağ yakımını hızlandırarak vücuttaki karbonhidratlar yerine yağların dışarı atılmasını sağlarken, yanında tüketilen su ise vücuttan atılan suyun tekrar alınmasını ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlar.
Yağ Yakıcı Kahve
Öncelikle cezveye 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ve yarım tatlı kaşığı kakao, yarım tatlı kaşığı tarçını ekliyorsunuz. Üzerine de bir kahve fincanı su. Bunu normal Türk kahvesi gibi bir güzel pişirin.
Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri