Amerika Birleşik Devletleri'nde yabancı uyruklu olarak mülk satın alma konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu durum, ABD'de birincil ikamet için mülk satın almak isteyebilecek yerleşik yabancı uyrukluların ötesinde, tatil veya yatırım amaçlı mülk satın almak isteyen yabancı yatırımcılar için de geçerlidir.
Amerika'da ev almak için, Amerikan vatandaşı olmanız veya ABD'de oturum izninizin olması gerekmiyor. Üstelik farklı bir ülkede yaşasanız bile konut kredisi ile istediğiniz gibi bir ev satın alabilirsiniz.
3) Amerika'dan ev alana vatandaşlık hakkı veriliyor mu ? Cevap: Amerika'da ev alan vatandaşlık hakkına sahip olamıyor, fakat orada ev aldıktan sonra iş kuran birisi çalışma vizesi alabilir. Belirli bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra da vatandaşlığa başvurabiliyor.
Ev alana oturma izni veren 12 ülke arasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri, süresiz oturma hakkı veriyor.
Amerika'da ev ve emlak satın almak çok ütopik ve zor bir süreçmiş gibi gözükse de işin aslı pek de öyle değildir. Doğru profesyonellerle çalışarak veya kendiniz uğraşarak vizeye gerek olmaksızın sadece pasaportunuz ile Amerika'da ev veya emlak sahibi olabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
AMERİKA'DA EN UCUZ EV HANGİ BÖLGEDE? Amerika'da en ucuz ev bulunan bölge Teksas. Teksas içinde özellikle göçmen halkın yaşadığı El Paso ve Arlington oldukça düşük konut fiyatlarına ve kiralara sahip.
Amerika'da Ev Almak İçin ABD Vatandaşı Olmanıza Gerek Yok
Amerika'da ev alabilmek için herhangi bir oturum iznine sahip olmak veya ABD'de yaşamak mecburiyetinde değilsiniz. ABD daimî ikamet izniniz olmasa da evin satış bedelinin %50'sine kadar konut kredisi çekebilir ve Amerika'da bir ev sahibi olabilirsiniz.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Amerika Birleşik Devletleri'nin, Türkiye'nin de dahil olduğu, çeşitli ülkelerle yaptığı anlaşmalar sayesinde bu ülke vatandaşları Amerika'da uluslararası ticaret faaliyetleri için E-1 vizesini kullanabilmektedir.
Son düzenlemeyle 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar, doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor.
Sanıldığının aksine Amerika'da bir ev almak kişiye Green Card alma hakkı vermiyor. Yani Amerika'da sadece ev alarak süresiz oturum hakkı elde edemiyorsunuz. Green Card almanızı sağlayan yegane yatırım programı EB-5 olarak geçiyor.
ABD'ye seyahat edebilmek için ilk olarak hava, deniz ve kara sınır kapılarından ülkeye giriş yapmana olanak tanıyan Amerika vizesi almak gerekir. Çünkü Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi tüm T.C. vatandaşları, Amerika vizesine tabi tutulur.
Amerika Birleşik Devletleri. Türkler, Amerika'nın en çok New York, Kaliforniya, Florida, Teksas gibi bölgelerinde yaşamayı tercih etmektedir. ABD sınırlarında yaşayan Türk sayısı ise 300 bin.
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor. Gayrimenkul fiyatlarını araştırmaya başladığınızda bu hakkın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsunuz.
Sadece turizm amaçlı gelen aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının vize almaları gerekmez (ülkeye vardıklarında 30 günlük giriş izni verilir): Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Marshall Adaları, ...
Amerikan vatandaşı olmak için beş yıllık daimi ikamet şartı olmasına karşın, vatandaşlığa kabul başvurunuzu bu beş yılın tamamlanmasına 90 gün kala ABD Yurttaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) gönderebilirsiniz. Tipik bir vatandaşlık başvuru sürecinde mülakata çağırılmanız yaklaşık 90 gün sürmektedir.
Amerika'da Doğmuş Olmak
Temel olarak yenidoğan bir bebek, annesinin ülkede bulunma statüsü fark etmeksizin doğrudan vatandaş olmaya hak kazanır. “Jus Soli” olarak bilinen Latince bir terim ile ifade edilen bu durum, sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde değil, Kanada ve diğer bazı ülkelerde de kabul gören bir haktır.
En fazla Türk'ün yaşadığı Almanya, yıllardır birinciliği kimseye kaptırmıyor. Türkiye'den Almanya'ya çalışmak için 60'lı yıllarda büyük bir göç dalgası başlamıştı. Almanya'dan sonra ikinci sırada 425 bine yakın Türk ile Fransa geliyor. Fransa, Türklerin en çok yaşamak ve görmek istediği ülkelerden birisidir.
İlk sırada 2 milyon kişiyle Almanya yer alıyor. Açıklamaya göre Butan, Tonga, Tuvalu'da hiç Türk vatandaşı yaşamıyor. Bazı ülkelerde ise orada yaşayan Türk vatandaşları ile ilgili veri bulunmadığı ifade edildi.
Buna göre Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.
Aylık kiralar stüdyo daire için 1.500 Dolar'dan üç yatak odalı bir daire için 5.000 Dolar'a kadar değişebilmektedir. Ülkenin başka bölgeleri daha ucuzdur.
Minimum yatırım bedeli: 21 Kasım 2019 öncesi ve sonrası başvuru dilekçesi sunulan yatırımlar için tutarlar değişiklik gösterir. Hedef gösterilen, işsizliğin yaygın olduğu bölgeler için minimum 500.000 USD olan tutar, 21 Kasım 2019'dan sonrası için 900.000 USD olarak belirtilmektedir.
Satın alan kişi veya kurum Amerikan kişisi olabileceği gibi yabancı kişi de olabilmektedir. Yani, Amerika'da yabancı bir kişiden gayrimenkul satın alan Türk vatandaşları, satış fiyatı üzerinden %10 oranında vergi kesmek ve IRS'e iletmekle yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri