Türk vatandaşları Yunanistan'da kolayca ev sahibi olabilirler. Ülke, yabancıların ev satın alması konusunda herhangi bir kısıtlama uygulamamaktadır.
Evet, Yunanistan ve Türkiye çifte vatandaşlığa izin veriyor.
Türkiye'ye yakın adalardan ev almak yasak, alamazsınız.
Adalardan ev almak istiyorsanız, Yunanistan'da yüzlerce ada var oralardan ev alabilirsiniz. Santorini , Mikonos , Kiklad adalarından ev alabilirsiniz.
Gurbetçiler ya da Türkiye'de yaşamak isteyen yabancılar, Türkiye'den ev alarak oturma iznine de başvuruda bulunabiliyorlar. Bu nedenle bir konut satın alırken bunu da biliyor olmak belki sizin için iyi bir fırsat da olabilir.
Yatırım Yoluyla Yunanistan Oturma İzni ve Vatandaşlığı
Eğer Yunanistan oturma izni almak istiyorsanız, ülkede 250.000 Euro'luk gayrimenkul yatırımı yapmanız gerekiyor.
İlgili 17 soru bulundu
Hesap Dökümü: Yunanistan vize başvurusu yapan kişinin aktif olarak kullandığı banka hesabının içerisinde en az 5000TL bakiyesi bulunması gerekmekte olup bu hesabın son 3 aylık hesap özeti çıktısı alınması gereklidir.
Yunanistan'da oturma izni ile vatandaşlık, genellikle başvuranın Yunanistan'da yasal olarak en az 7 yıl boyunca yaşamasını gerektirir. Bu süre zarfında, başvuranın sürekli olarak Yunanistan'da yaşaması, yasal bir işte çalışması ve hiçbir suç kaydının olmaması gerekmektedir.
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
Buna göre Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.
Yunanistan ile Türkiye arasında çifte vatandaşlık anlaşması bulunmuyor. Dolayısıyla böyle bir durum hukuken mümkün değil.
Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize rejimi, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımıza da vize zorunluluğu getirmektedir.
Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır.
Özetle, parayla en kolay AB vatandaşlığı seçeneği sunan tek ülke Portekiz diyebiliriz.
En fazla Türk'ün yaşadığı Almanya, yıllardır birinciliği kimseye kaptırmıyor. Türkiye'den Almanya'ya çalışmak için 60'lı yıllarda büyük bir göç dalgası başlamıştı. Almanya'dan sonra ikinci sırada 425 bine yakın Türk ile Fransa geliyor. Fransa, Türklerin en çok yaşamak ve görmek istediği ülkelerden birisidir.
İlk sırada 2 milyon kişiyle Almanya yer alıyor. Açıklamaya göre Butan, Tonga, Tuvalu'da hiç Türk vatandaşı yaşamıyor. Bazı ülkelerde ise orada yaşayan Türk vatandaşları ile ilgili veri bulunmadığı ifade edildi.
Türkiye'de yabancılara konut satışı teşvikler sayesinde son yıllarda hızla artıyor. Kimisi yatırım, kimisi de vatandaş olmak için gayrimenkul alıyor. Son düzenlemeyle 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar, doğrudan Türk vatandaşlığına başvurma hakkı kazanıyor.
400 bin dolara ev alarak Türk vatandaşlığı kazanımı, Türkiye'de sıkça başvurulan bir hukuki yoldur. Yasal düzenlemeleri ve uygulamadaki işleyişi bakımından önemli bir hukuki zemini vardır. Yazımızda 400 bin dolarlık gayrimenkul alımı ile Türk vatandaşı olma imkanından, şartlarından ve sürecin aşamalarından bahsettik.
Taşıt kalan 530 günlük süresi olmasına rağmen; Vatandaş giriş yapılmak istenen tarihten geriye doğru bir yıl içerisinde 180 günden fazla Türkiye'de kaldığından yurt dışında yerleşik olma koşulunu kaybetmiştir. Bu yüzden taşıtla girişe izin verilmez.
Çifte vatandaşlık
Yunanistan, vatandaşlarına, Yunan vatandaşlıklarına ek olarak yabancı vatandaşlık sahibi olmaları için izin verir.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
Para Birimi
Eskiden Drahma para birimini kullanan Yunanistan'da şu anda sadece Euro geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri