Gürcistan, 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yabancı ve Vatansız Kişilerin Hukuki Statüsünü yeni bir yasa ile onayladı. 9 Haziran 2015 tarihinde izin verilen maksimum kalış 360 gün olarak tekrar uzatıldı. Tüm vize muafiyeti hakkı olan ülke vatandaşlarına en fazla 360 gün kalmalarına izin verilir.
2.Türkiye ile Gürcistan arasında mevcut vize rejimine göre, iki ülke vatandaşları her girişte 90 günü aşmayan turistik amaçlı seyahatleri için Gürcistan'a vizesiz olarak girecek ve bu süre bitmesinden önce çıkış yapacaktır.
Gürcistan'a seyahat edecek Türk vatandaşları 90 güne kadar vizeden muaf bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirebilmektedirler. Bu seyahat için sadece diplomatik, hizmet, hususi ve umuma mahsus pasaport hamili olmaları şartı aranmaktaydı.
Bu Ziyaretçi e-Vizesi seyahat eden kimselerin turizm ve ticaret amacıyla ülkeye giriş yapmalarına izin verir ve Gürcistan'da 90 Giriş Başına Gün veya 90 Giriş Başına Gün kadar kalmalarına imkân verir. Gürcistan e-Vizesi başvurucu süreci çok basittir ve %100 çevrim içidir.
Gürcistan vatandaşları Türkiye'ye vize muafiyeti ile gelmektedirler ve en fazla 180 gün içerisinde 90 gün ve tek seferde 90 günü geçmemek şartıyla Türkiye'de kalabilirler.
İlgili 25 soru bulundu
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Gürcistan, gayrimenkule 100 bin doların üstünde yatırım yapan herkese 1 yıllık oturma izni sunuyor. Gürcistan'da oturum hakkına sahip olanlar ek izinlere ihtiyaç duymadan ülkede iş kurabiliyor, çalışabiliyor ve ücretsiz tıbbi tedavi de dahil olmak üzere yüksek kalitedeki sağlık sistemine ulaşabiliyor.
Gürcistan, 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yabancı ve Vatansız Kişilerin Hukuki Statüsünü yeni bir yasa ile onayladı. 9 Haziran 2015 tarihinde izin verilen maksimum kalış 360 gün olarak tekrar uzatıldı. Tüm vize muafiyeti hakkı olan ülke vatandaşlarına en fazla 360 gün kalmalarına izin verilir.
Resmi gazetede yayınlanan 6455 sayılı Kanun gereğince Sarp Hudut Kapısından Gürcistan'a çıkış yapacak Türk Vatandaşları 15 TL harç ödeyecekler.
Gürcistan'a yatırım yapmak isteyen yabancılar, Gürcistan vatandaşları ile aynı haklara sahiptirler. ⁵ Yani eğer bir Türkiye vatandaşı, Gürcistan'da ev satın almak isterse, ilgili makamlara başvurarak bunu gerçekleştirebilir.
Gürcistan Batum"un içinde Turkcell hattını yakalamanız mümkündür. Özellikle nüfus cüzdanıyla Batum"a geçen Karadenizliler yurtdışı dolaşıma çıkmadan yurtiçi tarifesiyle görüşme yapmaları mümkündür.
Gürcistan'a girdikten sonra, izin belgenizi düzenlemek için kırk beş gününüz var. Bunu yapmak için, Tiflis'teki Kamu Hizmeti Salonunu ziyaret etmeniz ve kayıt onayınız, ödenmiş öğrenim ücretleri makbuzu ve pasaportunuz gibi belgeleri teslim etmeniz gerekir. Bundan birkaç gün sonra size Öğrenci İkamet İzni verilecektir.
türkiye'deki ve hatta gürcistan'da rastladığımız türklerin "türk lirasını gürcistan'da change officelerde * lariye çeviremeyeceğimizi" söylemelerine rağmen, tüm dövizcilerde tl to gel * çevrimi yapılmaktadır. an itibariyle 1 lari 0.8 tl ediyor. yani türk parası karşısında daha değersizdir.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet Pasaport sahipleri Gürcistan Çalışma Vizesi, Gürcistan Öğrenci vizesi ve Gürcistan Aile Birleşimi Vizesi alacak kişilerin Gürcistan Konsolosluğuna Müracaat yapmaları gerekmektedir.
Batum'da 1+1 odalı eşyalı bir daire 400 dolardan başlayıp 1590 dolara kadar çıkabilmektedir. Kutaisi'de 2+1 odalı eşyalı bir daire 150 dolardan başlayıp 2000 dolara kadar çıkabilmektedir.
Gürcistan vatandaşı olma prosedürleri maddelerine göre vatandaşlık almak isteyen küçüklerin vatandaşlık alabilmeleri için Gürcistan'da 5 yıl yaşama zorunluluğu kaldırılmıştır. Ayrıca mal varlıkları olması zorunluluğu da artık yoktur.
Pasaport Zorunluluğu Yok
Gürcistan'a bağlı özerk bir cumhuriyet olan Acara'nın başkenti olan Batum'a gitmek için vize ya da pasaporta gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları, yanlarına yalnızca kimlik kartlarını alarak Batum'a seyahat edebilirler.
Dünyanin En Ucuz Ülkesi Gürcistan
Dünya'nın geçim bakımından en ekonomik ülkelerinden bir tanesi Gürcistan'dır. Gürcistan yaşamış olduğu ekonomik krizin etkilerini uzun süre üzerinden atamamıştır ve bu durum kimi yerlerde kalıcı izler bırakmıştır.
Gürcistan'ın resmi dili Gürcüce'dir; Abhazya özerk cumhuriyetinde Abhazca da resmi dil kabul edilmiştir. Güney Kafkas dillerini konuşan nüfusun oranı % 83'8dir (Buna Gürcüce, Megrelce, Lazcave Svanca dahildir). Kalan nüfusun % 6,5'i Azerice, % 5,7'si Ermenice ve % 4,5'i başka dilleri konuşur.
Gürcüler Türklere büyük seyahat kolaylığı sağlamış: Gürcistan'a pasaportsuz, vizesiz gidilebiliyor. Sadece yeni çipli kimliğinizi veya pasaportunuzu götürmeniz yeterli.
vatandaşları Batum' a üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdan ve pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır.
İkamet izni başvuruları için Göç İdaresi Müdürlüğü, 125 TL tutarındaki harç bedelinin ödenmesini talep etmektedir.
Avrupa Birliği'nin Gürcistan vatandaşlarına uyguladığı vize 2016 yılından itibaren kaldırılacağı açıklanmıştır. Gürcistan vatandaşları 28 Mart 2017 tarihinden itibaren Avrupa Birliği'nin Schengen Bölgesi'ne girişte vize muafiyetinden yararlanabilmektedirler.
Vize İhlal Cezası
Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri