Bu çorbalar sırasıyla; Acı, Arabaşı, Arpacık, Ayranlı Yarma, Baklalı Yarma, Buğday, Bulamaç, Bulgur, Çatal, Dil-Paça, Düğ (Düğürcük Aşı), Düğün, Ekmek, Ekşili, Ezogelin, Gebol, Girar, Golva, Hamur, Helle, Hörre Aşı, İnce Bulgur Haşılı, İrinti, İşkembe, Kabaklı, Kara Aş (Buğday), Kara Lahana, Kavurmalı, Kavut, Kelle ...
Türk mutfağında karşımıza sayısız çorba tarifi çıkarken; online siparişlerde de çeşit çeşit çorbalara yöneliyoruz. Bugün yemek severler Yemeksepeti'nde her yöreden ve ülkeden ortalama 2 bin 500 çeşit çorba ile buluşuyor. Bu lezzetler arasında biz Türklerin çorbadaki ilk tercihi Mercimek çorbası oluyor.
Püşürük Çorbası, Çerkez Çorbası, Tavuklu Lebeniye Çorbası, Toyga Çorbası, Sıkıcık Çorbası, Bıt Bıt Çorbası, Erişteli Barbunya Çorbası, Anadolu Çorbası, Yüksük Çorbası, Topçata Çorbası, Sakala Çarpan Çorbası, Mülayim Çorbası, Alişke Çorbası, Tutmaç Çorbası, Gülüklü Çorbası, Muradiye Çorbası, Hanımağa Çorbası, Düğürcük ...
Türkiye'nin favori çorbası mercimek oldu. 3.4 milyon siparişin yüzde 50'sini mercimek çorbası oluştururken onu ezogelin izledi.
İlgili 17 soru bulundu
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
1. Banga | Nijerya. Banga çorbası, hurma fıstığı meyvesinden, çeşitli baharatlardan ve çeşitli et ve balıklardan yapılan lezzetli bir çorbadır.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Hazır çorbanın ilk örnekleri ise 17. ve 18. yüzyıllarda özellikle yolcular tarafından kullanılan cep çorbası şeklinde görülür. Et artıklarından konsantre olarak sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbası, senelerce dayanırmış. Parça parça koparılarak kullanılan bu çorba, sıcak suyun içinde eritilirmiş.
Temel çorbalardan farklı özelliklere sahip farklı uluslara ve kültürlere ait çorbalara özel çorbalar denir. Bir ülkede yöreler arasında bile damak tadı, mutfak kültürü değişmektedir. Ülkeler veya uluslar arasında lezzet, hazırlama, mutfak kültürü farklarının olması kaçınılmazdır.
Farsça "tuzlu" anlamında "şûr" ve "yemek" anlamındaki "âbâ" birleşiminden. Şûr-âbâ'dan çorba olmuş. Tuzlu aş demek.
Patatesin kabuklarını soyup tüm sebzelerinizi güzelce yıkayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın. Brokoliyi de küçük dallar olarak ayırın. Kaynayan suya tavuk bulyonlarınızı (veya sebzeli çeşninizi) ve fesleğen hariç tüm sebzelerinizi koyup sebzeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Prebiyotik sebzelerle hazırlanmış çorbalar bağırsak düzenleyicidir. Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
Mide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır.
Soğuk algınlığına karşı genelde tavuk çorbası içiliyor. Tarhana ve mercimek çorbasının da bağışıklığı güçlendirmeye iyi geldiği düşünülüyor.
Derin bir kasede yoğurt yumurta ve unu mikser yardımı ile çırpın ılık olan tenceredeki suyun içine ekleyin. Karıştırın içerisine tel şehriyeyi ve tuzunu ekleyin 5 10 dk kaynatın sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. :) 4.7 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Arabaşı çorbası milli bir geleneğinizdir. Tüm İçanadolu illerimizde yapılır. Yozgat tarafından tescil almıştır.
Havuç ve patatesi küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Üstüne bulgur ekleyip 5 su bardağı kaynar suyu döküp sebzeler pişene kadar kaynatıyoruz. Sonra terbiyesi için yoğurt yumurta ve unu karıştırıp kontrollü bir şekilde çorbamıza ekliyoruz. En son tuz ve nane koyup altını kapatıyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri