Demlenip kalmış çay veya Türk kahvesi telvesi ile elinizi ovarak yıkamak da sarımsak ve benzeri kokulardan büyük ölçüde kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
3) Kahve Telvesi ve Çay Tomurcukları
Bunun için yapmanız gerekenleri listeledik: Kahve telvesini ya da demlenmiş çay tomurcuklarını avuç içinize alın ve sabun varmış gibi elinizi ovalayın. Birkaç dakika sonra ılık su altında elinizi yıkayın ve koklayın. Elinizdeki sarımsak kokusunun temizlendiğini fark edebilirsiniz.
Ağız Gargarası Kullanın
Sarımsaklı bir yemek yedikten sonra, kokuyu hemen bastırmak için ağzınızı ağız bakım suyu ile çalkalayın. Sarımsağı seviyorsanız, ihtiyacınız olduğunda yolculuklarda kullanmak üzere çantanızda daima ufak bir ağız bakım suyu şişesi taşıyabilirsiniz.
AĞIZ KOKUSU İÇİN KAHVE ÇEKİRDEĞİ ÇİĞNEYİN
Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek bu sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır.
Dişlerinizi istediğiniz kadar fırçalayın gitmez kokusu; çünkü kokunun kaynağı ağızdaki sarımsak kalıntısı değil, vücudun içerisinde gerçekleşen kimyasal işlemlerdir.
İlgili 15 soru bulundu
Terleme, idrar ve nefes yoluyla vücuttan atılır. Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Türk kahvesi de kötü kokuyu yok etmek için birebir. Küçük kaplar içerisinde ya da hava alan keselerde Türk kahvesini ayakkabının içerisine koyarak bir gece boyunca bekletebilirsiniz.
Ağız kokusu varlığında ilk önce ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemekten sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır. Bu gibi değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusu devam ederse, diş hekiminize başvurulması gerekir.
Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.
Sarımsak kokusunu geçirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz: Limon veya Limon Suyu: Limon suyu, sarımsak kokusunu nötralize etmeye yardımcı olabilir. Bir dilim limon yiyebilir veya suyunu içebilirsiniz. Süt Ürünleri: Yoğurt, süt veya peynir gibi süt ürünleri sarımsak kokusunu hafifletebilir.
Doğru ve etkin diş fırçalama,diş ipi ve dil fırçası kullanımı, varsa protezlerin temizliğinin sağlanması önem taşıyor. - Çinko içeren gargaralar ve sakız kullanımı işe yarıyor. - Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor.
Sarımsağın faydalı özelliklerinden yararlanmak için çiğ olarak yemeklere eklenmeli ve çiğnenerek, doğranarak ya da ezilerek tüketilmelidir. Sarımsak yutmanın bilindiği gibi bir faydası yoktur.
Tükürük, dişlerin temizlenmesine doğal olarak yardımcı olan bir koruyucu mekanizmadır. Azalan tükürük akışı, diş çürükleri ve diğer ağız sağlığı sorunlarının oluşma riskini artırabilir. 5. Ağız Kokusu: Çok fazla kahve ve çay içmenin bir başka yan etkisi de ağızda oluşan kötü kokudur.
Tuz, eldeki soğan kokusunu giderirken aynı zamanda ellerinizi de yumuşatacaktır. 4. Kahve: Kahve, soğan kokusunu gidermek için etkili bir yöntemdir. Kahve çekirdeklerini ellerinizle ovun ve ardından iyice durulayın.
Düzenli ve yeterli diş fırçalamak sabah yaşanan ağız kokusu sorunlarını önler. Her gün mutlaka en az 2 kez diş fırçalanması diş hekimleri tarafından tavsiye edilir. Ayrıca tüm öğünler ve çay kahve gibi içecekler tüketildikten sonra da dişlerin fırçalanması tavsiye edilir.
Ağız kokusu nasıl anlaşılır? Ağız kokusunu tespit etmenin iki yolu var. Birincisi; ağız ve burnu elle kapatıp, nefes vermek ve nefesi koklamak; ikinci yöntem ise güvendiğiniz ve birlikte sık zaman geçirdiğiniz birine, nefesinizin kokup kokmadığını sormaktır.
Taze meyve ve sebzeler tükürük üretmenize yardımcı olabilir, bu da kokuya neden olan bakterileri ortadan kaldırmanıza ve ağız kuruluğunu önlemenize yardımcı olur. En nihayetinde, bir elma ısırmak dişlerinizi temizlemeye ve ağız kokusuna neden olabilecek yiyecek parçacıklarını uzaklaştırmanıza yardımcı olabilir.
Sema🌸 | Türk kahvesi tütsüsü yakıldığında ; ortamdaki nazarı yok eder , halsizlik ve ağırlık hissini kaldırır , enerji ve mutluluğ...
Kahve tütsüsü
Yarım çay bardağı Türk kahvesini biraz ocakta kavurun ve çalışma masanıza, mutfağınıza, istediğiniz bir ortamda gün boyu tutun. Bu tütsüyü her gün tazeleyerek 1 hafta boyunca yapmanız içinizin rahatlamasını sağlayacaktır.
Sirkeli su ile gargara yapabilirsiniz. Sirke kötü kokuları anında nötr hale getiren bir maddedir. Nane aromalı ağız spreyleri, şekerler, sakızlar ve gargaralar tercih edebilirsiniz.
Gıda tüketimi: Beslenme yoluyla alınan gıdalara bağlı doğrudan veya gıdaların sindirilmesi ve metabolize edilmesiyle ortaya çıkan maddelere bağlı dolaylı olarak ağız kokusu görülebilir. Özellikle sarımsak, soğan, lahana, çeşitli baharatlar, çemen gibi gıdaların tüketilmesi sonrası ağız kokusu görülebilir.
Bunlar arasında cildi soğuk suyla yıkamak, tahriş olan bölgeye soğuk kompres uygulamak, aloe vera jel veya banyo tuzu gibi rahatlatıcı ürünler kullanmak yer alabilir. Sarımsak yanığı ciddi bir durum olmamakla birlikte, semptomlar şiddetliyse ve uzun süre devam ediyorsa, doktora danışmak faydalı olabilir.
Özellikle ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için tane olarak alıp çiğnendiğinde kötü koku yerini güçlü bir karanfil kokusuna bırakıyor. Karanfilin anavatanı Endonezya olarak biliniyor. Lale, güzel çiçekleri ile süs bitkisi olarak yetiştirilen, soğanlı, çiçeklerin ortak adıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri