Üstelik Türk Telekom'un yenilenen mobil altyapısını taahhüdü, cayma bedelini dert etmeden denemenin tam vakti! Türk Telekom Ferah Tarifeler, müşterilerimizin taahhüdünün ilk 3 ayı için kesinlikle cayma bedeli almaz.
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
Hattınızı iptal ettirmek istediğinizde, işlem yapmak istediğiniz numara yanınızda iken Türk Telekom Müşteri Hizmetlerimizi arayarak talebinizi iletebilir veya yazılı başvurunuzu Türk Telekom Ofis ve Mağazaları, e-posta, faks, KEP adresimiz veya turkiye.gov.tr e-devlet sitesi kanallarından biri ile tarafımıza ...
Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor. Yani kısacası, sözleşmenin imzalanması sonrasında indirimli hizmetten yararlanılan her ay için 20 TL ödeme yapılıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Tarifenizdeki dakika, SMS ve GB'larınız bittiğinde otomatik olarak durur ve aşım ücreti ödemezsiniz. Üstelik Türk Telekom'un yenilenen mobil altyapısını taahhüdü, cayma bedelini dert etmeden denemenin tam vakti! Türk Telekom Kolay Tarifeler, müşterilerimizin taahhüdünün ilk 3 ayı için kesinlikle cayma bedeli almaz.
TurkNet 120 TL'ye kadar karşılıyor. Vodafone da tarifeye göre 300 veya 500 TL'ye kadar karşılıyor.
Faturalı hattımı faturasız hatta çevirmek istiyorum, ne yapmam gerekir? Şirket yetkiliniz kimlik belgesi ve imza sirküleri ile Türk Telekom mağazalarına başvuru yaparak ya da 4445444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri'ni arayarak taleplerini iletebilirler.
Fakat bu aboneliklere ilişkin tüketicinin en sık mağduriyet yaşadığı alan 12-24 aya kadar ulaşabilen, uzun süreli taahhütler olmaktadır. Bilindiği üzere taahhütlü internet abonelik sözleşmelerinin feshi cayma bedeli ödenmesini zorunlu kılmaktadır.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz.
Taahhüt sürenize dahilinde internet kullanımını sonlandırmak isterseniz de ortaya cayma bedeli çıkıyor. Taahhüt cayma bedeli olarak da bilinen bu ücret, sadece taahhüdün bozulması durumunda ödeniyor.
TÜRK TELEKOM TAAHHÜT CEZASI SORGULAMA
Türk Telekom taahhüt cezası sorgulama yapmak için tek yapmanız gereken 444 1 444 telefon numarasından müşteri hizmetlerine ulaşmaktır. Kullanmış olduğunuz tarifeden vazgeçmeniz durumunda ne kadar ceza geleceğini öğrenebilirsiniz.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Taahhütün son ayında numara taşıma yapmak mümkün. Ancak, son ayda yapılan taşımalarda ceza ödenmesi halihazırdaki sözleşmenize göre değişebiliyor. Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin "fesih" hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına "cayma" nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
"Bir seneyi geçen internet aboneliklerinde cayma bedeli yansıtılamaz" Mahkeme tarafından alınan karara göre 24 aylık aboneliklerde 12 ayın dolduktan sonra aboneye cayma bedeli çıkarılamaz.
Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip.
Cayma bedeli, kalan taahhüt süresine göre hesaplanır. Taahhüt süresi boyunca indirimli olarak kullanılan hizmet bedelinin asıl fiyatı ile arasındaki fark, internet cayma bedeli olarak aboneden talep edilir. Aboneler, hukuki olarak internet cayma hakkını kullanabilir.
Ev Telefonu Abonelik İptal işlemlerinizi;
E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yaparak. Türk Telekom'da kayıtlı e-posta adresi üzerinden [email protected] adresine kimlik fotokopisi ve imzalı dilekçe ileterek. 444 1 444 müşteri hizmetlerimize ulaşarak yapabilirsiniz.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Tüketicinin iade hakkı, yani 'cayma hakkı' dediğimiz 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkı bitirildi. Artık tüketici, kanunda verilen hakkını kullanamayacak" dedi.
Bu sözleşme süreleri genellikle 12, 24, 36 ay şeklinde olmaktadır. Bu tarihlerden önce aboneliğinizi iptal ettirmek veya sonlandırmak istediğiniz zaman yani caymak istediğinizde sizden talep edilen ücrete “cayma bedeli” denir. Bu bedele size imzalatılan sözleşme içerisinde yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri