Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet Pasaport sahipleri Gürcistan Çalışma Vizesi, Gürcistan Öğrenci vizesi ve Gürcistan Aile Birleşimi Vizesi alacak kişilerin Gürcistan Konsolosluğuna Müracaat yapmaları gerekmektedir.
Ancak Gürcistan'a vizesiz turistik seyahat mümkün olmasına rağmen, çalışmak veya oturmak için özel izin almak gerekmektedir. Eğer sadece oturmak değilde aynı zamanda çalışmak yada iş kurmakda istiyorsanız o zaman oturum izni ve çalışma izni almak zorundasınız.
Gürcistan Çalışma Vizesi: Anılan ülkede çalışma iznine sahip olmak için, Gürcistan Çalışma Bakanlığı birimine başvuru yapılması zorunludur. İzni alabilmek için çeşitli belgeler istenmektedir. Onaylanan izinler, 6 ay ya da 1 yıl süre için verilmektedir.
2.Türkiye ile Gürcistan arasında mevcut vize rejimine göre, iki ülke vatandaşları her girişte 90 günü aşmayan turistik amaçlı seyahatleri için Gürcistan'a vizesiz olarak girecek ve bu süre bitmesinden önce çıkış yapacaktır.
Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 2.160 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir. Ayrıca Türkiye'de ilk defa ikamet alacaksanız tek giriş vize harcı da ödemeniz zorunludur.
İlgili 21 soru bulundu
Gürcistan'a yatırım yapmak isteyen yabancılar, Gürcistan vatandaşları ile aynı haklara sahiptirler. ⁵ Yani eğer bir Türkiye vatandaşı, Gürcistan'da ev satın almak isterse, ilgili makamlara başvurarak bunu gerçekleştirebilir.
Avrupa Birliği'nin Gürcistan vatandaşlarına uyguladığı vize 2016 yılından itibaren kaldırılacağı açıklanmıştır. Gürcistan vatandaşları 28 Mart 2017 tarihinden itibaren Avrupa Birliği'nin Schengen Bölgesi'ne girişte vize muafiyetinden yararlanabilmektedirler.
Gürcistan vatandaşlarının Türkiye'de ikamet izni alması hem çok kolay hem de sanıldığının aksine pahalı değildir. Türkiye'de oturma izni almak için pasaportunuz yeterli. Sizin adınıza bütün işlemleri uzman ekibimiz yapıyor ve ilk başvuruda dilerseniz 2 yıllık ikamet izni almanıza olanak sağlıyoruz.
Batum'da 1+1 odalı eşyalı bir daire 400 dolardan başlayıp 1590 dolara kadar çıkabilmektedir. Kutaisi'de 2+1 odalı eşyalı bir daire 150 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar çıkabilmektedir.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83'8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5'i Azerice, % 5,7'si Ermenice ve % 4,5'i başka dilleri konuşur.
Gürcistan vatandaşı olma prosedürleri maddelerine göre vatandaşlık almak isteyen küçüklerin vatandaşlık alabilmeleri için Gürcistan'da 5 yıl yaşama zorunluluğu kaldırılmıştır. Ayrıca mal varlıkları olması zorunluluğu da artık yoktur.
Gürcistan'dan vatandaşlık alabilmek için başvuru yapılması, yalnızca ülke sınırları içinde şahsi olarak kabul edilir. Gürcistan vatandaşı olmak isteyen kişiler, Gürcistan Adalet Sarayı'na gerekli olan evrakları ile beraber başvuru yaparak vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.
Günümüzde Gürcistan'da meskûn olan Azerî / Karapapak Türkleri zengin halk edebiyatı ürünlerine sahiptirler. Bu halk edebiyatının özgünlüğü ve kendine has özellikleri dikkat çekicidir.
Gürcistan Kıpçakları ya da Gürcistan'daki Kıpçaklar, Kıpçaklar , Orta Asya'dan Batı Avrupa'ya uzanan geniş bir bölgede yaşayan eski bir Türk göçer halkıdır. Gürcistan da dahil olmak üzere bölgedeki birçok ulusun tarihinde önemli bir rol oynamışlardır.
İkamet izni Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığını düşündüğü ikamet izni türüne müracaatta bulunmaları zorunludur.
Tiflis'te bir kişi için ortalama yaşam maliyeti ayda yaklaşık 1280 GEL (415 ABD Doları) civarındadır. İster büyük şehirleri, ister küçük kasabaları veya kırsal bölgeleri seviyor olun, Georgia'nın bütçeye uygun fiyatları ve yaşam tarzı, herkes için bir şeyler olduğu anlamına gelir.
Gürcistan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 43. sıradadır. Gürcistan pasaportu sahipleri, 124 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 105 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz aylarda incelemelerde bulunarak Gürcistan'a kimlikle geçiş harcının 1 liradan 15 liraya çıkarılacağını açıklamıştı.
Çoğu Eylül ayında geçici olarak yürürlüğe giren Ortaklık Anlaşması, Gürcistan ve tüm AB üye ülkeleri tarafından tamamen onaylandı. 18 Aralık 2014'te Avrupa Parlamentosu Ortaklık Anlaşmasını onayladı. Üyeler anlaşmayı 57 çekimserle 76 aleyhte 490 lehte oyla desteklediler. Anlaşma 1 Temmuz 2016'da yürürlüğe girdi.
Geleneksel ekonomik faaliyet olan tarımsa halen halkın en önemli geçim kaynağı olup istihdamın yarısından fazlası tarım alanında faaliyet göstermektedir. Yetiştirilen başlıca ürünler; çay, fındık, turunçgiller, üzüm ve sebzelerdir. Ayrıca hayvancılık faaliyetleri de yaygındır.
A. Yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye'de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Ancak farklı şehirlerde de olsa, yabancı bir kişinin Türkiye'de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri